Hepatiti C - histori e jetës


 • Diagnoza e Fundit
 • Hepatiti C - trajtimi është e mundur?
 • Ushqim për Thought
 • Hepatiti shtatzënë
 • Trajtimi i Hepatitit C

 • Historia e jetës - një intervistë me një person real që e kontraktuar hepatitit C dhe u bashkua me luftën ndaj sëmundjeve. Ndoshta një shembull do të ndihmojë shumë pacientë Victoria marrë sëmundjen dhe për të kapërcyer.

  Diagnoza e Fundit

  - Si ju kthyer hepatit?

  - Unë nuk kam asnjë simptomë që lidhen me mëlçinë. Ka pasur probleme me zemër. Unë shkova në një kardiolog i cili tha se unë kam qenë i shëndetshëm. Gjinekolog, endokrinolog, mjekët e tjerë thanë të njëjtën gjë. Dhe, ndërsa unë kisha një situatë që unë nuk mund të punojnë, në pension, të përcaktuara gjatë gjithë kohës, kam pasur dobësi të rënda, disa herë në javë unë quajtur një ambulancë.

  Hepatiti ishte aksidentale. Në atë kohë unë isha duke marrë një shumë të testeve, dhe edhe një herë mjeku ambulancë më këshilloi për të bërë biokimi e gjakut. Ajo u gjet se spektri i testeve biokimike është shumë i madh, duke përfshirë të mëlçisë, veshkave dhe kështu me radhë. Doktori ka vendosur që ju duhet të kontrolloni të mëlçisë. Analiza tregoi se mëlçisë është i sëmurë. Ishte e qartë se ky hepatit, dhe tani duhet të qartësojë se.

  - Cili ishte reagimi juaj?

  - Unë menjëherë u ngjit në internet për të gjetur se çfarë lloj të sëmundjes. U bë e qartë se kjo nuk është Një, sepse ajo nuk është kronik, dhe unë kam atë për një kohë të gjatë.


  Kur qëndruar në laborator, duke lexuar qëndrim dedikuar hepatitit, kam lexuar në lidhje me të gjitha format e tij, përveç të hepatitit C. Sepse unë mendoj se ishte diçka e tmerrshme, i largët dhe joreale që ajo nuk ka edhe nevojë për të lexuar se ajo nuk është në lidhje mua. "Për rezultatet e para - mjeku më tha - po nuk hepatit B, kjo është e mirë, ne me të vërtetë shpresoj se kjo nuk është e hepatitit C për shkak se ajo është vdekjeprurës dhe nuk është trajtuar." Dhe akoma, kur doli se kam pasur hepatit C, u bë e qartë se për të ndryshuar mjekun. Kjo është me të vërtetë i vdekur ose nuk trajtohet, ose të ketë një mjek tjetër i cili mund të punojë me këtë. Pastaj unë u kthye për të Igor.  Hepatiti C - trajtimi është e mundur?

  - Çfarë provoi më të vështira në procesin e trajtimit?

  - Pjesa më e vështirë ishte për të dëgjuar trajtim sa më shumë. Ajo ishte pothuajse më shumë shok sesa të dinë se kam pasur hepatitin C. Metodat Kjo është, trajtimi është në dispozicion, por ajo nuk është në dispozicion për të gjithë.

  Vick gjetur një mënyrë për të trajtohet. Sot ajo është plotësisht i shëndetshëm. Deri në fund të kursit ka ende disa injeksione dhe testet tregojnë se virus në trup është zhdukur.

  Kjo është Hepatiti C nga një pikëpamja shëndetësore, dhe se si të duhet të luftojnë kemi biseduar me mjekun Wiki, Profesor i Sëmundjeve Infektive të Universitetit Kombëtar të Mjekësisë.

  OOBohomolets, PhD Igor Anastasia.

  Ushqim për Thought

  - Cilat janë simptomat e hepatitit C? Çfarë njeriu mund të paralajmërojë?

  - Para së gjithash, duhet të theksohet se Hepatiti C është problemi kryesor në kujdesin shëndetësor modern. . Sot 400-700.000.000 Njerëzit në botë të infektuar me hepatitin C. Ky virus është shkaku i 20% të rasteve të hepatitit akut, 80% e rasteve të hepatitit kronik, 40% - cirozë terminalit, 60% - karcinomës hepatocellular, 30% e transplantimit të mëlçisë . Nëse ata nuk marrin masa të menjëhershme, pastaj pas 10-20 vjetësh, vdekshmëria nga hepatiti C dhe efektet e saj do të rritet 3 herë dhe në mënyrë të konsiderueshme më e lartë se shifra e infeksionit HIV.

  Gjatë kësaj kohe, sipas parashikimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, kronik viral hepatitit C do të bëhet një problem i madh i autoriteteve kombëtare të shëndetit. Sa për pyetjet tuaja ... Karakteristikë e simptomave të hepatitit C ekzistojnë. Një person mund të vëzhgojnë degradimit, dobësi të përgjithshme, humbje oreksi. Por këto simptoma nuk mund të shfaqet. Viral hepatit C edhe në literaturë mjekësore si "një vrasës i heshtur i butë." Ndër të gjitha llojet e hepatitit Hepatitin C ka përqindjen më të lartë të kronike - 70-85%. Kjo është, në qoftë se një person është i sëmurë, probabilitet shumë të lartë të hepatitit kronik merrni.

  Historia natyror i hepatitit C (nga infeksioni në cirozë të mëlçisë) është 10 deri 15 vjet, dhe nganjëherë deri në 25 vjet - në varësi të mënyrës së jetës. Pra, shpesh ndodh që kur një person kthehet te mjeku, ajo është forma shumë të avancuar të hepatitit kronik, shpesh në fazën e kesh.

  - Cilat probleme janë kthyer njerëzit nëse ata nuk janë diagnostikuar me hepatit C para?

  - Një person mund të përgatiten për kirurgji zgjedhore, të trajtohen në terapeutik, departamenti Gastroenterologji në lidhje me sëmundjet e zemrës, stomakut dhe kështu me radhë. N. Ekzaminimi aksidentalisht kthehet hepatitin C.

  Zakonisht hepatit kronik kthehet në cerozë në 20% të rasteve. Ndër të gjitha pacientë me cirozë në 20% të dekompensimi të sëmundjes do të ngadalshëm progresion të kesh - 75% të kancerit të mëlçisë primar - 1-4% në vit. Për të kuptuar problemin ishte: një e mirë në botë në transplantim të mëlçisë zënë Shtetet e Bashkuara. Pra, ndër shkaqet kryesore për transplantim të mëlçisë, vendi i parë është i hepatitit C. Dhe kjo në një vend ku një diagnostifikimit të mirë-zhvilluar.

  - Sa shpesh ju rekomandojmë që të analizojë viral hepatitit C?

  - Unë rekomandoj kontrolluar për viruse, një herë në vit, ose të paktën çdo dy vjet.

  Njerëzit të cilët janë në rrezik - shpesh. Atëherë të ndaluar sëmundjen ngjarë të jetë më e madhe.

  - Cilat janë mënyrat e kontraktimit virusin?

  - Viral hepatitit C përket një grupi të infeksioneve me menyren parenteral të transmetimit. Që Infeksioni ndodh përmes gjakut dhe kontaktit seksual. Danger gjitha manipulimet me gjak, tatuazh, ylli, manikyr, pedikyr, procedurave mjekësore. Nëse një person kishte kirurgji ose transfuzion gjaku para 1989, ajo duhet të testohet për praninë e hepatitit C virusit pasi ajo u hap në të njëjtin vit. Në rrezik janë të njëjtët persona për HIV apo hepatiti B: njerëz pëson transfuzion gjaku, ndërhyrje parenteral, duke marrë drogë dhe kështu me radhë.

  - Në disa raste tregon terapi specifike të hepatitit C?

  - Deri kohët e fundit, protokollet ndërkombëtare për menaxhimin e pacientëve të nevojshme për të kryer trajtim, pa terapi specifike antivirale nëse përsëritje diagnostikuar virus (PCR pozitiv), dhe niveli i ALT (aminotransferase alanine,) mbi normale. Niveli ALT është cytolysis kriter kryesor (inflamacion) i qelizave të mëlçisë. Sot këto kritere për terapi destinacion rishikuar. Që nga ajo është gjetur se vetëm 44% e pacientëve me ALT normale në vëzhgim të gjatë të ndryshimeve morfologjike janë vërejtur në mëlçi.

  Deri më tani Asociacioni Evropian për studimin e mëlçisë marrë vendimin e mëposhtëm: indikacione për trajtimin e hepatitit C - një test pozitiv për reaksion zinxhir polimeraza (PCR), dmth praninë e virusit në gjak.
  Kriteri ALT nuk është më në dispozicion.

  - Ku është analiza e hepatitit C?

  - Për të thonë se ka një problem apo jo, së pari ne duhet të testohet për antitrupa ndaj HCV Do PCR dhe kimi gjakut. Kjo mund të bëhet në çdo qytet tregtar laboratorike apo spital të qarkut. Nëse kjo analizë do të japë një rezultat negativ dhe parametrat biokimikë të gjakut, kryesisht ALT të jetë normale - kështu që sot çdo gjë është në rregull.

  Nëse rezultati është PCR pozitiv - duhet të shoh një specialist.

  Hepatiti shtatzënë

  - Nëse hepatit C gjendet në një grua shtatzënë për të bërë?

  - Kjo është një temë e veçantë dhe shumë serioze. Nëse ajo ishte duke u përgatitur për shtatzëni, ajo ishte e detyruar që të testohen për hepatit C.

  - Dhe akoma, kur ndodhi kjo?

  - Statistikat e plotë për transmetim intrauterine atje. Ekziston rrezik. Por një grua me hepatit C mund të lindë një fëmijë të shëndetshëm.

  - A mund të kontaminimit të ndodhë gjatë lindjes?

  - Unë do të përpiqemi për të shpjeguar shembullin e hepatitit B dhe HIV, të cilat janë karakterizuar nga mjetet njëjta të transmetimit. Këtu ne duhet të vini re ndryshimin mes tyre - rrezikun e infeksionit në ferrë infektuar gjilpërë për HBV është 30% për hepatitin C 3% dhe 0,3% për HIV.

  Doza minimale infektimin e HIV është 0,1 ml (kjo është shumë e shumë të) dhe për hepatit B këtë 0,00004 ml. (Vetëm një tip i gjilpërës). Deri më sot, Ministria e Shëndetësisë në lidhje me gratë shtatzëna me hepatit B, nuk ka referenca të drejtpërdrejta për të ndihmuar nënat nga prerje cezariane sepse diferenca statistikore, në bazë të provave-infeksionit në një fëmijë me seksion cezariane dhe ofrimit vaginale nuk është atje. Aktualisht është e vështirë të thuash se kur dhe si i infektuar fruta është, përsëri, çështje e vështirë të ndara.

  - A mund njerëzit me hepatit C të jetë baba i një fëmijë të shëndetshëm?

  - Një burrë me hepatit C, e cila do të bëhet një baba, ka për të shkuar nëpër terapi dhe gjashtë muaj pas përfundimit të tij të suksesshëm, në qoftë se ajo nuk është zbuluar virusin, konceptim plan. A mund një njeri të infektuar të krijoj një fëmijë të shëndetshëm - Unë nuk mund t'ju them sepse statistika mbi këtë çështje nuk ekziston. Dhe nuk ka mjek, unë nuk mendoj se kjo do të rekomandojë një pacient diagnostikuar me hepatit C plan konceptim për terapi specifike.

  Trajtimi i Hepatitit C

  - Pastaj të kalojnë në çështjen e terapisë. Çfarë ende trajtuar hepatitit C, sa kohë trajtim zgjat, sa?

  - Trajtimi i hepatitit C ka pësuar disa ndryshime që nga zbulimi i virusit.

  Terapia e parë interferon është kryer vetëm atëherë - në kombinim me rybaverynom interferon, sot interferon terapi standard ari pegiluar është një qëllim, dmth interferon, përdoret 1 herë në javë (në këtë mënyrë arritjen e efikasitetit më të madh dhe shpeshtësinë e reduktuar e efekteve anësore trajtim) dhe rybaverynu përditshme . Kohëzgjatja e protokollit terapi Shoqatës Evropiane për studimin e mëlçisë (EASL) në 2002. Varësisht nga gjenotipi i virusit (virus gjenetikisht shumë heterogjene, dhe kjo është një arsye pse nuk ka asnjë vaksinimi kundër hepatitit C) terapi zgjat 24 ose 48 javë.

  Pika thelbësore është se trajtimi është mjaft i shtrenjtë. Pehilirovanoho interferon i prodhuar vetëm dy kompani farmaceutike në Zvicër dhe SHBA. Kostoja mesatare e një injeksion të vetëm të kësaj droge është 374 dollarë. Lajm i mirë sot është se pacientët që i nënshtrohen këtë terapi merr subvencionuar rybaverynu, që është, por ai nuk paguan.

  - Po në lidhje alfa 2 interferon recombinant në familje?

  - Kjo interferon dhe terapi interferon shkurtër efikasitet i tillë brenda tridhjetë për qind.

  - Cili është efektiviteti i terapi interferon pehilirovanyy?

  - Efektshmëria e këtij terapi, në varësi të genotipin e virusit eshte nga 40 në 80 për qind.

  - Unë pashë reklamat e ashtuquajtura "terapi efferent" të ofruara nga klinikat private për pacientët me hepatit C.

  - Nuk është asgjë të bëjë me menaxhimin ndërkombëtar të protokollit të pacientëve me hepatit C nuk është. Terapi Metodat efferent mund të përgatisë pacientët për trajtim, hiqni toksicitetit, përmirësuar parametrat biokimikë. Në hepatitit C virus sistemi imunitar prodhon antitrupa pse imuniteti përfundimisht mund të shkatërrojë virusin, si në rastin e hepatitit A dhe B. Për shkak të heterogjenitetit gjenetik të virusit dhe për shkak të stimulimit të saj minimal antigjenik të sistemit imunitar, thjesht hepatitit C virusit të përhershme arrin të evitoj përgjigje imune.

  Prandaj dallimi në sëmundje kronike. Në hepatitit B chronization 20%, e mbetur 80% të shërohen, edhe pse jo në mënyrë aktive ndjekur terapi. Në 80% të hepatitit C kronike, kështu që është e rëndësishme të yyavlenie sëmundjes në fazat e hershme. Sa më shpejt një pacient me hepatit C virus është zbuluar, më mirë shanset për shërim.