Hiperhlitsinemiya


 • Shkaqet
 • Manifestimet
 • Trajtim


 • Shkaqet  Konvertimit Shkelja e glycine në serine për shkak të funksionit të pamjaftueshëm të enzimave të mëlçisë është shkaku i sëmundjes. Në urinë e fëmijës kthen një përmbajtje të lartë të glycine dhe oxalate dhe ketonit organeve.
  Manifestimet  Manifestimet e sëmundjes varet nga sasia e nga-produkteve (organet Ketone) metabolizmin glicina. Nga ditët e para të jetës mund të ndodhin në sfondin e të vjella qenët i përgjumur apo konfiskimet. Të vjella mund të jetë e vështirë, aq shpejt pa trajtojnë dehidratim i veçantë ndodh, atëherë - koma dhe vdekje.
  Trajtim  Ajo fillon me heqjen atsetonemichnoho krizës, një simptomë e cila është vjellje.

  Në mënyrë tipike, një trajtim i tillë është e mundur vetëm në një spital. Më vonë fëmija është caktuar një dietë të veçantë që përbëhet nga një proteine ​​zëvendësim (hydrolysate kazeinë) në normën prej 0.5 g për 1 kg të peshës trupore në ditë.

  Sot ne e dimë se është leucin- toksike, izoleucines, valin, metioninë. Por ajo duhet të kryejnë hulumtime të tjera, pasi që kjo formë e sëmundjes është e lidhur shpesh me çrregullime të tjera metabolike.


  Përmbajtja e glycine në ushqim (në gram në 100 g):


  1. Qumësht për gratë - 0042.


  2. Cow - 0,03.


  3. Kos - 0056.


  4. Cheese - 0,184.


  5. Veza Chicken - 0,37.


  6. viçi - 1,447.

  7. Mishi i pula - 1519.


  8. Mish Mëlçia - 0,903.


  9. patate të skuqura - 0,525.


  10. dridhë i zhveshur - 0,630.


  11. imët guri - 0263.


  12. hikërror - 0,796.


  13. dridhë i zhveshur - 0,453.


  14. Millet - 0,220.


  15. Pearl elb - 0,308.


  16. Peas - 0,480.


  Miell 17. Gruri - 0,149.


  18. Pasta - 0,215.


  19. Rye - 0,217.


  20. Bukë - 0,264.


  21. Cookies - 0,172.


  22. patate - 0,053.


  23. Flokëkuq - 0041.


  24. Lakra - 0048.


  25. Domate - 0029.


  26. Portokalle - 0,020.


  27. Lemons - 0016.


  28. Apple lëng - 0018.


  29. Lëng portokalli - 0018.


  Lëng 30. Lemon - 0013.