Hipervalinemiya


 • Hipervalinemiya. Shkaqet
 • Manifestimet hipervalinemii
 • Trajtimi hipervalinemii


 • Shkaqet  Sëmundje e trashëguar shkaktuar nga mangësi valintransferazy me rritjen përqendrimet e valine ne gjak dhe urinë;  Manifestimet hipervalinemii  Më toksike (helmuese) efekti është në sistemin qendror nervor që manifeston si të vjella, letargji, posmykuvan muskujve, nystagmus (lëvizjet e shikimet). Fëmija mbetet prapa në rritjen dhe peshës, mbani kokën tuaj fillon me vonesë, të ulen. Pa trajtim fillon një rënie të vazhdueshme në inteligjencë.
  Trajtimi hipervalinemii  Parimi i trajtimit është të dozë valine në ushqim nuk i tejkalojnë 75-100 mg në 1 kg peshë trupore.

  Kundër sfondit të një trajtimi të tillë shpejt zhduket vjella, fëmija fillon të fituar peshë dhe për të zhvilluar normalisht. Studimet e aktivitetit të trurit elektrike në fund mund të shërbejë si kriter për një dietë të tillë.


  Valine Përmbajtja në ushqim (në gram në 100 g):

  1. Qumësht femër - 0,072.

  2. Cow - 0,189.

  3. Kos - 0,183.

  4. Cheese - 0,695.

  5. Chicken Veza - 0,895.

  6. viçi - 1,156.

  7. Mishi i pula - 1024.

  8. Mish lope mëlçisë - 0987.

  9. patate të skuqura - 0,929.

  10. dridhë i zhveshur - 0,425.

  11. imët guri - 0,386.

  12. hikërror - 0,343.

  13. dridhë i zhveshur - 0,384.

  14. Millet - 0,333.
  15. Pearl elb - 0,313.

  16. Peas - 0,804.

  Miell 17. Gruri - 0,387.

  18. Pasta - 0,412.

  19. Rye - 0062.

  20. Bukë - 0,286.

  21. Cookies - 0054.

  22. patate - 0,090.

  23. Flokëkuq - 0,053.

  24. Lakra - 0,053.

  25. Domate - 0018.

  26. Portokalle - 0013.

  27. Lemons - 0014.

  28. Apple lëng - 0012.

  29. Lëng portokalli - 0011.

  Lëng 30. Lemon - 0016.