Hydrotsele


 • Rreth Hydrocele
 • Shkaqet e edemë testicular
 • Trajtimi i Hydrocele

 • Rreth Hydrocele

  Hydrocele është më e zakonshme në mesin e njerëzve të moshës 20-30 vjeç, por sëmundja mund të jetë i lindur. Newborn gjetur Hydrocele të lidhur që mund të shkojnë vetë. Në të rriturit, sëmundja mund të jetë një ndërlikim pas operacionit për varicocele, etj

  Funksioni kryesor i testise vaginale membrana - të prodhojnë një lëng që lehtëson lëvizjen e lirë të testiseve brenda scrotum. Ka një ekuilibër në mes të formulimit të lëngshme dhe reuptake saj. Nëse procesi është i shqetësuar lëngun vaginal thithjen shell, ajo është akumulimi i saj dhe edemë rezultojnë fillon.


  Shkaqet e edemë testicular

 • kusht kongjenitale
 • inflamacion i koqe dhe shtojca e saj (orhoepididimita)
 • inguinale humbjen dhe nyjet limfatike legenit (fillyarioz)
 • trauma scrotal
 • dështim të rënda të zemrës
 • Sëmundja mund të ndodhë në formë akut ose kronik. Forma akute ndodh si rezultat i inflamacionit të koqe, tumoret testicular ose trauma scrotum. Akut pa trajtimin e duhur mund të shkojnë në kronike. Gjithashtu Hydrocele kronik sugjeroj sëmundje të ndryshme kronike të scrotum.

  Një nga simptomat kryesore të edemë testicular është një rritje prej njërit ose të dy gjysma të së scrotum. Rritja mund të jetë aq i madh që pengon lëvizjen.


  Kur ndjenja e rritur scrotal përcaktohet duke pasur konsistencë fort-ellasticheskih mbi pacientin prekje nuk i përjetojnë asnjë simptom.

  Diagnoza është e bazuar në një sondazh, rezultatet e ekzaminimit fizik (prekje), dhe rezultatet e Ultrasonografi dhe Transillumination.


  Trajtimi i Hydrocele

  Bëhet vetëm nga operacioni. Jo vetëm që duhet të hiqni akumuluar fluide ndërmjet fletëve membrana vaginal, por edhe të eliminuar shkakun e sëmundjes. Ka disa lloje të operacioneve në të cilën nuk është eliminimi i membranave vaginale. Operacioni është kryer nën anestezi lokale ose të përgjithshme dhe të zgjasë jo më shumë se 30 minuta.

  Dy orë më vonë, pacienti është lëshuar në shtëpi.

  Recurrences pas operacioneve të tilla janë mjaft të rralla, por ënjtje i mundshëm i scrotum dhe inflamacion testicular, për shkak të stimulimit të tyre mekanike gjatë operacionit. Në shumicën e pacientëve, këto komplikime janë vetëm për dy javë, nëse jo, i emëruar atëherë drogë antibacterial dhe anti-inflamator.