Gynecomastia, metodat e korrigjimit


 • Çfarë është gynecomastia
 • Trajtimit Gynecomastia

 • Çfarë është gynecomastia

  Gynecomastia (Gynaecomastia:. Greqisht gyne, gynaikos grua + mastos
  gjoks) - një rritje prej njërit ose të dy gjinjve në meshkuj. Atje
  gynecomastia e vërtetë dhe të rreme ose psevdohinekomastiyu. Në të vërtetë
  Rritjet e kancerit të gjirit gynecomastia, si rezultat i hyperplasia
  ndajnë kanalet e qumështit dhe indeve lidhës kancerin hypertrophy dhe
  në psevdohinekomastii - nga depozitimi i tepërt i yndyrës në nënlëkurës
  ind (zakonisht trashje).

  Një nga më të
  shpesh forma të ndodhin e gynecomastia vërtetë është e pubertetit apo

  Gynecomastia të rinjtë që ndodh gjatë pubertetit kur është
  zhvillim normal seksual. Kjo formë është e karakterizuar hynekomastyy
  ënjtje e njëanshme apo bilateral pamjen subareolyarnoy,
  shpesh mjaft e dhimbshme. Kjo ënjtje mund të zhduken nga
  fundi i pubertetit, por në disa raste ruhet në
  të rriturit. Shkaku gynecomastia në pubertet është i panjohur, por
  sugjerojnë se kjo është rezultat i një çekuilibër të përkohshëm ndërmjet
  sintezë e hormoneve seksuale (estrogjene, androgens) dhe Gonadotropin
  hormonet dhe rritja e përqendrimeve të gjakut të Hormoni dhe
  estradiol. Shumica e djemve me gynecomastia pubertal


  zgjerimit të gjirit është aq i vogël që nuk ka trajtim
  kërkon dhe vetëm rreth 7-8% e pacientëve mbi 3 vjet
  mbajtur gjinjtë të mëdha madhësi që mund të shkaktojnë plagosje
  psikikë e një të riu.


  Gynecomastia Vërtetë
  gjithashtu vuri në dukje në një numër të sëmundjeve të karakterizuar nga çekuilibër
  midis sinteze e estrogjeneve, androgjenet, Hormoni dhe Gonadotropin
  hormone (p.sh., hermaphroditism, sindromi Klinefelter, etj).
  Gynecomastia familjes-e vërtetë e përshkruara, ndër të cilat ka
  gynecomastia, atrofi testicular kombinuar me dhe transmetohet nëpërmjet një femër
  line, dhe gynecomastia pa atrofi testicular, e cila eshte transmetuar nepermjet mashkullit

  linjë.

  Një formë e veçantë e familjes është i gynecomastia
  e ashtuquajtura sindroma Reyfenshteyna - gynecomastia, e kombinuar me
  hypospadiyey. Gynecomastia kur kombinohet me hyperprolactinemia
  oligospermia dhe impotencë seksuale. Në këtë formë e gynecomastia ndonjëherë
  show modifikuar format e shalë turke, simptomat shënim
  lezione tsentalnoy e sistemit nervor.

  Gynecomastia
  shpesh ndodh kur tumoret hormonally aktive veshkave dhe
  test që prodhojnë estrogjen, ndërsa kanceri i prostatës.
  Gynecomastia zhvillon në sëmundjet që përfshijnë
  dehje apo shkelje e proceseve metabolike në trup,

  disproteinemitë, mangësi proteina, diabet, përhapur
  gushë toksike, tuberkulozi pulmonar, kardiovaskulare
  dështim, lechennoy Digitalis (zakonisht në shërimin
  periudhë). Sëmundje kronike të mëlçisë shkaktohet nga gynecomastia
  rritur përqendrimin e estrogjenit në gjak për shkak të a
  zvetënim metabolizmit steroide në mëlçi.

  I veçantë
  është një formë e gynecomastia në cirroza alkoolike të mëlçisë (sindromi
  Silvestrini - Korda), sindroma përfshin hipogonadizmi dhe
  impotencë seksuale. Gynecomastia mund të ndodhë pas trajtimit me drogë,
  Receptorët të ndikuar në indet e gjirit të estrogjenit

  uvelychyvayuschymy produkteve të tyre apo prodhimin e gonadotropins dhe Hormoni:
  estrogjenit, testosterone, Gonadotropin chorionic njerëzor,
  fenotiazidy. Reserpine, veroshpiron. Në pacientët me hypothyroidism,
  sëmundje addysonovoy gynecomastia lidhur me balancimin hormonal: në e parë
  nëse ajo është pasojë e hyperprolactinemia në të dytë -
  Shkelja e steroidogenesis në gjëndra veshkave.

  Diagnozë
  vendosur mbi bazën e shfaqjes karakteristike te pacientit,
  anamnezë (trajtim me hormone,
  veroshpiron etj), këto studime biokimike.


  Trajtimit Gynecomastia

  Trajtim Konservatore.

  Konservator
  trajtim ambulator është kryer nën mbikëqyrjen e një endokrinolog. Kjo varet
  format e sëmundjes. Nevoja për të trajtuar të rinjtë gynecomastia,
  Zgjedhja e metodës dhe kohën e masave terapeutike diktuar
  gjendjen psikologjike të pacientit. Ju mund të ndiqni në pritje
  taktika si shpesh 2-3 vjet në gynecomastia vogël
  është regresionit spontan i gjinjve të zgjeruar.


  Në vitet e fundit, janë bërë përpjekje për të ndikuar në patogjenezën
  Mekanizmat Gynecomastia duke përdorur drogë që shtypin sekrecionet e Hormoni
  (Parlodel ose Bromkriptin) ose ndarja nxitje

  Hormon lutenizues (klomifen). Parlodel përdoret në një dozë prej 2.5-5 mg në ditë për 1-6 muaj.

  Trajtimi operativ. Me një vëllim të madh të gjinjve dhe nuk ka efektin e
  terapi konservative, intolerancë apo paaftësia
  prisni përmes psikologjikisht të pafavorizuara të rekomanduara
  kirurgji (heqjen e indit të gjirit përmes periareolyarnyy
  shkurtuar ose metodë liposaktsionnym).

  Informacion nga artikullin "Trajtimi i Gynecomastia."