Gene terapi shurdhim shikojmë të ardhmenGjen Wonder

Shkencëtarët kanë zbuluar një gjen që pengon rimëkëmbjen (rigjenerim) qelizat e veshit të brendshëm përgjegjës për dëgjim. Ndoshta kjo gjetje do të vijnë më afër për të kuptuar shkaqet e shurdhimit pleqërie.

Në një studim mbi minjtë të kryera në Massachusetts General Hospital, gjeti se turning off të gjithë
Vetëm një gjen, qelizat përgjegjëse për veshët fillojnë të rriten përsëri dhe rivendosjen e nerva të dëmtuara (të quajtura qelizat e flokëve), të cilat janë të prekura shpesh për shkak të lëndimit ose moshës. Në shumicën e rasteve, shurdhim është për shkak të këtë arsye. Ju duhet të gjejnë një mënyrë për të fikur "gjen të verës" me ilaçe.

Kjo mund të çojë në shërimin e dëgjimit.

Sound daulle e veshit dridhje valë, e cila është e lidhur me zinxhirin e ossicles auditory, transmetimin vibracionet mekanike në kërmill, entitet anatomike që konverton valët akustike në impulse elektrike transmetohen në tru. Qelizat e flokëve, duke hapur sipërfaqen e brendshme të kërmill është vetëm transformator që konverton vibracionet mekanike në impulse elektrike.


Qelizat e flokëve në të veshit

Të natyrisht në njerëzit normalisht rreth 50 000 qelizat e flokëve. Për shkak të lëndimeve, sëmundjet inflamatore dhe mosha vetëm numri i tyre zvogëlohet.


Kur disa prej qelizës vdes, dëgjimi është përkeqësuar përgjithmonë. Dhe që të strukturave të vendosura në veshin e brendshëm përgjegjës për bilancin dhe madje edhe koordinimin, paralele dhe shkelje të mundshme të këtyre tipareve.

Hulumtuesit gjurmuar të gjitha gjenet që ishin aktive gjatë zhvillimit embrional të strukturave të brendshme e veshit. Zbuloi se gjenit përgjegjës për prodhimin e një RB1 veçantë proteinave, pengon rritjen dhe zhvillimin e qelizave të flokëve.

Studiuesit zbuluan se minjtë në mungesë të numrit të gjeneve të funksionimit normal të qelizave të ishte më. Kur rritur në qelizat lëndë ushqyese artificiale flokëve media pa RB1 gjeneve, ata mund të rritet dhe të ndajnë, dhe duke shtuar proteina koduar nga ky gjen, procesi është ndërprerë.

Këto rezultate janë të rëndësishme sepse struktura dhe përbërja celular i organit të dëgjimit në minj dhe njerëzve janë shumë të ngjashme. Tani është zhvillimi i komponimeve medicinale që mund të shtypin aktivitetin e gjenit "mahnitëse". Ndoshta efekti i dëshiruar terapeutik mund të merret edhe në gjenin pezullimit. Por ky supozim duhet të kontrollohet përsëri.


Problemet e pazgjidhura

Problemi është se gjen RB1 është një nga gjenet që kontrollojnë rritjen e qelizave në trup, dhe me shtypje shumë të vërtetë mund të jetë një kërcënim për zhvillimin e tumoreve. Pra, për të rivendosur dëgjimin duhet të çaktivizoni gjenin vetëm në qelizat e veshit të brendshëm, dhe pastaj aktivizoni atë, apo të ketë probleme.

Informacion nga neni "shurdhimit terapi Gene '