Hipertensioni mund të shkaktojë një virusHulumtuesit besojnë se virusi CMV është një nga faktorët që kontribuojnë në tensionin e lartë të gjakut, së bashku me faktin se sëmundja është e lidhur edhe me një predispozicion gjenetik dhe të ushqyerit e dobët.

Shumë njerëz jetojnë në dijeni të ekzistencës së virusit në trupin e tyre. Ajo transmetohet në utero, përmes qumështit të gjirit, përmes gjakut, seksualisht dhe në mënyra të tjera.

Shefi i grupit hulumtues Krumpaker Clyde (Clyde Crumpacker) ka thënë se një e treta e amerikanëve vuajnë nga tensioni i lartë, dhe në shumicën e rasteve është e pamundur për të përcaktuar shkakun e vërtetë, kështu ka të ngjarë që fajtorët kryesorë janë CMV.

Studiuesit zbuluan se minjtë e infektuar me cytomegalovirus, kishte presion të lartë të gjakut se sa brejtësve jo të infektuar. Për më tepër, kur miu - transportuesit CMV u transferua në një dietë e lartë në kolesterolit, tensioni i gjakut është rritur në masë të madhe.

Sa kolesterolit është i njohur ushqim dhe trashje të ndikojë në rritjen e presionit, por që sëmundja mund të shoqërohet me infeksion CMV - një zbulim i bërë së pari!

Shkencëtarët kanë kryer edhe një eksperiment me kulturat e qelizave të njeriut, infikuvavshy i cytomegalovirus. Rezultati u zbulua proteina - reninë, i cili është i njohur për të të jetë në gjendje për të rritur presionin e gjakut në enët.


Profesor Krumpaker beson se hipertensionit tani mund të parandalohet me anë të terapisë antivirale ose nga vaksinimi.

Aktualisht Mjekësia prova të mjaftueshme për të treguar një lidhje të drejtpërdrejtë mes viruset, infeksione bakteriale dhe probleme shëndetësore.

Për shembull, në 70 të shekullit të kaluar u bënë zbulimin se papillomavirus njeriut shkakton kancerin e qafës së mitrës. Tani për t'u marrë me këtë sëmundje serioze ndihmon vaksinë formuluar posaçërisht.

Pasi mendova gastrit dhe sëmundje peptike duket për shkak të stresit në 90% të këtyre sëmundjeve të ndodhë për shkak të infeksionit bakterial Helicobacter pylori.

Adenovirusi Njeriut (AD-36) shton në peshë trupin, për shkak të faktit që lehtësojnë riprodhimin më të shpejtë të qelizave yndyrë.

Virusi Coxsackie (B4 Coxsackie) çon në llojin e parë të diabetit tek fëmijët.

Lajme përgatitur në www.livescience.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Hipertensionit
  • Infeksion citomegalovirusin