Hiperlizinemiya


 • Shkaqet
 • Manifestimet
 • Trajtim


 • Shkaqet  Mungesa e enzimë (DR-oksireduktazy) konvertimin e acidit lysine amino, është shkaku i sëmundjes.
  Manifestimet  Sëmundja manifestohet me të vjella, twitching muskujve, konvulsione dhe humbja e vetëdijes ndjekur (presje). Në gjak zbuluar përmbajtje të lartë të amoniakut, e cila është e përcaktuar nga sasia e proteinave në dietë ngrënë para.
  Trajtim  Designed dietë e ulët në proteina, e cila nuk duhet të kalojë 1,5 g në 1 kg të peshës trupore. Është e njohur se sëmundja nuk do të zhvillohet nëse numri i lysine në ushqim nuk i kalon 100 mg / kg.

  Me tavolina të veçanta përbëhen menu-plan urbanistik për çdo ditë, e cila përfshin produkte të tilla si patate dhe karrota - 200 g, 3% miell oriz probabilitet - 100 g bardhë veze - 50 g krem ​​- 100g, banane - 50 g dekstrin-sheqer prej malti - '30
  Used përzierje e veçantë e miell gruri, gluten, soje dhe vajra luledielli, niseshte, dekstrin-maltozen, vitamina dhe kripëra.


  Përmbajtja lysine në produktet (në gram në 100 g):


  1. Qumësht femër - 0,082.


  2. Cow - 0,218.


  3. Kos - 0,209.


  4. Cheese - 0,725.


  5. Chicken Veza - 0,883.


  6. viçi - 2,009.


  7. Mish pule - 1,975.


  8. Mish lope mëlçisë - 1295.


  9. patate të skuqura - 1,551.


  10. dridhë i zhveshur - 0142.


  11. imët guri - 0,320.


  12. hikërror - 0,431.


  13. dridhë i zhveshur - 0,384.


  14. Millet - 0,226.


  15. Pearl elb - 0,286.


  16. Peas - 0984.


  Miell 17. Gruri - 0,120.


  18.


  Pasta - 0,139.


  19. Rye - 0132.


  20. Bukë - 0,103.


  21. Cookies - 0,080.


  22. patate - 0,113.


  23. Flokëkuq - 0,043.


  24. Lakra - 0,061.


  25. Domate - 0026.


  26. Portokalle - 0032.


  27. Lemons - 0024.


  28. Apple lëng - 0022.


  29. Lëng portokalli - 0,049.


  Lëng 30. Lemon - 0032.