Herpes - fjetur infeksion për momentin


 • Si mund të merrni herpes?
 • Si e bën këtë sëmundje?
 • Cilat janë komplikimet?
 • Si për të diagnostikuar herpes?
 • A është e mundur për të kuruar herpes?
 • Si për të shmangur infeksionin?


  Si mund të merrni herpes?

  Infeksioni me virusin nuk eshte kontakti vetëm seksuale me një pacient. Dhe ju mund të merrni një puthje, duke përdorur një enë të përbashkët, peshqir, linens, dmth përmes përditshme. Pacienti është infeksion ngjitëse herpes zakonisht vetëm gjatë acarimin. Sëmundja ka një shkallë të lartë ngjitëse, se në qoftë se ka pasur kontakt me personin e sëmurë, probabiliteti i infeksionit është shumë e lartë.


  Si e bën këtë sëmundje?

  Periudha e inkubacionit është 3-7 ditë. Sëmundja fillon akute, kokën e penisit dhe shtresa e brendshme e prepucit ka blisters rrethuar nga një kufi të kuqe. Më pak flluska shfaqet në scrotum, perineum. Vjen, flluska e la në vendin e vetë erozionit, të cilat mund të shkrihen, duke formuar në raste të rënda të lezioneve të mëdha.

  Fenomene të ngjashme të ndodhë në mukozën e uretrës (herpes Uretriti). Pacientët me ankohen për dhimbje, djegie në uretrës gjatë urinimit. Në mëngjes shpesh vërejtur shkarkimin nga uretrës, zakonisht në formën e bie në rroba.


  Në të njëjtën kohë mund të rrisë temperaturën e trupit, rrit nyjet limfatike inguinale.

  Edhe pa trajtim simptomat zakonisht kalojnë vetë në 1-2 javë. Megjithatë, mbi 75% ishin të infektuar me recurs një sëmundje virus, dhe koha për rikthim të ardhshëm mund të ndryshojnë nga disa javë deri disa vjet. Përsëritje të sëmundjes mund të shoqërohet me një sërë arsyesh - stresin, ul imunitetin, të ftohtë, kequshqyerja, gratë - shtatzënisë dhe madje edhe me fillimin e menstruacione.


  Cilat janë komplikimet?

  Nga vetë, infeksion herpes nuk shkakton lezione të organeve të tjera (nuk ka prostatitis herpetike, epididymitis).

  Por i vazhdueshëm kronik i rregullt herpes urogjenital redukton në mënyrë dramatike acarimin e imunitetit të përgjithshme dhe lokale. Rezultati mund të aktivizohet florën bakteriale saprofit (Staphylococcus, E. coli), që shkaktojnë zhvillimin jo vetëm të urethritis bakteriale, prostatitis por edhe, dhe vezikulita dhe epididimoorhita. Në këtë rast, kurë të gjitha këto sëmundje është jashtëzakonisht e vështirë.


  Si për të diagnostikuar herpes?

  Diagnoza e lezioneve herpetike traktit urinar nuk paraqet shumë vështirësi, si manifestimet e sëmundjes është mjaft tipik. Jeni ureterotsistoskopiya, shqyrtohen nën një mikroskop shkarkimin e erozionit sipërfaqësor.


  A është e mundur për të kuruar herpes?

  Trajtimi i infeksionit herpes, si çdo infeksion viral tjetër, deri tani nuk aq efektive sa sëmundjeve të shkaktuara nga bakteret. Droga më efektive me herpes (dyja type parë dhe i dytë) është acyklovir (Zovirax), e cila mund të përdoret nga goja si tableta, injeksione dhe nje pomade. Megjithatë, kjo drogë nuk e liron plotësisht pacientin e virusit, dhe vetëm suppresses faza e inflamacionit akut dhe duke shmangur përsëritje.

  Jo më pak se barnave antivirale në infeksion herpes terapive të nevojshme.

  Është e njohur se virusi herpes është keqësuar kryesisht në njerëzit me imunitet të reduktuar. Pra, nëse jeni të sëmurë me sëmundje, ju mund nevojë për këshilla të ekspertëve për imunitetin - immunologist.


  Si për të shmangur infeksionin?

  Parandalimi i lezioneve herpetike të traktit urinar, si dhe ndonjë infeksion tjetër, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, është si vijon:

 • Partner i përhershëm që ju besoni.
 • Marrëdhëniet Disclaimer rastit seksuale ose përdorni një prezervativ. Megjithatë, prezervativët infeksion herpes nuk janë gjithmonë mbrojtje efektive, sepse virusi lehtë mund të kalojë nëpër duart, buzët dhe pjesë të tjera të trupit.

 • Në dyshimin më të vogël të infektimit të konsultoheni me një urolog.
 • Informacion nga artikullin "Herpes traktit urinar."