Heroina shiten në barnatoreNjerëzit përdorin drogë në kohët e lashta, dhe tani shkalla e këtij hobi rritur nga viti në madhësi, e cila alarmuar komunitetin botëror. Megjithatë, pavarësisht nga rreziku ndaj njerëzimit, deri më sot, ka një probabilitet shumë të lartë që droga të tilla të vështira si klinikat e heroinës do të lëshohen me recetë. Dhe për ata që janë më në nevojë - të varur nga droga, për kurimin e tyre. Ajo rezulton narkoman i cili "ulet" në droga të rënda, mund të relativisht shërohet shpejt duke futur doza të kontrolluara heroinë dhe përfundimisht reduktimin e tyre. Metadon, e cila ishte përdorur më parë, si edhe metodat e tjera të trajtimit të drogës, ky efekt nuk është e lejuar.Studiuesit britanikë studiuar një grup të përbërë prej 127 pacientëve dhe arriti në përfundimin se i rregullt dhe doza heroinë rezultoi në një reduktim të krimit nga ana e dy të tretave të subjekteve, sepse tani për të drogës ata nuk kanë për të vjedhur dhe për të kryer veprimtari të tjera të paligjshme. Sipas Xhek Strou, ministri i drejtësisë në Mbretërinë e Bashkuar, të varur nga droga që vuajnë nga të ashtuquajturit shpërbërjes, përfundimin e dozës së drogës me çdo mjet dhe me çdo kusht, duke përfshirë kryerjen e krimeve më të rënda. Një shërbim i veçantë që do të sigurojë varur heroinës, të ndihmuar jo vetëm ata, por edhe shoqëria të cilat nuk vazhdojnë të jenë të frikësuar e varur nga droga.
Ideja e britanikëve shkaktuar debat të nxehtë, ndërsa atyre në 2008, shkencëtarët zviceranë kanë ardhur me jo vetëm të ngjashme, por kanë kuptuar - gjatë referendumit kombëtar në Cyrih është miratuar program që lejon heroinës për të dhënë për ata në nevojë, të cilët janë në një fazë të vështirë të varësisë nga droga. Me futjen e programit të më shumë se gjysmës së qytetarëve.
Lajme përgatitur Svetlana Khomenko.