Hepatiti di fytyrën e armikut


 • Duke qenë afër!
 • Armik të paparashikueshme
 • Target - mëlçisë
 • Sulmet virus mund të ndalet!

  Duke qenë afër!

  Problemi i parë u përball me pacientin dhe familjen e tij - është e probleme psikologjike. Midis tyre - një ndjenjë e inferioritetit, vetmia, frika e infektimit të të dashurit. Si rezultat - njerëz largohen psikologjikisht nga pjesa tjetër e familjes, dhe është e rëndësishme që të afërmit dhe miqtë e mbështetur atë në këtë situatë të vështirë dhe ka ndihmuar për të trajtuar në mënyrë adekuate sëmundjen.

  Rreziku i infektimit të të dashurit në një pacient me hepatit më e ulët se ajo zakonisht imagjinohet. Në një mjedis i brendshëm hepatitit B virus transmetohet shumë të rralla.

  Për të kontaktuar infeksionit infektuar kërkuar lëng biologjik nga gjaku pacientit të një personi të shëndetshëm. Dhe kur këto kontakte në vend të ndjekin rregulla të thjeshta.

  Produkte të higjienës, veçanërisht rroje dhe manikyr instrumente, pacienti duhet të jetë rreptësisht individual. Në rast se pacienti (i infektuar) lënduar hepatiti, atëherë ai duhet të ofrojë ndihmë me kujdes të madh, duke shmangur ekspozimin ndaj gjakut të infektuar plagë në (mundësisht doreza gome) të tyre.

  Por ohorodzhuvatysya nga një pacient me hepatit nuk mund të - ajo mund të shkaktojë lëndim të fortë. Nëpërmjet komunikimit, puthur, hugging, ndarjen e transmetimit B virus të hepatitit enë kuzhine, dhe afërsisë së të dashurve është shumë e rëndësishme për të sëmurët.  Armik të paparashikueshme

  Megjithatë, përveç problemeve psikologjike, hepatiti është i rrezikshëm në drejtim të komplikimeve të sëmundjes. Komplikimet të hepatitit mund të jetë sëmundje e traktit biliar dhe komë hepatike.

  Parregullsitë në traktin biliar për të trajtuar dhe të shkaktojë pasoja të rënda. Komë hepatike që ndodh në shkatërrimin masiv të qelizave të mëlçisë, një shenjë e formave rrufe e hepatiti, të cilat janë fatal në pothuajse 90% të rasteve. Shkaku i komë hepatike që hyjnë në gjakun e pacientit produkteve të dekompozimit të indeve të vdekur mëlçisë ndikon në sistemin nervor qendror dhe të shkaktojë zhdukjen e të gjitha funksioneve të jetës.

  Shumica e këtyre komplikimeve është infeksion i përzier i viral hepatitit B dhe C.

  Variant i pafavorshëm i hepatitit, e cila çon në shumë pasoja negative, është kalimi në formën kronike të sëmundjes.

  Fatkeqësisht, infeksioni me hepatit B, zakonisht nuk mund të themi me siguri se si ngjarjet do të zhvillohen më tej, ose të kalojë hepatit në formën akute, e cila është trajtuar me sukses, apo do të bëhet kronike.

  Target - mëlçisë

  Rreziku i hepatitit kronik B është se ajo mund të çojë në cirozë dhe ndonjëherë kancer të mëlçisë. Më i mundshëm zhvillimi i komplikimeve të hepatitit C, forma akute e cila bëhet kronik në 70-80% të rasteve.


  Cirroza - a kronike, sëmundje progresive që ndodh në përafërsisht 20% e pacientëve me hepatitin C ose hepatitit B në kombinim me hepatitin D ose jo.

  Cerozë shprehet degjenerim dhe nekrozë të indit të mëlçisë, shenjat e dështimit të mëlçisë dhe presionit të lartë të gjakut në venë portal të mëlçisë. Prandaj cerozë shqetësuar rrjedhjen normale të gjakut në mëlçi, dhe kjo çon në faktin se për shkak të rritjes së fluksit të gjakut në ezofag dhe stomak enëve të përshtatshme të gjakut zgjerohet dhe mund të jetë një burim i gjakderdhjes.

  Veç kësaj, cerozë e mëlçisë shoqërohet me rritjen e indit lidhor dhe çrregullimit thelbësor të strukturës dhe funksionit të mëlçisë, që rezulton në raste të rënda, kanceri i mëlçisë.

  Trajtim vështirësi të kesh është ai ndryshim i pakthyeshëm në indin e mëlçisë që është formuar për të eliminuar cerozë e pamundur, madje edhe nëse pezmatimi i mëlçisë ka kaluar. Prandaj, trajtimi i hepatitit viral duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur.

  Disa njerëz të infektuar me hepatit B, C dhe D, nuk do të ketë të sëmurë, por duke qenë bartës të virusit të hepatitit B, një rrezik për të tjerët.

  Përveç kësaj, në trajtimin e hepatitit C, ekziston koncepti i "shërimin mendor" kur pas të dhënave të trajtimit të testeve biokimike të gjakut të kthehen në normale, por virusi vazhdon të ekzistojë në të pacientit.
  Ekzistenca e këtij fenomeni, e cila mund të zgjasë për vite, dikton nevojën për mbikëqyrje të rregullt të pacientëve dhe trajtimit të detyrueshëm të caktuar.


  Sulmet virus mund të ndalet!

  Kjo është pasoja jashtëzakonisht të rënda dhe prognozë të varfër për jetën e pacientit që shkaktojnë forma të përziera të hepatitit viral kur pacienti në të njëjtën kohë ka disa viruse. Më shumë gjasa të ndodhin kombinim me virusin e hepatitit B dhe hepatit D dhe hepatitit B dhe hepatiti C. Possible madje "trefishtë" version hepatitit, e cila quhet hepatit B, C dhe D.

  Edhe pse hepatiti, veçanërisht B dhe C formë, është një infeksion kërcënuese për jetën e pacientit, megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se e konsiderojnë hepatitit pashmangshme sëmundje fatale nuk mund. Më të hepatitit mund të shërohet plotësisht nëse jo, atëherë të shmangur pasoja të rënda.

  Në shumicën e rasteve, nëse trajtimi është filluar me kohë, arrin të mbajë të mëlçisë dhe të ndaluar riprodhimin e virusit.