Hipertensioni dhe Shtatzënia


 • Një shtatzëni femër hypertensive e mundur?
 • Features vëzhgimi
 • Komplikimet e shtatzënisë
 • Kjo varet nga grua shtatzënë
 • Një shtatzëni femër hypertensive e mundur?

  Në jetën e gjithsecilit ka momente që ju mund të përgatisin dhe të cilat ju mund të mbani mend të gjithë jetën time. Kjo pikë referimi duke e ndarë jetën tonë në "kohë para" dhe "pas". Nuk ka dyshim se pothuajse çdo grua është një ditëlindje moment historik dëshiruar fëmijë. Unë uroj që ai ka lindur i shëndetshëm dhe i fortë për të rritur me fat për të jetuar një kohë të gjatë ... Nëse një grua është e shëndetshme, ajo është e mrekullueshme për të realizuar ëndrrat, asgjë nuk e pengon atë. Por, çfarë nëse një grua që ëndërron të një fëmije që vuan nga hipertensioni?

  Pa dyshim, hipertensioni dhe shtatzënia - nuk është kombinim më të mirë. Megjithatë, të përpiqet për të kuptuar atë, sepse paralajmëruar - forearmed.

  Vetëm të them gjëja kryesore - mundësinë e shtatzënisë dhe lindjen e një fëmije të shëndetshëm për një grua që vuan nga hipertensioni, janë më të varura në skenën e hipertensionit. Në (rëndë) fazën e tretë të shtatzënisë hipertensionit është i kundërindikuar absolutisht. Shënim sërish: nuk ka lindjet, të tilla si shtatzënisë, sepse aborti në fazën e tretë të hipertensionit shumë të rrezikshme për jetën e një gruaje. Në fazën e dytë (e mesme) të shtatzënisë hipertensionit dhe lindjes janë të mundshme, por vetëm nëse gratë para shtatzënisë nuk ishin krizat hypertensive dhe nuk ka komplikime nga zemra dhe veshka.


  Së pari fazë (i butë) hipertension nuk është një pengesë për shtatzëninë dhe lindjen. Çështja e mbajtjes së hipertensionit shtatzënisë duhet të zgjidhet në vizitën e parë në kardiolog pas shtatzënisë.

  Features vëzhgimi

  Sigurisht, çdo fazë e hipertensionit mund të ndikojë shtatzëninë. Prandaj, gratë shtatzëna duhet menjëherë të kërkojë jo vetëm në gjinekologu, por kardiolog rregullisht vizitojnë atë. Sondazhi Kardiologji e hipertensionit shtatzënë përfshin matjen e rregullt të tensionit të gjakut të studimeve të EKG, testeve bi-javore urinës bëhet me përcaktimin e proteinave.

  Në sondazh nënën shtatzënë, natyrisht, të mbajtur ekzaminimin e rregullt të fetusit, i cili përfshin ekzaminimin me ultratinguj serik të rritjes fetale dhe vlerësimin e paralindjes e gjendjen e saj. Shpifje kardiolog i një gruaje shtatzënë, që vuajnë nga hipertensioni, pikat kryesore që lidhen me ndryshimin e jetesës, dietë, aktivitet fizik, etj Përveç kësaj, mjeku do të përcaktojë se cilat barna nga ato që pacienti ka hipertensionit para shtatzënisë, ajo ka nevojë për fazë të re të jetës së saj, dhe të cilat duhet të zëvendësohen për të shmangur efekte të dëmshme në të fetusit. Ajo gjithashtu duhet të theksohet se në shtatzëninë e hershme në pacientët me hipertension, tensioni i gjakut ulet në vetvete.

  Edhe pse ka shtatzënia në kundërshtim, e cila është një situatë e vështirë për një grua, veçanërisht jo lindur para, mund të shkaktojnë tensionin e lartë të gjakut. Ndonjëherë diagnoza e hipertensionit është vënë për herë të parë gratë gjatë shtatzënisë.

  Komplikimet e shtatzënisë

  Në hypertensive në 60% të shtatzanive të komplikuara nga toksikoz fund me rrjedhjet rënda. Një grua shtatzënë duke vuajtur nga një dhimbje koke, ajo mund të tregojë vizionin e paqartë. Ndërlikimet më kërcënues e hipertensionit në shtatzëni është një hemorragji të trurit dhe detashment retinal. Megjithatë, për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve të hipertensionit në shtatzëni mund të jetë në një kardiolog të vazhdueshëm dhe të kujdesshëm të vëzhgimit dhe një mjek obstetër-gjinekolog, një shtatzëni kryesor.

  Kur tensioni i gjakut, dukuri e krizave hypertensive, shenja të toksicitetit fund, siklet të vazhdueshme një grua me hipertension duhet të drejtohen menjëherë në trajtim.

  Edhe me shtatzëni të favorshme, pacienti hipertension duhet të dorëzohen në maternitet për 2-3 javë para datës së pritshme duhur. Lindja e fëmijës hipertensioni shpesh të komplikuara të dy nga nënën dhe fëmijën. Në rastin e parë, ofrimit të është bërë terapi antihipertensivëve të tjerë për gratë dhe monitorimin e dytë të vazhdueshëm të fetusit. Në disa raste të treguara cesarean ndonjëherë të duhet të shkaktojë lindjen para kohe.

  Kjo varet nga grua shtatzënë

  Megjithatë, siç u përmend tashmë, një formë e butë e hipertensionit nuk është një pengesë për të shtatzënisë dhe gruas në gjendje të bëjë shumë për shëndetin e tyre dhe shëndetin e fëmijës së palindur. Rekomandime të përgjithshme janë të njëjta: i plotë ose pothuajse i plotë përjashtimi i kripës nga dietë, të plotë dhe ushqim të lehtë produkte natyrore, këmbë të rregullt, aktivitet i moderuar fizik, pjesa tjetër e duhur dhe të gjumit, orendi miqësore. Unë duhet të them se në mesin e këtyre nuk ka asnjë artikull që nuk ishte përfshirë në listën do të ishte këshilla krejtësisht të shëndetshme për moms reja. Dhe një tjetër gjë, jo pak prej të gjitha.

  Një grua shtatzënë duhet gjithmonë mos harroni se ajo mund të lindë një fëmijë të shëndetshëm. Dhe të jetë i sigurt që e bën atë, pa marrë parasysh çfarë. Ka raste kur ajo është nëna e bindur mbajtur fëmijën dhe jetën dhe shëndetin.

  Por ne nuk duhet të harrojmë se jeta pas lindjes fëmija është vetëm fillimi. Nëna e tij, i cili vuan nga hipertensioni, transmeton predispozicion gjenetik për të për fëmijën tuaj. Pra, nga një moshë të re duhet të marrë masa parandaluese për të parandaluar atë në zhvillimin e ardhshëm të hipertensionit.

  Shko në krye.