Diagnoza Hydronephrosis dhe trajtim


 • Cilat janë simptomat e hydronephrosis
 • Çfarë e shkakton hydronephrosis
 • Cilat janë komplikimet e hydronephrosis
 • Si është diagnoza e hydronephrosis
 • Si është trajtimi i hydronephrosis

 • Hydronephrosis - sëmundje të veshkave, char-terizuetsya
  progresiv të sistemit zgjerim pyelocaliceal për shkak të
  Shkelja e rrjedhjes së urinës dhe rritur shtypja hidrostatike
  atrofi pyelocaliceal sistem dhe parenkimale progresiv
  Përkeqësimi i funksionet kryesore të veshkave.

  Nëse ind veshkave është formuar urinës, Sistemi pyelocaliceal
  (Përbëhet nga disa kupash, të cilat janë të kombinuara në Bali), atë
  mbledh dhe hyn në seksionin tjetër të traktit urinar -

  uretër. Ai boshatis fshikëzës.

  Sëmundja është më shpesh në gratë, kryesisht të moshës 25-35 vjeç; mbizotëruese përfshirjen e njëanshme renale.


  Cilat janë simptomat e hydronephrosis

  Guide-ronefroz shpesh asimptomatike dhe zbulohen
  në shpërthimin e infeksionit, lëndimeve apo aksidenti të zbuluar nga prekje
  zgavër barkut. Simptomat specifike të hydronephrosis,
  nr. Dhimbje më vërejtur shpesh në rajonin e mesit të ndryshme
  Intensiteti i pas-yannoho dhemb karakter, dhe në fazat e hershme - në
  si sulmet e dhimbje barku i veshkave. Dhimbje në hydronephrosis mund të ndodhin gjatë ditës dhe natën pa marrë parasysh se cila anë e pacientit fle.


  Sulmet janë të shoqëruara me nauze, të vjella, dhe fryrje të barkut
  rritur presionin e gjakut. Shumica e pacientëve vini re ulje
  Sasia e urinës para dhe gjatë sulmeve tyre dhe për rritjen e saj
  numri-tion pas sulmit. Në një fazë të avancuar të hydronephrosis
  dhimbje akute pazakonta.

  Rritja e temperaturës gjatë sulmeve të dhimbjes është e mundur vetëm në qoftë se të hydronephrosis infektuar.

  Një simptomë e rëndësishme në hydronephrosis të madhe është i dukshëm në pjesën e sipërme formimin kitara e tumorit.

  Ndonjëherë vetëm simptomë - hematuria (mikro dhe makroskopike)
  është më e zakonshme në fazat e hershme të hydronephrosis. Makroskopike
  hematuria vërejtur në 20% të pacientëve me hydronephrosis, microhematuria -

  shumë më tepër.

  Në fund të fazës funksion sëmundje të veshkave është ndërprerë.
  Shenjat e dështimit të veshkave ndodhin kryesisht në
  proces i dyanshëm.


  Çfarë e shkakton hydronephrosis

  Hydronephrosis mund të jenë të lindura dhe të fituara.

  Shkaqet e hydronephrosis kongjenitale janë disteneziya
  infeksione te traktit urinar; vend kongjenitale anomali të arteries renale (ose
  degët e tij) që squeezes uretër; valvola dhe ngushtim kongjenitale
  uretër; vend retrokavalnoe e uretër; ureterocele,
  obstruksioni kongjenitale të traktit të poshtëm urinar.


  Shkaqet e hydronephrosis fituar disa
  Sëmundjet urologjike: nephrolithiasis, inflamatore

  ndryshimet në të sistemit urinar, ngushtimi traumatik i traktit urinar,
  tumoret e traktit urinar, tumoret e prostatës dhe tumoret
  Infiltrimi i qafës së mitrës malinje dhe yndyrë retroperitoneale
  ind legenit, metastases e tumorit në limfatike retroperitoneale
  nyjet, më në fund, plagosje të ndryshme traumatike kurrizore kurrizit dhe të tjera
  trurit që çojnë në shkelje të rrjedhjes së urinës.


  Barrierat anatomike janë të ndarë në pesë grupe:

 • të vendosura në uretrës dhe fshikëzës;
 • të vendosura përgjatë uretër, por jashtë lumen e saj;
 • shkaktuar nga nje devijim në pozicionin dhe rrjedhës së uretër;
 • ekzistues në lumenin e uretër ose legen zgavrën;
 • vendosur në murin e uretër ose legenit.

 • Një nga shkaqet e zakonshme e hydronephrosis quhet
  ditë-saktë enë që shkon polit poshtëm të veshkës dhe kompresimin
  mochetoch-pseudonim në vend të një shkarkim nga pelvisit të tij. Roli i anijeve të tjera
  në zhvillimin e hydronephrosis shprehur si nje mekanik
  ngjeshja dhe in-vozdeyst fshikullova atë të sistemit neuro-muskulare
  legen, uretër, dhe sehmen. Si rezultat, DC
  vzaimodavleniya dhe prandaj vospali bojler-reagim rreth
  Anijet shtesë dhe uretër dhe plagët janë formuar, duke krijuar
  ekseset fikse ose compression legen-uretër
  segment, dhe presioni vend në uretër ajo përjeton një mbresë
  indet, duke shkaktuar sous-janë lumen e saj.

  Pengesat në rrjedhjen e urinës
  vendosur në lumenin uretër dhe legen mund të jetë valvulat dhe
  Spurs në mukozën e tyre, ngushtimi i uretër, legen dhe tumori
  gurë uretër diverticulum.


  Cilat janë komplikimet e hydronephrosis

  Dukuri e rrezikshme e dështimit hydronephrosis veshkave.
  Veshkave ndalesa të punës në lidhje me të cilën vdekja mund të ndodhë nga
  Produktet dehje këmbimit - një rritje në përmbajtjen e mbetur
  azotit në gjak dhe të tjera çrregullime të homeostasis, të cilat normalisht tregon
  në urinë.

  Kur hydronephrosis mund urolithiasis dhe të bashkohet me infeksion (pielonefrit), e cila nga ana mund të përkeqësojë sëmundjen.

  Hydronephrosis komplikacion i rrezikshëm është legen spontane këputje apo filxhan. Në këtë shtet, urina është derdhur direkt në hapësirën retroperitoneale.


  Si është diagnoza e hydronephrosis

  Në dyshimin më të vogël të hydronephrosis duhet të zbatohen diagnozë zhurmë di, duke konfirmuar diagnozën, të përcaktuar shkak-it u ngrit hydronephrosis, i cili sqaron në fazën e zhvillimit;

 • Ai ka kryer një studim të plotë, gjak dhe urinë.
 • Ultratingull
  veshkat - për të përcaktuar madhësinë e rritjes dhe pelvisit
  gota dhe veshkat, shkalla e zgjerimit, trashësia e indit të veshkave.
 • X-ray studim i veshkave - Metoda kryesore e diagnozës së hydronephrosis.


  Film Plain bën të mundur për të përcaktuar madhësinë e veshkave dhe
  të identifikuar gurë, nëse ka ndonjë. Në një seri urohramma intravenoz
  të theksohet akumulimin e ngadaltë të zgjidhjes kontrast në
  i avancuar Bali (Bali) dhe gota. Në urohrammah parë
  zgjeruar, legen rrumbullakosura, hi Dilated. Në
  zgjidhje domethënëse veshkave mosfunksionim kontrasti mund
  të grumbulluar në përqëndrime të mjaftueshme vetëm në 1 - 2 orë ose aspak
  qëndrojë veshkën.
 • Për të përcaktuar shkallën e veshkave hulumtimit sjelljes dëmtim dhe radioisotope scan e veshkave.
 • Për të sqaruar diagnozën e angiografi mundshme, tomography llogaritur dhe magnetik.


 • Si është trajtimi i hydronephrosis

  Trajtimi duhet të synojnë në eliminimin arsyet që shkaktojnë hydronephrosis zhvillimit-qafën, nëse është e nevojshme - reduktimin e legen ritëm të minutës dhe ruajtjen e veshkave.

  Trajtim Konservatore zakonisht është i paefektshëm dhe i vetëm zbatohet kur
  inflamacion në veshka, për lehtësim dhimbje, për të reduktuar
  tensioni i gjakut, dështimi i veshkave dhe simptomat
  përdoret si përgatitje për kirurgji.

  Ndër metodat e ndryshme të trajtimit kirurgjik të më e zakonshme
  rindërtues, operacion organ. Rindërtimi Mënyrat
  shumë, dhe lloji dhe vëllimi i transaksioneve është kryesisht i varur nga çfarë

  sëmundje shkaktuar hydronephrosis, kjo është varet në opinion për
  Jeta e ardhmja e pacientit.

  Të dhëna për kirurgji plastike janë një-fazë dhe hydronephrosis dy anë në të cilat funksionojnë në parenchyma ruajtur mjaftueshëm, dhe shkaqet e sëmundjes mund të jetë goja-i plagosur.

  Për të hequr një vendpushim veshkave kur funksioni i veshkave është pothuajse e
  humbur, dhe ruajtja e veshkave të rrezikshme për shkak të komplikimeve të mundshme. Më
  ky operacion është kryer në pacientët e moshuar.

  Informacion nga artikullin "Hydronephrosis".