Hypothyroidism


 • Çfarë është ajo?
 • Çfarë është kjo?
 • Çfarë po ndodh?
 • Sa e rrezikshme?
 • Dihnostika
 • Trajtim
 • Parandalim

 • Çfarë është ajo?

  Hypothyroidism - një sëmundje e lidhur me dhënien e pamjaftueshme të indeve dhe tiroide hormoneve të njeriut. Kjo zakonisht ndodh kur gjëndër tiroide nuk prodhon hormonet e nevojshme.


  Çfarë është kjo?

  Deri zhvillimi i hypothyroidism mund të shkaktojë:

 • sëmundje tiroide (trauma, inflamacion, anomalitë e lindura) - kirurgji shty të gjëndrës tiroide;
 • Mungesa e jodit në dietë;
 • sëmundje hipofizës (p.sh., hypopituitarism)

 • Çfarë po ndodh?

  Si sasia e hormoneve tiroide shqetësuar metabolizmin, përkeqësimi kardiovaskulare, gastrointestinale, mendor dhe aktivitetin seksual.

  Simptomet e hypothyroidism zhvilluar ngadalë, në heshtje, kështu që pacientët e gjata nuk shkojnë te mjeku.

  Kur sëmundja tregon:

 • letargji, të qenët i përgjumur;
 • dëmtim i kujtesës, vëmendje, aktiviteti mendor;
 • intolerancë të nxehtit dhe të ftohtë;
 • lëkurë të thatë, humbje e flokëve;
 • ënjtje;
 • shtim në peshë;
 • kapsllëk;
 • gra - një shkelje e menstruacioneve, burra - ulur potencë dhe dëshirë seksuale. • Sa e rrezikshme?

  Heavy, kërcënuese për jetën komplikacion i hypothyroidism janë komë hypothyroid që zhvillon në pacientët e moshuar nëse nuk trajtohet. Kur komë është një humbje e vetëdijes dhe shtypjen e të gjitha organeve të trupit.

  Hypotyreoydnaya komë mund të jetë shkaktuar nga ftohje, traumat, sëmundjet akute infektive dhe të tjera.


  Diagnozë

  Diagnoza e përcakton hypothyroidism endokrinolog në bazë të ankesave dhe pamjen e pacientëve, dhe këto studime:

 • analizat e gjakut për të hormoneve tiroide (thyroxine dhe triiodothyronine) dhe tiroide-stimuluese hormon, përmbajtja e shënuar i ulët i hormoneve tiroide në gjak, tiroide-stimuluese nivelin e hormoneve mund të rritet si dhe të ulur;
 • kimi gjak: në hypothyroidism shënuar rritje të kolesterolit dhe të tjerëve;
 • për të përcaktuar madhësinë dhe strukturën e Ultrasonografi tiroide tregon performancën;
 • në disa raste mund të ketë një scintigraphy tiroide ose gjobë-gjilpërë aspiratën biopsi.


 • Trajtim

  Shtyllë e trajtimit - emërimi i hormoneve tiroide. Përgatitjet janë të tolerohet dhe të lehtë për t'u përdorur. Në mënyrë tipike, ju duhet të marrë ilaçe çdo ditë.

  Podberaet Endokrinolog kërkohet dozë të ashpërsia dhe kohëzgjatja e sëmundjes, moshës dhe gjendjes shëndetësore. Në shumicën e rasteve, trajtimi i kryer për jetën.

  Për të kontrolluar nevojën e trajtimit për të vizituar një endokrinolog rregullisht (një herë në vit) për të kontrolluar nivelin e hormoneve tiroide dhe tiroide hormon stimulues.

  Nëse shkaku i sëmundjes - duke reduktuar futje jodit e ushqimit, pacienti është përshkruar jod (jod-e aseteve, etj), ajo është e rekomanduar për të ngrënë më shumë ushqim deti.

  Pajtueshmëria me rekomandimet e mjekut dhe plotësimin e duhur lejon për të eliminuar simptomat e hypothyroidism. Nëse hypothyroidism nuk është trajtuar, gjendja e pacientit gradualisht përkeqësohet.

  Hypothyroidism patrajtuar çon në rritjen e rrëgjuar, fizik dhe zhvillimi mendor.


  Parandalim

  Parandalimi i hypothyroidism është dietë e shumëllojshme që ofron jod mjaftueshëm në trup, trajtimi në kohë i sëmundjeve tiroide.