Glomerulonefriti


 • Çfarë është
 • Çfarë nëse kjo ndodh
 • Diagnoza e glomerulonefriti
 • Parandalimi i glomerulonefriti

 • Trupi i njeriut Bud është një filtrim lëngjeve në trupin tonë.
  Substanca të rrezikshme për ne dhe lëngu nga gjaku duke përdorur një porosi
  capillaries (enët më të vogla të gjakut të sistemit të qarkullimit të gjakut) që
  i quajtur glomeruli renal (glomeruli) bien në veshkave
  kapsulë, dhe që prej shumë i veshkave kapsulë - veshka, ku
  mbledhur dhe shfaqet në formën e urinës. Si rezultat i përsëritur ose
  kontakt të zgjatur me infeksion mund të rrëzimit në sistemin imunitar të trupit,
  dhe ajo fillon të veprojë kundër tyre qelizat tona që janë

  në muret e glomeruli renale (glomeruli). Si rezultat i veshkave
  zhvillimin natyrën inflamatore autoimune që ajo ndikon në veshka
  glomeruli, që sistemi shumë i transferimit të mbeturinave në veshka trupit. Kjo
  sëmundje të quajtur glomerulonefriti (nga nephros greke -. veshkave,
  novolat. glomerulus - një top).


  Çfarë është


  I mprehtë
  glomerulonefriti mund të zhvillohet pas infeksionit, zakonisht
  strep (dhimbje të fytit, grykët, tani të rralla
  fruth i keq). Sëmundja mund të zhvillohet pas infeksione të tjera -
  bakteriale, virale, parazitare, të paktën - si rezultat i futjes së
  serums, vaksinat ose në drogë.


  Gjithashtu, sipas hulumtimit
  vitet e fundit, glomerulonefriti i lidhur ngushtë me hipertension.


  Çfarë nëse kjo ndodh

  Prandaj,
  Nëse pas 1-3 javësh pasi ju hyni pectoris, inflamacion
  mushkëritë, grykët apo ndonjë sëmundje tjetër infektive, ju
  dhimbje koke, ethe filluar, tensioni i gjakut kërceu
  me të gjitha simptomat, është e mundur që ju të mprehtë
  glomerulonefriti. Ky dëmtim nëpërmjet sistemit të filtrimit të veshkave
  lëngshme është excreted normalisht, duke çuar
  në edemë, dhe në këtë mënyrë mund të shkaktojnë astmë kardiake

  dhe edemë pulmonare. Shpesh, glomerulonefriti akut reduktuar
  urinim, dhe urina merr ngjyrë "pantallona të gjera të mishit", dmth
  hematuria manifestuar bruto. Ata mund të fillojnë dhimbje të barkut dhe të ulët mbrapa,
  dhe madje edhe të vjella. Simptoma shumë më pak të rënda të kronike
  glomerulonefriti, e cila mund të zgjasë për vite, por rezultati
  në mungesë të trajtimit është gjithmonë sad - dështimi akute kardiake ose renal.


  Diagnoza e glomerulonefriti

  Në shenjë e parë e sëmundjes duhet të konsultoheni me një mjek-urolog.
  Për të përcaktuar me saktësi testet e gjakut Nevojën sëmundje
  dhe urinë, por një metodë e rëndësishme e diagnozës së glomerulonefriti është një biopsi e veshkave.


  Parandalimi i glomerulonefriti

  Nëse
  është i sëmurë me glomerulonefriti kronik, ai ndaloi
  udhëtime të gjata, detyrë natë, duke punuar me toksik
  dhe substancave të tjera të dëmshme. Presionin e lartë të gjakut,
  shenjat e dështimit kronike renale kërcënojnë përkthimin njerëzor
  grup në kufizimin e aftësisë së kufizuar ose ndalimin e plotë të punësimit
  Aktivitetet. Për të shmangur nevojën hlorumelonefrita
  menjëherë të trajtojnë çdo inflamacion, veçanërisht në bajamet,
  dhe organet e frymëmarrjes. Parandalimi është edhe trajtimi i zorrëve
  infeksionet.