Problemet gjinekologjike fëmijë


 • Problemet gjinekologjike vajzat
 • Menstruacioneve vonuar
 • Lengjet vaginale

 • Për vajzat adoleshente kujdesit për shëndetin intime edhe më të rëndësishme se sa për gratë e rritura, sepse gjatë kësaj periudhe formohet në trupin e femrës, veçanërisht organet gjenitale. Pothuajse nga ditët e para të vajzës jetës Mukoza vaginale sekreton një sekret të veçantë, por në sasi të vogla. Kur një vajzë hyn në pubertet, rritjet e sekretimit shpërndarje nën ndikimin e hormoneve seksuale femërore.


  Problemet gjinekologjike vajzat

  Problemet gjinekologjike vajzat parashkollor dhe adoleshencës qëndrojë larg në gjinekologji përgjithshme.

  Fakti që pacientët e tilla të rinj të mjaftueshme për të vënë një diagnozë të saktë është e vështirë dhe kjo kërkon një qasje të ndryshme, njohuri dhe aftësi të specializuara. Get sëmundje në zhvillimin vajzat gjithmonë e fshehur, e vështirë për të zbuluar, gjë që shpjegon problemet e diagnozës.

  Fëmijët gjinekolog duhet të ketë njohuri të gjerë jo vetëm në fushën e gjinekologjisë, por edhe në fushën e psikologjisë. Që të kryer një studim të vajzave është e rrallë, rol shumë të rëndësishëm në diagnozën e sëmundjes mund të luajnë një bisedë normale me të. Mjeku duhet të jetë në gjendje për të bërë pyetje të saktë, dhe kështu që fëmija besuar plotësisht atë, nuk turpërohet, të saktë dhe të plotë të përbashkët ndjenjën e tij në lidhje me simptomat e frikës të të treguar që, për shembull, nënën time.


  Me fjalë të tjera, një mjek me përvojë duhet të jetë në gjendje për të "tërhequr" pacientin me detaje maksimale, secila prej të cilave mund të jetë vendimtar kur zhvillimin e një plani të trajtimit.


  Menstruacioneve vonuar

  Problemet më të zakonshme gjinekologjike në vajzat adoleshente është për të vonuar menstruacioneve. Kjo është më shumë se një arsye të mirë për t'iu referuar një gjinekolog, sepse mungesa e menstruacioneve mund të jetë për shkak të shtatzënisë hershme ose të paplanifikuara, ose një simptomë e një sëmundjeje të rëndë në zonën gjenitale. Sigurisht, ajo është shumë më e lehtë për të parandaluar këtë problem, më shumë ajo është shumë e lehtë - vetëm një vajzë duhet rregullisht të vizituar një gjinekolog, dhe para aktivitetit seksual të konsultohet me të për kontracepsionin.


  Lengjet vaginale

  Numri i dytë më i lartë i ankesave janë të shkarkimit "të çuditshme" vaginal. Në mënyrë tipike, ata janë të verdhë, kafe apo të gjelbër, me një erë të mprehtë, i shoqëruar me kruarje apo djegie vulvë. Në disa raste mund të ketë djegie ose dhimbje gjatë urinimit. Duhet të theksohet se ndarja e tillë janë gjetur jo vetëm në vajzat adoleshente, por në foshnjat dhe të vogël të vajzave të shkollave të mesme. Nëse një vajzë 15-17 vjeç është i paaftë për të kuptuar se prania e shkarkimit të parregullt, kjo është për fëmijët e vegjël duhet të mbikëqyren mom - kontrolloni rregullisht të brendshme, pyesni drejtpërdrejt, nuk është i shqetësuar për diçka të saj vajza çuditshme.

  Në shenjë e parë e sëmundjes duhet menjëherë të konsultohet gjinekologu fëmijë.

  Shpesh arsyeja për ankesë në një specialist është shumë i shpejtë ose, anasjelltas, manifestim shumë i ngadaltë i shenjave të pubertetit. Ka pasur raste kur vajzave 6-7 vjet papritmas filloi të rritet me shpejtësi zemrat duken flokët e trupit vende intime të bollshme. Kjo është absolutisht normale për një fëmijë të kësaj moshe, si edhe për 14-15-vjeçar vajzë mungesës panatyrshme së provave. Çfarëdo pubertet - i ngadalshëm apo e parakohshme, ka arsye për shqetësim, pasi kjo mund të tregojë praninë e një organi të sëmundjeve të rënda endokrine.  Është e rëndësishme të mbani mend se në para-adoleshencë dhe çdo devijim nga norma në zhvillimin fiziologjik dhe kujdesin intim duhet të identifikohen sa më shpejt të jetë e mundur për të lejuar trajtim të hershëm. Vetëm me këtë kusht është që të sigurohet se vajza përfundimisht të jetë në gjendje të gëzojnë një jetë të plotë seksuale, të mbetet me barrë dhe do të pjellësh një fëmijë.

  Informacion nga artikullin "Gjinekologjike Problemet e Fëmijëve dhe Adoleshentëve"

  Diskutoni komuniteteve:

 • Cikli menstrual
 • Adoleshentët (13 deri 17 vjeç)