Hypogonadism Simptomat dhe Diagnostikimi


 • Hypogonadism Simptomat
 • Diagnoza e hipogonadizmit

 • Hypogonadism Simptomat

  Hipogonadizmi (mashkull) - një gjendje patologjike të shkaktuara nga sekretimit të pamjaftueshëm të androgens. Hipogonadizmi - sex kongjenitale hipoplazise
  gjëndra, toksike, infektive, rrezatimi shkelje tyre disfatë
  funksioni i sistemit hypothalamic-hipofizës.

  Në hipogonadizmit primar i prekur drejtpërdrejt
  ind tastikulyarnaya, të mesme - gonads hypofunction
  shkaktohet nga lezione te sistemit hypothalamic-hipofizës me
  Rënia e funksionit gonadotropik hipofizës.

  Manifestimet klinike
  hipogonadizmi varet nga mosha në të cilën sëmundja u shfaq, dhe

  Shkalla e mangësi androgen. Ka dopubertatnogo dhe
  Format Postpubertatnye e hipogonadizmit. Çdo dëmtim të seksit të testiseve
  pjekuria zhvillon sindromi tipike evnuhoidnyy, të shënuar të lartë
  frenim i rritjes joproporcionale për shkak të kockëzim epiphyseal
  Fushat e rritjes, gjymtyrët zgjatjen, gjoks dhe moszhvillimi
  sup brez. Muskulaturë skeletik është zhvilluar dobët, nënlëkurës
  fibër shpërndarë në llojin e femrës. Gynecomastia shpesh e vërtetë.
  Skin zbehtë.

  Zhvillimi i dobët i karakteristika të mesme Popov:

 • Mungesa e flokëve trupit në fytyrë apo trup (pubike - tip femër)
 • hipoplazise i laring
 • zë të lartë
 • Organet pazhvilluara seksuale:


 • Madhësia e vogël penis
 • scrotum formuar, por depyhmentyrovana pa palosjen
 • Hipoplazirovano testicular
 • prostatës pazhvilluar, shpesh nuk përcaktohet me prekje
 • Në hipogonadizmit mesme, me përjashtim të simptomeve androgenic
  Dështimi është vërejtur shpesh trashje, simptomat shpeshta
  Hypothyroidism gjëndrat e tjera endokrine - tiroide, leh
  veshkave (humbja rezultat tropik i hormoneve hipofizë). Mund
  panhipopituitarizma vërejtur simptome. Dëshira seksuale dhe
  nuk ka potencë.

  Nëse humbja e funksionit testicular ishte pas seksit
  ripening, kur seksual zhvillimi dhe formimi kostnomyshechnoy

  sistemet tashmë të përfunduar, simptomat janë më pak të theksuara. Karakteristikë
  test reduktimin, ulur shpërndarjen e fytyrës dhe trupit flokëve, i hedh lëng i lëkurës dhe
  humbja e elasticitetit, zhvillimin e trashje në llojin e femrës, shkelje
  funksioni seksual, shterpësi, çrregullime vegjetative-vaskulare.


  Diagnoza e hipogonadizmit

  Në diagnozën e hypogonadism përdorur të dhëna
  X-ray dhe hulumtim laboratorik. Kur hipogonadizmi,
  razvyvshemsya para pubertetit, ka vonesë "kockë" mosha e pasaportës për disa vjet. Përmbajtja në gjak
  testosterone më poshtë normal. Në hipogonadizmit primar - rritjen

  gonadotropins në gjak, e mesme - për të ulur në disa
  raste, përmbajtja e tyre mund të jetë brenda kufijve normale. Sekretim në urinë
  COP-17 mund të jetë në varg normale ose nën të. Në analizën e derdh -
  AZOO-ose oligospermia (spermatozoidet reduktimi vëllimi perzgjedhur - më pak se 1 ml); në disa raste, nuk marrin spermës
  të jetë e mundur.

  Moti i favorshëm për jetën. Sëmundja është kronike,
  Kursi i trajtimit është e mundur për të reduktuar simptomat e androgen
  dështim.

  Informacion nga artikullin "The hipogonadizmit mashkull."