Pads sanitare - si të përdorin


 • Alternative të peshqir tradicionale sanitare
 • Zgjedhja e tampona
 • tamponin ypolzovanye
 • Kujdes tamponin

 • Alternative të peshqir tradicionale sanitare

  Për shumë gra tamponin higjienike - një alternativë e përshtatshme për të pads tradicionale sanitare. Tamponin siguruar thatësi dhe rehati gjatë menstruacioneve, të lehtësuar lëvizjen ndërsa not në pishinë apo stërvitje intensive, kështu që ajo është një kohë delikate ndihet i paplotë. Mund të përdorni një tampon? Si të përdorin atë? Për të futur një tampon? A ka rregulla për zgjedhjen dhe përdorimin e tampona? Nga këtë artikull ju do të mësoni përgjigjet e këtyre dhe çështje të tjera të rëndësishme.
  Duke përdorur tampona si një kontraceptiv regjistruar në 1550 BC Mbishkrimet greke dhe Hebreje jap arsye të besojë se gratë e përdorur tampona gjatë menstruacioneve si dhe për të parandaluar shtatzënitë e padëshiruara. Në kohët e lashta, për prodhimin e tampona përdorura leshi, letër, fibrave bimore, materialit porozë dhe bar pambuku vonë. Por tamponin e para higjienike të prodhimit në masë në Shtetet e Bashkuara nuk ishin para 1930 ..


  Zgjedhja tualetin reduktuar në një zgjedhje midis pads tradicionale dhe tampona. Kjo zgjedhje është shumë individuale dhe varet nga stilin e jetës, rrjedhjen e rëndë menstrual dhe preferencat personale.


  Ndryshe peshqir sanitare napkins ose që kanë sipërfaqe ngjitëse fund, dhe e cila është e bashkangjitur në pantallona, ​​tamponin janë gungë e vogël i zgjatur i materialit të butë absorbues që hyjnë në vaginë. Muskujt vaginale mbajë tampon në vend, dhe ajo thith shkarkimin menstrual. Intensiteti i korrje varet nga dizajni dhe madhësia e një tampon.


  Kohët e fundit shtupë është bërë mjeti më të popullarizuara të higjienës menstrual femëror. Gratë e ndryshme të vlerësojmë përfitimet e saj të ndryshme, por shtupë më i madh avantazh besoj se ajo lejon në këtë periudhë delikate të vazhdojë hobi - valle, duke notuar, goditje e lehtë, etj ..

  Përveç kësaj, shumë gra shtupë i jep një ndjenjë të sigurisë, si i padukshëm edhe nën më të përshtatshëm fustan, pantallona apo kostum banje. Disa vlera tamponin për çfarë nuk duhet të kenë frikë vazhdimisht "rrjedhje", siç është rasti kur duke përdorur pads sanitare.


  Zgjedhja e tampona

  Pads sanitare ju mund të blejnë në Internet, dyqane kozmetike, barnatore dhe madje supermarkete të mëdha. Topa pambuku, swabs pambuku dhe individualitet me pëlhurë prej fije artificiale swabs nga pambuku organike - se tamponin opsione për materialet. Shtupë material i shtypur në mënyrë të vendosur për të dhënë asaj një formë cilindrike. Nëse ndjeshmëri ndaj kimikateve nuk është e rekomanduar për të blerë tampona aromatike - ata mund të shkaktojnë reaksione alergjike.

  Ju gjithashtu mund të zgjidhni një tampon me një aplikues, e cila lehtëson futjen e një tampon në vaginë ose tampon pa aplikues makinë që ju dëshironi për të pastruar gishtat. Përveç kësaj, tamponin shkallë të ndryshme të absorbimit që ju lejon të zgjidhni opsionin e duhur në varësi të rrjedhës menstrual.


  Zyra amerikane e inspektimit sanitar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA), rregullon prodhimin e tampona, kërkon që të gjitha kompanitë që prodhojnë këto produkte duke përdorur një sistem të vetëm të testeve standarde të hartuara për të matur nivelin e përthithjes së tampona, dhe informacionin e treguar në paketë.

  Kjo ndihmon klientët për të krahasuar produktet nga prodhues të ndryshëm dhe të bëjnë zgjedhjen e duhur. Për shembull, ju mund të zgjidhni tamponin paketim të vogël, të mesëm apo të lartë thithjen, dhe një sërë swabs shkallë të absorbimit të ndryshme. Tamponin rritur thithjen janë më të mirë për ditën e parë të menstruacioneve, kur përzgjedhje të bollshme. Ata janë pak më të trashë dhe më e dendur se të tjerët, sepse ato përmbajnë materiale më shumë absorbues.  Duke përdorur tampona

  Në çdo paketë të tampona mund të gjeni informacion me udhëzime të hollësishme se si të hyjnë shtupë. Pa hapjen udhëzimet pako me kujdes të mësuar. Gjithashtu vini re se si për të tërhequr tampon.

  Mundohuni të kujtoj një radhës procedurë të tërë, para se ju filloni atë në realitet.

  Nëse keni ndonjë dyshim, në doracakun. Pra:

 • Para hapjes së pakos, lani duart me sapun dhe ujë.
 • Hiq shtupë.
 • Plotësisht të relaksoheni!
 • Si rezultat i tensionit nervor shtrëngoni muskujt, e cila e bën mbylljen.
 • Well ulen ose qëndrojnë për të lehtë të arritur në vaginë.
 • Zgjasë këmbët dhe pak kërrusem tuaj gjunjë.
 • Hiq këmishë tampon.
 • Gjej pjesën qëndrore të aplikues dhe të marrë atë të drejtë ose të majtë dorën.
 • Vendi aplikues kështu që ai u dërgua në vaginë.

 • Indeksi dhe gisht tregues të marrë një shtupë në bazë / kryqëzim me një aplikues.
 • Fut tampon në vaginë kështu që aplikues varur.
 • Me dorën e tij të lirë, të zgjeruar në vaginë.
 • Push tampon brenda.
 • Kur shtupë do të zërë vendin e saj do të jetë një ndjenjë e rehati.
 • Nëse kjo ndjenjë duket, hiqni shtupë dhe të përsëritur të gjithë procesin përsëri me një shtupë ri.
 • Pa dhimbje dhe të butë jastëk rrëshqitje ndihmon sasi të vogël të lubrifikimit vaginal.
 • Hiq aplikues dhe të shpëtoj prej tij, siç tregohet në paketë.
 • Në varësi të intensitetit të fluksit të tampona menstruale duhet të ndryshohet çdo 4-6 orë.

 • Nëse është e nevojshme, ju mund të ndryshojë pads dhe më shumë.
 • Tamponin përdorura duhet të hidhet, duke ndjekur udhëzimet e prodhuesit në paketim.
 • Pas heqjes tampon Lani duart tuaja tërësisht me ujë dhe sapun.
 • Të swabs papërdorura të mbajtur në një vend të pastër dhe të thatë.


  Paralajmëruese - tamponin

  Nëse ju nuk mund të hyjë në një tampon edhe pas disa përpjekjeve, të konsultoheni me një gjinekolog. Ndoshta cipë e virgjërisë (cipë e virgjërisë) është shumë e vogël dhe nuk hyjnë në tampon. Të paktën 2% e vajzave adoleshente kanë probleme me mbylljen e për këtë arsye. Në raste të tilla, gjinekologë rekomandojmë të përdorni produkte të tjera higjienike.
  Mos harroni të ndryshoni tamponin çdo disa orë, edhe në qoftë se zgjedhja nuk është e bollshme, dhe më shpesh në rrjedhën e rëndë menstrual. Nëse shtupë është shumë e gjatë në vaginë, ajo mund të shkaktojë disa probleme, për shembull, të çojë në rritjen bakteriale. Bakteret hyjnë në trup nëpërmjet vaginës. Ata hyjnë në gjak dhe helmojnë atë me toksina. Prandaj, është e dëshirueshme që të përdorin tamponin me thithjen e ulët të ndryshohet shpesh. Kjo do të mbajë higjienë intime dhe mbrojtje nga shoku toksik - sëmundje e rrallë, por megjithatë të rrezikshëm të lidhur me përdorimin e tampona dhe rritje absorbimin e baktereve toksike.

  Shoku toksik ndodh më shpesh në gratë e reja të moshës 15 - 24 vjet.


  Simptomet e shokut toksik:

 • Temperaturat e larta - më shumë se 38? C
 • Sytë përflakur
 • Të vjella apo diarre
 • Dhimbje e fortë të muskujve
 • Dobësi ekstreme ose marramendje
 • Rash që i ngjan djegien nga dielli.
 • Nëse vëreni këto simptoma duke përdorur tampona duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Mbani nën kontroll të situatës do të ndihmojë antibiotikët, duke pirë një shumë e lëngjeve dhe elektroliteve. Mundohuni të reduktuar mundësinë e shokut toksik - ndryshoni tampon çdo 4-6 orë dhe përdorni tampona me thithjen minimale.
  Informacion nga artikullit "Si të përdorni jastëk higjenik"