Gratë Hypospadyya


 • Manifestime të hypospadias në gratë
 • Trajtimi i hypospadias në gratë

 • Hypospadias është një gjendje në të cilën hapja jashtëm i uretrës zhvendoset brendshëm nga vendi normal drejt vaginë, dhe përfaqësohet si ndarjen murin e pasme e uretrës.


  Manifestime të hypospadias në gratë

  Hapja e jashtme e uretrës në hypospadias ndryshe duket normale si një vrimë të madhe ovale shtrirë, duke e kthyer gradualisht në një brazdë mur i mëparshëm vaginale. Megjithatë, puna e fshikëzës, madje në gradë të larta të hypospadias është prishur vetëm në raste të jashtëzakonshme; mosmbajtjeje i afërm ose i plotë vërejtur në disa pacientë vetëm kur ndarjen kap të gjithë uretrës.

  Hypospadias Rënda është shumë e rrallë, me vërejtur zakonisht, përveç kësaj, anomali të ndryshme dhe me p% D
  0? As organe gjenitale (bigëzim mitër të dyfishtë, vagina dhe moszhvillimi i zhvilluar parregull); me hapjen e uretrës është më e thellë se normale, dhe derdhet në pjesën e poshtme të vaginës.


  Trajtimi i hypospadias në gratë

  Në jo-të rënda trajtimi shkallë hypospadias zakonisht nuk është e nevojshme, pasi ky akt është kryer urinim normale. Në ato raste kur ka mosmbajtjeje relative, ka nevojë për kirurgji në uretrës, ku kanal është restauruar dhe muskujt e kthetrat e tij.


  Ajo merr shpëtoj mosmbajtjeje urinar.

  Informacion nga artikullin "Hypospadyya"