Gjimnastikë për sytë


 • Ushtrimet janë numër 1
 • Ushtrimet janë numër 2
 • Masazh për sytë e lodhur


  Ushtrimet janë numër 1

 • Ushtrimi është e përqendruar sy të mprehtë. Kjo është, ju duhet së pari të shikoni në një objekt të afërt për ju, dhe pastaj menjëherë të përkthyer vështrim përtej subjektit. E ashtuquajtura pamje efekt të qelqit. Ju mund të shikoni në atë, të tilla si një foto në të, dhe ju mund të shikoni në distancë nëpërmjet xhamit.

  Nëse qelqi rreth atje, ju mund ta bëni këtë ushtrim si vijon: në një distancë prej 25-30 cm nga dhimbje të syve Shoy vendosur me gisht, duke kërkuar në të, pastaj befas të ndryshuar drejtimin e shikimit dhe të shikojmë përtej gishtit, por në të njëjtin drejtim.

  Gjithashtu ju ndihmojë të lehtë të kryer këtë ushtrim të ashtuquajtur imazhe holographic - këto albume kanë qenë shumë të njohura në atë kohë dhe mjaft i zhytur padrejtësisht në harresë.

 • Ngjashëm me ushtrimin e mëparshëm, por bazuar në një ndryshim të ngadalshëm të duken fokus. Dorën e shtrirë mban një laps dhe të sigurojë sy në fund të tij, pastaj rrëshqitje pa probleme laps në majë të hundës dhe në krahun e zgjatur përsëri. Jo duke kërkuar up, watch fundin e një laps.
 • Mundohuni të bëni lëvizjen e syve, sikur vizatimi "tetë" në ajër. Kjo përpjekje mund të parashihet si një hapësirë ​​më të madhe. Dhe e rëndësishmja, koka duhet të jetë fikse në një pozicion.


 • Për këtë sy ushtrim përzgjidhni një objekt në një distancë prej 25-30 cm (kjo nuk duhet të jetë subjekt i ekranit të monitoruar), do të përqëndrohet vëmendjen e tij mbi të dhe do ta mbajë atë për 5 sekonda, pastaj të mbyllë një sy dhe të kërkoni në subjektin e një tjetër 5 sekonda Pas afër sy tjetër përsëri, shih pikën 5 sekonda.
 • Për të kryer këtë kokë ushtrim duhet të regjistrohen në mënyrë të qartë. Shikoni të jetë e mundur thellë maksimal në këndin e majtë të ulët, të mbajtur sytë tuaj për disa sekonda, pastaj edhe të shohim në këndin e sipërm të djathtë, pastaj të majtë të lartë, të drejtë fund. Pas disa herë ju duhet të jepni sytë tuaj një pushim dhe pastaj të përsëritur hapat, por në mënyrë të kundërt.

 • E gjithë kjo stërvitje duhet të bëhet në faza, ngadalë, duke bërë përpjekje maksimale. I tërë kompleksi do të marrë rreth 5 minuta dhe ju do të ndjeni lehtësim të vërtetë të dukshme për sytë.


  Ushtrimet janë numër 2

  Kompleksi ka për qëllim të shërohem sytë e lodhur dhe të djegur. Në kryerjen me vlerë vëmendjen e tij të veçantë për të marrë frymë ritmin si frymë kompetent ndihmon për të rivendosur rrjedhën e gjakut në sy.

 • Në një frymë të thellë syve rëndë zazhmurte, të ndjehen shekull tensioni i muskujve shkon në fytyrë tensioni, kokë, qafë. Pastaj nxjerr shpejt dhe ky tym sytë të gjerë të hapur.

  Ky ushtrim duhet të përsëritet 5 herë.
 • Mbyll sytë tuaj, ndjeni relaksim të plotë, atëherë shikimet përshkruani tetë. Përsëriteni këtë ushtrim 10 herë. Pastaj të ndryshojë drejtimin dhe të përsëritur 10 herë më shumë. Breathe në mënyrë të barabartë dhe pa probleme.
 • Vendin këshilla e gishtat mbi uiski, lehtë shtypni ato. Pastaj morhnite lehtë disa herë. Release uiski dhe relaksohuni sytë tuaj. Përsëriteni disa herë.

 • Masazh për sytë e lodhur

  Për të arritur efektin maksimal në zbutës në sy, në kombinim me ushtrime duhet të zbatohet masazh. Strokes ndryshme mbyllur sytë, presionet kanë një efekt i dobishëm për shërimin e qarkullimit të gjakut në zonën e syve.

  Pra, nuk e lënë pas dore masazh.

 • Mbyll sytë tuaj dhe majë të gishtave lëvizje rrethore rreth syve. Nga tempujt në hundë dhe pjesën e poshtme të hundës me tempujt në krye të vetullat. Përsëritet rreth 10 herë. Gjatë ushtrimit të marrë frymë normalisht. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet të përbëjë në të cilën ju të kryer ushtrimet dhe masazh. Nëse ju jeni clamped dhe ju nuk janë të rehatshme për t'u ulur ose qëndrojnë, sytë dhe ju nuk mund të relaksoheni siç duhet.

  Prandaj, para se të hyn në një ushtrime masazh, të marrë një pozitë të rehatshme, për shembull, të ulen në një kolltuk, dhe edhe më të mirë shtrihem - pozita horizontale nxit rrjedhjen e gjakut dhe për këtë arsye oksigjen dhe kokën dhe sytë.

 • I pëllëmbë nga baza e gishtit me pads butë rreth dore e masazh ndonjëherë. Lëvizja në çdo rast nuk duhet të jetë e vështirë dhe të shpejtë. Butësisht dhe me kujdes rrëshqitje disa herë brenda pëllëmbë tuaj në tavolinë. Pas përfundimit të ushtrimit, ngadalë të hapur sytë tuaj dhe të kujdeset që në fillim nuk e kishte goditur një dritë të ndritshme.
 • Veçanërisht e dobishme për relaksim përmes errësirës. Mbyll sytë tuaj dhe të pushojnë, të mbuluara duart e tyre. Kjo metodë ofroi një optometrist famshëm amerikan Dr. Bates, autor i programeve të veçanta parandaluese sëmundjeve okulare.
 • A keni menduar ndonjëherë pse një burrë bie në shtrat me sytë e tij të mbyllur?

  Përgjigjja është e thjeshtë - për shkak se në moshat e errët me sy të ulur më i mirë relaksohuni.

  Pra mbuluar sytë me duart e tij, ndër gishtat tuaj mbi ballin tuaj. Tani ndihem errësirën në sytë e saj dhe të përpiqet të thellojë dhe të sigurt.

  Për këtë ushtrim fituar përfitime maksimale, të përpiqet për të zgjeruar atë të paktën 2-3 minuta. Dhe para se ju të hapur sytë tuaj pas ushtrimit, së pari zamruzhte ato dhe përsëri të sigurt se në hapjen ata nuk e kam marrë dritë shumë të ndritshme.

  Informacion nga artikullin "Ushtrime për sytë."