Diagnoza dhe trajtimi i hyperprolactinemia


 • Diagnoza e hyperprolactinemia
 • Trajtimi i hyperprolactinemia

 • Nivele të larta të Hormoni
  diagnostikuar në 20-25% të pacientëve me varfëri dhe të ndryshme
  menstruale parregullsitë, dhe në 40-45% të tyre arsyes
  Prania e hipofizës makro dhe mikroopuholey.

  Përcaktimin e nivelit të Hormoni - një metodë të detyrueshëm të hetimit në këtë grup të pacientëve.

  Marrjen e mostrave të gjakut për nivelin Analiza Hormoni duhet
  mbajtur nga 9 në 12 jam në një stomak bosh. Një grua duhet të jetë e mirë
  pushojnë në refrene prag prej marrëdhënieve seksuale.

  Përjashtohen ekzaminim gjinekologjik dhe ekzaminimin e gjinjve para duke marrë gjak.


  Diagnoza e hyperprolactinemia

  Diagnoza e hyperprolactinemia mund të bëhet në dy-fish
  të zbuluar nivele të larta të Hormoni. Laboratorët Shumica
  Kufiri i sipërm i hormoneve normale - 500 Miu / L ose 25 ng / ml.

  Ka dy lloje të hyperprolactinemia: fiziologjik dhe
  patologjike. Hyperprolactinemia fiziologjik të zbuluar gjatë
  shtatzënisë, gjatë laktacionit, gjatë gjumit të thellë, dhe
  dhe pas tendosje fizike dhe stresit në një situatë stresues.

  Hyperprolactinemia gjithashtu të shkaktojë kontakt seksual dhe pritjen
  proteina. Rritje patologjike në Hormoni ndodh kur
  Tumoret e zonës hypothalamic-hipofizës pas radioaktiv


  rrezatimi apo dëmtimi kirurgjikale në kërcell e hipofizës, sindromi i "bosh" Sella turcica, kraniofarenhiomah. Përveç kësaj, është e mundur
  dukuri e anomalive në një numër të sëmundjeve endokrine (hypothyroidism,
  Sëmundja e Cushing, sindroma e ovarit policistik), kronike
  veshkave dhe dështim të mëlçisë, dhe pas një operacioni për të gji
  gjëndrat dhe organet e gjoksit.

  Sekrecion Prolactin është i shqetësuar kur merrni ilaçe të tilla si neuroleptikëve, Reserpine, opiateve, estrogjenit.

  Foto klinik i sëmundjes manifestohet në shkelje
  Cikli menstrual (menstruacionet e rrallë ose mungesa e plotë të tyre)

  infertilitetit, ulur makinë seksi (epsh).

  Galactorrhea (shkarkimit nga zemrat) gjenden në 30-70%
  pacientët me nivel të ngritur Hormoni. Frekuenca e paraqitjes së saj
  varet nga ashpërsia e hormoneve dhe menstruale
  cikël.

  Shkelje të tilla si hirsutism (rritjen e flokëve model mashkullor) dhe
  hyperandrogenism (rritur nivelet e hormoneve seksuale mashkullore) dhe puçrra fytyre
  (Fytyre, nëse ajo thjesht), mund të ndodhë në 20-25% të pacientëve me
  hyperprolactinemia.

  Diagnoza e hyperprolactinemia përfshijnë:

 • të përcaktojë nivelin e PRL në plazmës;
 • kraniohrammy;
 • tomography llogaritur (CT) ose rezonancë magnetike bërthamore (NMR);
 • ekzaminim fundus dhe fusha pamore;
 • Testet funksionale.

 • Rritja nivelet e Hormoni në plazmën e gjakut - një shenjë e sëmundjes
  dhe tregues për ekzaminimin radiografike e gjëndrra e hipofizës.

  Në 20% e pacientëve të vendosur kranyohramme shalë më të madhe, "dyfishtë" zgjerim fund login ephippium që është
  Simptomet e prolactinoma (macroadenomas) hipofizë. Ku
  kur nuk ka ndryshime kranyohramme treguar CT (tomography llogaritur) ose NMR (rezonancë magnetike bërthamore) për të
  identifikojë madhësinë mikroprolaktinom hipofizës më pak se 10 mm.

  Fushat Ekzaminimi i fundus dhe vizuale për të bardhë dhe me ngjyrë
  tags tregon pacientët me makroadenomami të identifikimit të shpërndarjes

  tumoreve jashtë shalë turke - kryqëzimin e nervit optik.

  Testet funksionale me TRH (tiroide liruar hormon) ose
  metoclopramide lejojë diagnozën diferenciale midis
  Hyperprolactinemia organik, i vendosur hipofizë mikroadenomoy,
  funksional dhe nuk ka lidhje me kancerin.

  Hyperprolactinemia mund të shoqërohet me sëmundje të tilla si
  sindroma policistike te vezoreve (PCOS). Një nga parametrat hormonale
  PCOS është që të rrisë hormonet vlerë LH / FSH, në bashkëpunim me
  parregullsi menstruale nga tipi Oligo-amenorrhea me
  hyperandrogenism ose pa këto të fundit. Diagnoza përfundimtare

  konfirmuar nga ultrazërit, laparoscopy me biopsi dhe ovarian pasuese
  hulumtim patomorfolohycheskym.


  Trajtimi i hyperprolactinemia

  Trajtimi i hyperprolactinemia është bërë duke përdorur drogë, terapi rrezatimi dhe kirurgji.

  Kur hipofizë macroadenomas çështja e trajtimit është e vendosur
  së bashku gjinekolog dhe neurokirurgu. Kur hiperprolaktinovyh
  gjendje e shkaktuar nga hipofizë ose mikroadenomami funksional
  Rritja e përdorimit të hormoneve është agonist dopamine kryesore
  (YES): Parlodel, bromokriptika, seroktiptina.

  Në vitet e fundit, e përdorur forma të dozimit
  veprim të zgjatur: Norprolak dhe Dostyneks.

  Shtëpi
  produkt - seberhin - testuar me sukses në klinika dhe mund të jetë
  rekomandohet për trajtimin e të gjitha llojeve giperprolaktinemii.

  Preparatet Designed cikle në 12/06/24 muaj. Gjatë tyre
  Ekspertët e pranimit kontrolluar nivelet e Hormoni dhe matje
  temperatura rektale. Instalimi i ovulacionit dhe menstruacioneve të planifikuara
  në 80% të rasteve, shtatzënia ndodh në 65-72% të rasteve.

  Pacientët me hyperprolactinemia duhet të jenë të vetëdijshëm se ata
  janë një grup i "në rrezik" per zhvillimin mundshëm e tumoreve
  hipofizës apo rikthim pas trajtimit, shtatzënisë dhe lindjes.
  Ata
  duhet të ndodhë specialistë jetën.

  Informacion nga artikullin "Nëse ngritur hormone prolaktin ...".