Hydrotsele nëse kirurgji nevojë


 • Kur operacioni nevojshme
 • Çfarë operacion Winckelmann
 • Kirurgji Hydrocele trajtim duke përdorur Bergman
 • Çfarë është operacion Zoti
 • Çfarë është trajtimi për birë Hydrocele

 • Kur operacioni nevojshme

  Në sasi të vogla, nëse edemë nuk është e vështirë, jo e dhimbshme, nuk prodhon një defekt kozmetike, një fëmijë nën një vit ju mund të shikojnë atë, sepse gjatë kësaj kohe mesazhi i barkut mund të ndalet nga vetë. Në mungesë të ndonjë progres pozitiv është vetëm trajtim i mundur nga operacioni.

  Indikacionet për ndërhyrje të hershme kirurgjikale është edemë me ndryshimet e shënuara në madhësinë e saj, Hydrocele të vetme ose bilaterale.

  Hidropizi është i rrezikshëm në drejtim të hernia dhe duhet të hiqet shpejt për të parandaluar shkelje zorrë. Edemë reaktive zgjidh spontanisht dhe nuk kërkon trajtim të veçantë. Ajo duhet të trajtohet arsye vetëm që e ka shkaktuar atë.

  Aktualisht, ka disa trajtime kirurgjikale për hidropizi e membranave testicular - Winckelmann, Bergman, Zot e metodës shpuese. Thelbi i të gjitha metodat e trajtimit kirurgjik është reduktuar në eliminimin e Hydrocele. Megjithatë, secila metodë ka indikacione saj dhe Kundërindikimet, avantazhet dhe disavantazhet.
  Çfarë operacion Winckelmann

  Fëmijët Operacioni kryhet nën anestezi të përgjithshme në të rriturit - nën anestezi lokale.


  Në frontin e scrotum, ënjtje gjatë, lëkura kryer gjatësi prerje 4 - 5 cm dhe pastaj të gjitha predha në membranat vaginale. Koqe në membranën vaginale shfaqet në plagë. Pastaj birë kryhet shiringë vaginale membranën dhe të lëngshme derdhur. Më tej, kjo cipë gjithashtu ndajnë. Pas kësaj duket testikul dhe shtojcë e saj. Pastaj kryhet predha plastike vezë në Vynkelmanu. Kjo është se shell shqyer si "mbrapsht" dhe sewn.

  Kështu lëngshme prodhuar nga testiseve vaginale epitelit membrana do të zhytem indet përreth. Përveç kësaj edemë testicular qepi procesin vaginale lumen.

  Pastaj qepi lëkure seams qendror ketgutovymi. Në plagës është një shterim i vogël gome. Kjo duhet të jetë parandalimi i mjeljes grupimeve në gjakut scrotum dhe hematoma formimit të. Menjëherë pas operacionit plaga është mbivendosur pako akulli në 02:00. Qepje shpërndajë vetë brenda 10 ditëve. Pas kirurgjisë Winckelmann, si me varicocele, scrotum imponuar pezullues - rri fashë.
  Kirurgji Hydrocele trajtim duke përdorur Bergman

  Ky operacion është kryer në predha hidropizi testise të mëdha me membranat trashje.

  Teknologji fillimisht ngjashme me sipër. Sipërfaqja e përparme e ënjtje scrotum është gjatësi të shkurtuar 5 - 6 cm.

  rozsikayutsya shtresë shell testikujt. Më tej, me shell vezë është shfaqur në plagë vaginale. Vetëm të derdhur të lëngshme me një shiringë. Pastaj dissected vezë vaginale shell dhe ajo flogged rreth testiseve. Mbi mbetjet e vaginale seams mbivendosje cipë kethutovye. Pastaj vezë zhytet përsëri në scrotum. Ketgutovymi qepi seams lëkurës. Në plagës është një shterim i vogël gome. Menjëherë pas operacionit plaga është mbivendosur pako akulli në 02:00. Qepje shpërndajë vetë brenda 10 ditëve. Në pezullues scrotum imponuar.

  Gjatë këtyre kirurgjisë tradicionale për ekspozim Hydrocele testis ndaj harar vodyanochnoho apo kist bëni priren prerë zgjatet scrotum thes vodyanochnoho përjashtim nga indet përreth dhe të tërheqjes së plotë të testiseve në plagë.

  Si rezultat, scrotum shell plagosur, enët e gjakut të thyera, të cilat janë të reduktuara, duke e bërë të vështirë për të ndaluar gjakderdhje dhe çon në formimin e hematomas.
  Çfarë është operacion Zoti

  Teknikë kirurgjikale Zoti do të thoshte qese vodyanochnoho autopsi dhe corrugating membranën vaginale rreth koqe se nuk e ka liruar nga indet përreth dhe nuk vyvyhuvaty plagën. Kjo boils poshtë për një traumë minimale ndaj përreth indeve dhe enët e gjakut që ushqejnë.
  Çfarë është trajtimi për birë Hydrocele

  Birë një nga metoda më e lehtë dhe kryhet gjilpërë Hydrocele birë dhe të lëngshme derdhur.

  Për fat të keq, rezultatet e kohëzgjatje të shkurtër të trajtimit dhe rikthim gjithmonë zhvillon hydrocephalus.

  Informacion nga artikullin "Llojet e kirurgjisë në testiseve hidropizi."