Diagnoza hypothalamic sindromi dhe trajtim


 • Diagnoza e sindromës hypothalamic
 • Si për të trajtuar sindromi hypothalamic

 • Sindromi hypothalamic mund të ndodhë në mënyra të ndryshme. Dikush lezione hypothalamic çojnë në hedhje presion, dikush në lodhje ballë, dikush merr një sërë simptomash që përputhen dhe maskuar si sëmundje të tjera. Ndërkohë, për të përballuar me sindrom hypothalamic mund të jetë vetëm trajtim special. Për të drejtën e tij për të zgjedhur, është e nevojshme për të zbuluar sëmundjen.


  Diagnoza e sindromës hypothalamic

  Diagnozë të saktë i sindromës hypothalamic është jetike, pasi ajo varet nga strategjia e trajtimit.

  Metoda më informativ i diagnozës është rezonancë magnetike, fotot ju mund të shihni shenja të rritjes së presionit intracranial, traumave dhe hipoksi (mungesa e oksigjenit) tumoreve.

  Të jetë i sigurt për të hulumtimit hormon kryer në gjak - Çrregullime të ndryshme kërkojnë trajtim të ndryshëm. Teste biokimike të gjakut të zbuluar çrregullime metabolike.

  Ultrasonografia e organeve të brendshme dhe gjëndra endokrine (tiroide, gjëndrat veshkave) të zbulojë shkeljet karakteristika, të cilat mund të jenë të gabuara për sindrom hypothalamic.


  Si për të trajtuar sindromi hypothalamic


  Në trajtimin e sindromi hypothalamic duhet të marrë parasysh arsyen e paraqitjes së saj. Prandaj, metoda janë zgjedhur individualisht. Ndonjëherë një efekt i mirë është etiologjik (për qëllim shkakun e sëmundjes) Trajtimi - p.sh., tumoret, infeksionet. Në infeksionit akut dhe kronik kërkon anti-inflamator, absorbable terapi.

  Kur sindromi hypothalamic, e cila u shfaq si rezultat i traumave, shpesh përmirësohet pas reduktimit të presionit intracranial pas përdorimit të drogës diuretik.

  Kur pacienti karbohidrate metabolizmin injektuar insulinën në stimulimin çrregullime endokrine duke përdorur ose, anasjelltas, pengojnë drogë hormon direkt ilaçe hormon, dietë të përshkruara me kufizimin e karbohidrateve dhe yndyrave shtazore, ndonjëherë drogë që shtypin oreksin.

  Ushtrime terapeutike si të nevojshme për trajtim, por ajo mund të shkaktojë tension të lartë, kështu që pacienti rekomanduar dozë, në rritje të ngarkesës kontrolluar presionin e gjakut.

  E rëndësisë së madhe është bërë edhe për gjumit dhe syçeltësi - shkelje të mund të çojë në përkeqësimin e pacientit.

  Sindromi hypothalamic kërkon monitorim të vazhdueshëm dhe trajtim nën mbikëqyrje mjekësore.

  Informacion nga nenet G. Romanenko "sindromi hypothalamic"