Hyperthyroidism hyperthyroidism


 • Sëmundjet kundër cila shpesh zhvillojnë hyperthyroidism
 • Symptomytyreotoksykozu
 • Diagnoza e hyperthyroidism
 • Trajtimi i hyperthyroidism

 • Sëmundjet kundër cila shpesh zhvillojnë hyperthyroidism

 • përhapur shkakton strumë toksike;
 • me gunga goiter (multinodular);
 • Faza tyreotoksycheskaya thyroiditis autoimune.
 • Shumë rrallë dyahnostsyruetsya hyperthyroidism mesme, kur sfond hipofizës adenoma, është një stimulim i vazhdueshëm i gjëndrës tiroide.

  Tirotoksikozë - një shtet i hypothyroidism kundërtën: nëse e hypothyroidism të gjitha proceset në trup ngadalësuar metabolizmin në rritje të tirotoksikozë.


  Symptomytyreotoksykozu

 • humbje peshe;
 • palpitations;
 • ndjesi e nxehtësisë në trup;
 • dridhje të brendshme;
 • toleranca e dobët e asfiksi dhe ekspozimi ndaj diellit;
 • rritur djersitje;
 • nervozizëm dhe nervozizmi;
 • shqetësim;
 • shtrëngimi i duarve.
 • Lirimin ashpërsia: hyperthyroidism i butë, ashpërsia e moderuar dhe peshë të rënda.

  Simptomet e sëmundjeve që shfaqet hyperthyroidism:

 • në të vërtetë kishte shkakton strumë - ënjtje e qafës;
 • dhimbje dhe parehati në qafë;
 • të dridhura.

 • Diagnoza e hyperthyroidism

  Pas mbledhjes dhe shqyrtimit të ankesave me hyperthyroidism dyshuar, mjeku do të rekomandojë një test të gjakut për hormonet.


  Kur tirotoksikozë TSH (tiroide-stimuluese hormon) është zvogëluar, dhe rrit nivelet e T3 (thyroxine) dhe T4 (triiodothyronine).

  Për të sqaruar këtë sëmundje kundër të cilit zhvillohet hyperthyroidism, mjeku juaj mund të përshkruajnë studimet e mëposhtme: ultratinguj e gjëndrës tiroide, tiroide scan duke përdorur jod radioaktiv ose technetium, gjobë biopsi aspiratë gjilpërë e gjëndrës tiroide, përcaktimin e strukturave të antitrupave për të antitrupave receptor tiroide dhe tiroide hormon stimulues kompjuter, ose rezonancë magnetike për adenoma dyshuar hipofizës.


  Trajtimi i hyperthyroidism

  Ka tre trajtime kryesore për hyperthyroidism:

 • mjekim;
 • kirurgjikale;
 • trajtim me jod radioaktiv.
 • Kur trajtimi i emëruar konservatore droga tyreostatycheskye duhet të jetë rregullisht dhe menjëherë të marrë ilaçe dhe vizita të rregullta te mjeku endokrinolog.

  Trajtimi kirurgjik është treguar në rastet e dështimit të trajtimit konservativ, simptomat e compression të organeve mediastinal (rritje të konsiderueshme në tiroide retrosternal lokacion goiter), zhvillimin e efekteve anësore të rënda në thyreostatics trajtimit me formimin dyshuar malinje në gjëndrën tiroide.