Diagnoza dhe Trajtimi i hypogonadism


 • Diagnoza e hipogonadizmit
 • Trajtimi i hipogonadizmit

 • Diagnoza e hipogonadizmit

  Në diagnozën e moshës hypogonadism në fillim
  duhet të përqëndrohet në praninë e sigurtë klinik
  simptomat. Për të lehtësuar procedurat diagnostikuese janë
  profile të ndryshme, duke lejuar më shumë gjasa për të zbuluar
  Burrat për ekzaminim dhe trajtim të mëtejshëm.


  Hipogonadizmi moshë në meshkujt mund të dyshohet kur:

  Prania e një
  Implikimet:

 • ulur dëshirën seksuale
 • reduktim në fuqi ose intensiteti i ereksionit
 • Të paktën tre ose më shumë prej manifestimeve mëposhtme:

 • rënie në energji
 • ulje në forcën dhe durimin
 • reduktim në rritje
 • ulje kureshtje dhe dëshirë për kënaqësi
 • faji apo trishtim
 • rënie në aktivitete sportive dhe durim
 • Pasdite sleepiness
 • Efikasiteti reduktim të karrierës
 • Ka shenja të tërthorta të hipogonadizmit moshës:

 • zgjerimit të prostatës
 • reduktuar përmbajtjen e lëng prostatic acid limoni
 • Kristalizim sekret humb strukturën e saj karakteristike për meshkujt e shëndoshë
 • reduktim i fruktozës në lëngun seminal
 • Në mënyrë për të sqaruar diagnozën e moshës hypogonadism duhet të përcaktojë nivelin e hormoneve seksuale.

  Në këtë rast, hormon kryesor është testosterone. Në
  Konfirmimi i diagnozës duhet të shihni një mjek i cili do të përshkruajnë
  nevojë për trajtim.


  Trajtimi i hipogonadizmit

  Shtyllë e trajtimit është për të normalizuar hypogonadism moshës
  nivelet e testosteronit në serum. Mbante
  testosteronsoderzhaschimi drogës terapi zëvendësimi dhe sjellje


  terapi stimuluese për qëllim stimulimin sintezën e vet
  testosterone.


  Droga kryesore për androhenzamestitelnoy
  terapi në meshkuj është një përgatitjet testosterone natyrore. Në
  terapi zëvendësimi testosterone (ZTT), ka disa
  modifikime në formën e oral, injectable dhe transdermale
  aplikimit. Vendimi mbi llojin e trajtimit, kohëzgjatja e saj dhe dozë
  marrë nga një mjek me përvojë, duke e lejuar për pacientin individual,
  mosha dhe simptomat klinike.

  Regjim i përshtatshëm dozë të injektimit testosterone është injeksion intramuskular i 1 çdo 3-4 javë.

  Chance formë mikrokapsulovana e veprimit të drogës 3-4
  muaj, e cila është lëshuar gradualisht pas injektimit të testosterone.

  Testosterone mund të përdoren si një kristal
  Implantet administruar nën lëkurë, duke siguruar uniformën
  hormon për 6 muaj.

  Për drogës për administrimin transdermal përfshijnë gels
  testosterone dhe dihydrotestosterone, dhe patches. Suva
  Ka dy lloje - përditshme fërkimit të lëkurës ose trupit
  lëkurën e scrotum.

  Xhel testosterone medikament aplikuar në lëkurë. I përditshëm
  Doza llogaritet individualisht dhe varet prodhimin e endogjen

  testosterone.

  Taktikat Kështu, specifike dhe skemë
  androhenzamestitelnoy terapi zgjedhur individualisht për çdo
  durueshëm dhe manifestimet klinike varet nga hipogonadizmit moshës,
  nivelet e testosteronit dhe qëllimet e terapisë dhe të jetë e mundur
  efekte anësore.

  Contraindications absolute për administrimin e zëvendësimit
  terapi androgjen eshte nje kancer i gjirit dhe prostatit. Në
  contraindications relative përfshijnë çrregullime të gjumit si apnea e gjumit,
  dislipidemia, sëmundje obstruktive bronkopneumonare, intensiv
  pirja e duhanit.
  Normalizimi i niveleve të testosteronit kthehet njeriu vetë-besimit,
  dëshira dhe aftësia për të vazhduar për të udhëhequr një jetë aktive, veprim

  Procesi i zhdukjes fizike dhe mendore.

  Sa më shpejt që ju të kontaktoni një mjek-andrologist, më i shpejtë
  të jetë në gjendje për të zgjidhur shumë probleme të shkaktuara nga mosha
  androhenodefytsyta.

  Informacion nga neni "Trajtimi i hipogonadizmit" dhe "hypogonadism Age".