Jetëgjatësia GeneSipas mjekëve, të jetesës të shëndetshme, ndërprerjen e duhanit, stërvitje dhe kufizimin e përdorimit të alkoolit është një parakusht për një jetë të gjatë dhe të lumtur. Ajo do të duket logjike - të refuzojë zakone të këqija, duke kufizuar veten ushqim junk dhe të jetojnë gjatë.

Por jo aq e thjeshtë. Sipas studiuesve në Universitetin e Bostonit, jetë e gjatë nuk varet nga stilin e jetës. Njerëzit të cilët jetojnë gjatë, sjell një model të veçantë gjenetik. Për shembull, një banor i Afrikës së Jugut, Joan Kalman, nga '21 duhanit jetës dhe braktisjes alkoolit. Më pas djeg ajo ende ka rënë, por pak para vdekjes së tij në vitin 122 për shkak të vizionit të dobët - kjo ishte e vështirë për të marrë një dritë të vetëm.

Shkencëtarët pohojnë se pjesa më e madhe e këtyre rasteve - njerëz të cilët kurrë të udhëhequr një jetë të shëndetshme, për të jetuar 100 vjet ose më shumë, dhe ata të cilët kujdesen breg, vdiq disa dekada më herët.

Për të konfirmuar hipotezën e ekzistencës së një modeli të caktuar gjenetik në njëqindvjeçarëve, hulumtuesit amerikanë krahasim i gjenomeve të 800 amerikanëve grup moshën prej 90-119 vjet të përfaqësuesve Gjenomi rinore. Rezultatet treguan se ata që kanë jetuar rreth 100 vjet, fotografi gjenetike janë shumë të ngjashme, pavarësisht ku njerëzit jetonin në kushte. Hulumtuesit identifikuar 150 dallimet në gjenet që janë specifike për njerëzit që kanë jetuar në një moshë të pjekur e vjetër.


Megjithatë, pavarësisht suksesit të eksperimentit derisa shkencëtarët kanë gjetur vetëm gjenet foto. Sam gjen jetë e gjatë, nëse ajo ekziston, për të izoluar dështoi. Kjo do të thotë se kërkimi i ri përpara.