Infeksion herpetike gjenital


 • Manifestimet e infeksionit herpes
 • Diagnoza e infeksionit herpes
 • Trajtimi i infeksionit herpes


 • Infeksion herpetike gjenital referohet sëmundjeve të transmetueshme seksualisht. Burimi i infeksionit me herpes mund të jetë si pacientët me manifestime të rënda të transportuesit sëmundjes dhe virusit herpes, që është, njerëzit që kanë virus është në trup, por pa simptoma të sëmundjes. Gratë "depo" infeksioni është kanali i qafës së mitrës, sistemit urogjenital mashkull.

  Infeksion herpetike gjenital shpesh shkaktohet nga herpes simplex virus tipit dy. Nuk është virus herpes lloji i parë, por "target" e saj është membrana mucous e buzët, sytë, hundë dhe lëkurës së njeriut.

  Këta dy viruse mund të egzistojë në trup njëkohësisht. Shpesh, nuk është i infektuar i parë me llojin e parë dhe origjinën e manifestimeve të sëmundjes në fytyrë. Nëse në të ardhmen nuk është një lloj i dytë i infektimit me virus dhe herpes gjenital duket, shenjat e para janë zakonisht më të dobët. Herë infeksioni ndoshta primar me herpes infeksion gjenital herpes në mungesë të tipit të parë. Ka pasur edhe raste kur sëmundje gjenitale të shkaktuara dy llojet e viruseve.

  Virusi herpes simplex gjenital shumë shpesh në gratë e reja që janë seksualisht aktive. Infeksioni me virusin herpes nuk ka gjithmonë të shkaktojë sëmundje me manifestime tipike.


  Ndonjëherë sëmundja është e fshehur pa manifestimet në grevë. Bartës i virusit mund të jetë një burrë dhe një grua. Ky është një rrezik i veçantë të sëmundjes. Njeriu, duke mos ditur se ai ishte i sëmurë, vazhdon të infektojë njerëz të shëndetshëm. Në jetën e herpes simplex virus sëmundje e një gruaje traktit gjenital mund të luajë një rol fatal. Fakti se i infektuar gratë gjatë shtatzënisë ka një rrezik të lartë të vdekjes intrauterine të një fëmije. Sipas ekspertëve, 50-70% e fëmijëve të vdekur dhe jo i lindur. Virusi Herpes mund të shkaktojnë plagosje të shumta zhvillimin e fetusit të infeksionit dhe lezione të ndryshme të tij, shpesh të papajtueshme me jetën.

  Në rastet më të lehta, fëmijët janë të lindur shumë i vogël dhe i dobët. Shpesh ka një infeksion virus herpes i organeve gjenitale të sapolindur gjatë lindjes, kalimi i kanalin e lindjes së nënës.


  Manifestimet e infeksionit herpes

  Manifestime të infeksioneve herpes të organeve gjenitale mund të jetë si karakter akute dhe shuar. Forma akute karakterizohet nga rënda, rrjedhës gjatë dhe praninë e manifestimeve rënda të sëmundjes. Periudha e inkubacionit është koha kur ka një akumulim virus i fshehur në trup është zakonisht 3-7 ditë. Dukuri shenjë paralajmëruese e simptomeve herpes mund të kruhet, ndjesi shpimi gjilpërash, djegie në vulvë.

  Disa pacientë kanë shenja dhe sëmundje të përbashkëta të tilla si të qenët i përgjumur, nervozizëm, dhimbje koke, humor depresion, performanca të reduktuar.
  Këto janë shenja të përfshirjes në procesin infektive e indeve nervore dhe helmimit të përgjithshëm të trupit të agjentit të produkteve të jetës dëshirore. Të gjitha manifestimet e sistemit nervor për shkak të faktit se virusi hyn në gjak dhe përhapet në të gjithë trupin. Ai "zgjidh" në qendër, e vendosur në afërsi të shtyllës kurrizore në mesit dhe lumbosacral. Se virusi herpes mbetet në trup për jetën, herë pas here duke shkaktuar përkeqësimin. E vendosur në indin nervor e herpes virus simplex dispozicion për drogë më moderne, poet kurë herpes është aktualisht e pamundur.

  Rëndim të kontribuojë për hipotermi, infeksione të përgjithshme dhe sëmundje të tjera që shkaktojnë imunitet të ulët, akte seksuale, lodhje dhe stresi.

  Kështu 3-7 ditë pas infeksionit me virusin herpes, gratë gjenitale shfaqen manifestimet e para të sëmundjes. Vendet më të zakonshme janë lezione të virusit të vulvë, vaginë dhe mitrës. Në flluska të vogla të shfaqet 2-3mm permasa të vulvë të mbushur me lëng turbullt. Bubbles janë grupe të vogla e deri në 2,5 cm. Fshikëza shpallur Gradualisht dhe në vend të tyre ka plagë formë të parregullt, i mbuluar me një shtresë të verdhë.

  Ata shërohet brenda 2-4 javësh pa lënë një mbresë. Këto tregon janë të shoqëruara me kruarje, djegie, dhimbje në vulvë, e cila intensifikuar gjatë urinimit, marrëdhënieve seksuale dhe gjatë lëvizjes. Vaginë gjithashtu duket si një blisters nxituar, dhe ata janë në fazën e njëjtë të zhvillimit si në vulvë. Gruaja në fjalë mukusit baltë. Lezionet e mitrës dhe të kanalit të saj mund të shoqërohet nga ashpërsia e bark të ulët. Kur shërimin ulcerat të gjitha këto shqetësime të zhduken, dhe një periudhë të qetë. Virus nuk është eliminuar nga trupi, dhe ende jetojnë në indin nervor.

  Përkeqësimi i mëtejmë i sëmundjes mund të ndodhë në varësi nga shkalla e herë në çdo 2-3 vjet për shpërthimet mujore. Dukuri e përsëritur e sëmundjeve të duket më pak i theksuar. Reagimet e sistemit nervor janë më shumë të ngjarë që të ndodhin dhe ankth të ndodhë vetëm në zonën gjenitale.


  Diagnoza e infeksionit herpes

  Diagnoza e infeksionit herpes duhet të bëhet medoemos kompleks. Duke pasur parasysh se manifestimet e jashtme të sëmundjes mund të jetë i ngjashëm me modelin e sifilisit dhe infeksionet e tjera të organeve gjenitale, grua të emëruar për të studiuar këto sëmundje, goditje dhe të lashtave të shkarkojë nga vaginës, mitrës, test të gjakut për sifilis dhe HIV.

  Ka edhe metoda të gjakut dhe shkarkimin nga organet gjenitale direkt mbi virusin herpes simplex. Plotësuar kolposkopinë diagnostike, e cila ju lejon të shikoni qartë manifestimet e jashtme të herpes gjenital.


  Trajtimi i infeksionit herpes

  Trajtimi i infeksionit gjenitale herpes është një detyrë e vështirë për shkak të transportin e virusit për jetën në trup. Zakonisht trajtimi kompleks, i gjatë dhe përfshin maturi të detyrueshëm nga seksi. Cakto:

 • Terapi specifike antiherpetic, i cili është caktuar për të dy partnerët seksualë. Droga përdorura në tableta dhe në formën e melhemrave, krem, xhel, sprays.

  Trajtimi kryhet si në sëmundjen akute, dhe në një periudhë të qetë.
 • Terapia për përmirësimin e imunitetit, të rritur mbrojtjet e trupit dhe vitamina edukuar.
 • Përveç kësaj, në një kohë kur nuk ka prova të acarimit të infeksionit herpes, vaksinimi mund antiherpetic vaksinë.