Herpesi gjenital në gratë


 • Çfarë është herpes gjenital
 • Si e zakonshme është herpes gjenital në gratë
 • Kush është më shumë gjasa për të zhvilluar herpes gjenital
 • Çfarë bën Herpesi gjenital në gratë
 • Si për të diagnostikuar Herpesi gjenital në gratë
 • Pse herpes trajtojnë gjenital? Rreziqet për Gratë
 • Herpesi gjenital dhe shtatzënia
 • Trajtimi i herpesit gjenital

 • Çfarë është herpes gjenital

  Virus Lloji i parë është shpesh episodi i parë i herpesit gjenital. Manifestimet e përsëritura e herpes gjenital pothuajse i lidhur gjithmonë me HSV-2. Herpesi gjenital zakonisht ndikon në vulvë, perineumit dhe anusit, dhe (rrallë) në vaginë dhe qafën e mitrës (qafës së mitrës herpes vaginal dhe).

  Në raste të rënda, infeksioni mund të kalojë në trupin e mitrës dhe shtojca e saj (tubat fallopiane dhe vezore).


  Si e zakonshme është herpes gjenital në gratë


  Lloje të virusit herpes simplex 1 dhe 2 të infektuar dhe 90% e popullsisë së rritur. Pas infektimit, virusi herpes simplex hyn nyjet nervore të vendosura në afërsi të palcës kurrizore dhe i la ata për jetën. Megjithatë, ka shenja të herpesit gjenital vetëm një fraksion i vogël i njerëzve të infektuar.

  Në SHBA, 3% e popullsisë raportuar paturit episode të herpesit gjenital të paktën një herë në jetën time, por në të njëjtën analizat kanë treguar se HSV-2 infektuar më shumë se 20% të popullsisë.


  Incidenca e përgjithshme e transmetimit të herpes gjatë shtatzënisë - 2 për 100,000 lindje (të dhënat për Evropën).

  Rruga kryesore e transmetimit të herpesit gjenital - seksual. Virusi simpleks herpes transmetohet si sipas kontakt normal gjenital (zakonisht HSV-2), dhe në të seksit oral (HSV-1) dhe anale (HSV-2). Infeksioni është e mundur në mungesë të një manifestimeve partnere seksuale të sëmundjes nga më shumë se 50% të rasteve. Rruga e brendshme e infeksionit (p.sh. përmes higjienës personale) me herpes gjenital është e rrallë. Probabiliteti i infeksionit është më e lartë nëse ka manifestime të herpes apo dëme në lëkurë dhe mukozën (plagët, frakturat).

  Probabiliteti i përgjithshëm për të qenë të infektuar nga një partner të infektuar mashkull për gratë - rreth 17%. Përdorimi i kondomit e zvogëlon ky probabilitet është pothuajse 2 herë.


  Kush është më shumë gjasa për të zhvilluar herpes gjenital

  Herpesi gjenital shpesh njerëz të sëmurë nënshtrohet një ose më shumë faktorëve të rrezikut:

 • imuniteti ulët (për shembull, pas hipotermi ne trajtimin e kortikosteroide ose kimioterapi). Reduktuara imuniteti është aktivizuar në gjumë në nyjet nervore të virusit dhe shfaqjen e simptomave.
 • Partnerët e shumëfishta seksi. Kjo rrit gjasat e fillestar ose ri-infeksionit me virusin.

  Re-infeksion gjithashtu mund të shkaktojnë aktivizimin e infeksionit
 • seks të pambrojtur (pa prezervativ). Përdorimi i kondomit e zvogëlon rrezikun e infektimit

 • Çfarë bën Herpesi gjenital në gratë

  Manifestimet kryesore të herpes gjenital janë:

 • Formimi i vogël, lëngun e mbushur blisters turbullt. Ato mund të shfaqen në kofshët e brendshme, rreth anus, perineum, mbi sipërfaqen e organe gjenitale të jashtme, në uretrës, vaginës dhe mitrës. Bubbles skuqje paraprak dhe kruarje. Pas 5-7 ditësh blisters ia plas. Në vend të flluska ia plas formuar erozion ose Ulçera, e cila gradualisht lëvore dhe 1-2 javë zëvendësuar me lëkurë të shëndetshme
 • kruarje, djegie dhe dhimbje në pamjen e flluska
 • kruarje dhe thumbues gjatë urinimit (nganjëherë me lezione të uretrës)
 • të rritur nyjet limfatike axillary
 • ethe, dhimbje të muskujve, gjendje e sëmurë
 • Këto shenja shfaqen vetëm në acarimin e herpes gjenital, e cila zakonisht zgjat 1-2 javë.

  Gjatë gjithë kohës manifestime të tjera të infeksionit mungojnë.


  Si për të diagnostikuar Herpesi gjenital në gratë

  Konsultuar me një gjinekologu me përvojë dhe inspektim të plotë është shumë e rëndësishme, sepse shenjat dhe simptomat e ngjashme mund të ndodhë me infeksione tjera gjenitale ose i kombinuar, si dhe disa sëmundjeve jo-infektive të lëkurës dhe mukozës. Përveç ankesave të pacientëve dhe ekzaminim gjinekologjik për diagnozën e herpesit gjenital duke përdorur metoda të ndryshme laboratorike.


  Metoda më e besueshme është hulumtim virologjik dhe henodiahnostika. Kur përmbajtja e virologjike studimore flluska vendosur në ambient të veçantë qelizor ose në embrionet e pulës, e cila është riprodhimi i virusit.

  Megjithatë, diagnostifikimi laboratorike problemet Virologjisë dhe kulturat e ulëta celularë cilësi shpesh pyetje rezultatet e studimeve të tilla me herpes ofruara në tani.

  Kur henodiahnostiki (zakonisht përdoret PCR, reagimit zinxhir polimeraza) të përcaktuar praninë e ADN virale në shkarkimin e pacientit. PCR ndryshon pothuajse 100% ndjeshmërisë (aftësinë për të zbuluar virusin) dhe specifikën (aftësinë për të dalluar herpes virus simplex nga viruset e tjera).
  Në laboratorët modernë të paaftë për të dalluar mes herpes virus simplex 1 dhe 2 të llojeve. Kjo është e rëndësishme për përcaktimin prognozë, si HSV-2 është shumë më tepër e bën të përsëritura përkeqësimin.  Si një metodë ndihmëse përdor zbulimin e antitrupave ndaj virusit në gjak duke përdorur Immunoassay enzimë (VNM) dhe reagimin immunofluorescence (Rif). Antitrupat ndaj HSV-1 është shumë njerëz nuk e identifikojnë ato tregon praninë e herpes gjenital ose fakt gjenitale transmetimit.

  Një zbulimin e antitrupave ndaj HSV gjakut të mjaftueshme për diagnozën e herpesit gjenital, e cila është nganjëherë neglizhohet nga mjekët. Kjo nuk duhet të çorientojë pacientin, më shumë se gratë të gjeni antitrupa për HSV-2 është më shumë të ngjarë (në një frekuencë mesatare prej 25% në Evropë). Vetëm prania / mungesa e antitrupave kundër HSV-2 (dhe edhe më shumë - kundër HSV-1), definitivisht mund të konfirmojë apo mohojë të dhënat femra infeksion gjenital herpes pa PCR apo izolimin e virusit.

  Nga momenti i infektimit me shfaqjen e antitrupave në gjak mund të marrë 6-12 javë. Testet e ndryshme kanë norma e tyre të ndjeshmërisë dhe specifikat.

  Megjithatë, zbulimi i antitrupave është shumë e rëndësishme në disa teste diagnostike komplekse, gjatë shtatzënisë, për të përcaktuar karakteristikat e sëmundjes.

  Metoda Immunofluorescence Direct (PIF) për zbulimin e antigjenit në egra më pak të ndjeshme dhe të veçanta, dhe sot është përdorur më rrallë, zakonisht kur e mosdisponueshmëria e PCR.


  Pse herpes trajtojnë gjenital? Rreziqet për Gratë

  Të gjitha rastet e herpes gjenital kërkojnë këtë trajtim. Përndryshe, mund të zhvillojnë komplikime, shefi ndër të cilat janë:

 • ruajtja e simptomave për një kohë të gjatë (nga disa javë deri në disa muaj)
 • mbajtje akute urinare për shkak të nevropati ose dysuria
 • partner të infektuar seksual (probabiliteti i 4%)
 • Përhapja e infeksionit në të gjithë trupin e depërtimit në tru dhe humbjen masive e organeve të brendshme. Kjo është e rrallë, me imunitetit. Më të festohet extragenital lëkurën herpes në pjesë të ndryshme të trupit (duart, mollaqe, zemrat), mukozës së syve, gjatë seksit oral - faringjit herpetike, stomatiti, Cheilitis.
 • me virus lyth virusin herpes simplex njerëzor rrit mundësinë e zhvillimit të kancerit të qafës së mitrës.

 • Ndërlikim afatgjatë i herpesit gjenital në gratë mund të ketë probleme psikologjike dhe psikoseksual - më shumë se 70% e grave në Europë tregohet përvojat e ndryshme dhe sensibilitet për depresion pas episodit të parë të herpesit gjenital. Prandaj është mbështetje e rëndësishme psikologjike për gruan e sëmurë, trajnimin e saj dhe motivimin pozitiv, duke theksuar të gjithë studimin e modern të problemit të herpes.


  Herpesi gjenital dhe shtatzënia

  Infeksioni i fetusit me virusin herpes nga një nënë e infektuar mund të ndodhë gjatë shtatzënisë, edhe pse probabiliteti i transmetimit përgjithësisht mjaft e ulët. Megjithatë, herpes primare gjenitale, ky probabilitet mund të arrijnë 50%.

  Më Infeksioni ndodh gjatë lindjes (perinatal), kalimin e fetusit nëpërmjet kanalin e lindjes infektuar me herpes. Megjithatë, seksion operacion nuk pengon transmetimin e herpes porsalindur.

  Infeksioni i fetusit mund të shkaktojë dëme të rënda në sistemin nervor (35% e rasteve të infeksionit), sytë dhe lëkura (45%) dhe të çojë në paaftësi dhe madje edhe vdekjen e fëmijës.

  Incidenca e përgjithshme e transmetimit neonatal herpes nga nënat e infektuara është 5%. Prania e antitrupave për HSV-2 është i lidhur me një rrezik më të ulët të herpes kontraktuese gjatë shtatzënisë.

  Qasja në menaxhimin e grave shtatzëna me infeksione të shkaktuara nga viruset herpes duhet të jenë shumë të kujdesshëm.

  Herpes Active terapi antivirale gjatë shtatzënisë nuk është gjithmonë e mundur dhe është bërë vetëm për qëllime të mjeku dhe nën kontrollin e tij.


  Trajtimi i herpesit gjenital

  Trajtimi herpes gjenital nuk çon në zhdukjen e plotë të virusit në trup, por të shpejt të eliminuar manifestimet e sëmundjes dhe mund të zvogëlojë frekuencën e acarimin reja.

  Metoda kryesore për trajtimin e herpesit gjenital në burrat dhe gratë është përdorimi i drogave të veçanta antiherpetic, kimioterapi antivirale.


  Efikasiteti provuar me herpes ketë 4 produkt: Acyclovir (Zovirax dhe analoge të saj), valaciclovir (Valtrex), famatsiklovir (famvir) dhe pentsyklovyr (denavir).

  Nga këto, të regjistruar vetëm në të parë 3 drogës së. Përdorimi acyklovir më të zakonshme. Të përshkruesit më parë, aq më i madh efektivitetin e trajtimit. Efikasitet maksimal është arritur në fillim të trajtimit në ditët e para pas fillimit të nxituar ose menjëherë para paraqitjes së tyre.

  Me acarimin e shpeshta (më shumë se 6 herë në vit) shpenzojnë profilaktik trajtim të zgjatur (mbështetës) për disa muaj. Ky trajtim ul normën rikthim me 75% dhe për të reduktuar peshën e acarimin korrente. Që trajtim i takon një vendime komplekse dhe të gjata, në lidhje me zgjedhjen dhe emërimin e agjentëve të marra për të parandaluar një përsëritje të mjeku duke marrë parasysh faktorë të ndryshëm, duke përfshirë aspektet pshilohicheskie dhe motivimin e pacientit.  Përzgjedhja ndonjë zgjidhje përveç terapi specifike antivirale duhet të jetë rreptësisht i justifikuar.

  Praktikuar gjerësisht në vendin e destinacionit drogat tjera (imunomodulatoreve, adaptogens, nxitësit interferon, etj) nuk janë praktikë dëshmi të bazuara, dhe shpesh e bëjnë, dhe asnjë bazë shkencore. Ne ju inkurajojmë që të jetë i kujdesshëm të propozimeve për rritjen e imunitetit apo tërësisht të pastruar trupin e herpesit - të paktën pyes mbi çfarë baze mund të presim që ata të efektit, dhe ata studiuar me herpes.


  Vaksinat kundër virusit, e cila ka provuar efikasitetin dhe sigurinë në infeksion gjenital gjithashtu ekziston.  Kur herpes gjenital terapi mundur simptomatike: trajtim lokal që zvogëlon simptomat e herpes (dhimbje, djegie, kruarje), ju mund të përdorni analgesics butë.

  Mos harroni, 100% Satisfaction Guarantee dhe një të plotë një herë kurë herpes gjenital joreale, dhe propozimet e tij flasin për qasjen e paaftë ose të paskrupullt të trajtimit.