Hemosorbtsyya


 • Rreth hemosorption
 • Indikacionet për hemosorption
 • Kundërindikimet për hemosorption

 • Rreth hemosorption

  Hemosorbtion - po kalon gjak në një aparat të veçantë përmes një filtri artificiale të përbërë nga materiale sintetike (p.sh., karbonit aktivizuar), të cilat lehtë absorbojnë dhe të depozituara në një "të rënda" toksina molekulës. Procedura përfshin hemosorption gjak pastruar kthyer për të pacientit, ndërsa toksina që shkaktuan procesin e sëmundjes mbetet në kuti sorption.

  Metodat ndryshim të terapisë efferent është një procedurë dhe efektet dhënë në trup. Nëse plasmapheresis ka immunocorrective të madh dhe reokorrehiruyuschim (normalizimin e rrjedhshmëri gjakut) efekt, i hemosorbtion - efekt të madh detoksifikimin.  Dallimet themelore janë ligje biofizike: disa substanca toksike në strukturën e molekulës janë radikalet e lira që janë të ngarkuara elektrikisht, kështu që mund të jetë fikse në sorbent; por shumë substanca patologjike kanë mbyllur strukturën dhe prandaj elektrikisht neutrale (p.sh., komplekset imune, disa alergeneve, kolesterolit, etj.) Substancat elektrikisht neutrale nuk qëndrojnë sorbent. Përputhje, në këtë rast, procedura më efikase do plasmapheresis, në të cilën plazmës është hequr, së bashku me komplekset aty patogjene tretshme.


  Pas trajtimit të parë ka një rënie të konsiderueshme në përqendrimin e produkteve patologjike, por pas disa orë të përqendrimit të tyre në gjak dhe është i afërt me origjinalin.


  Arsyeja është se vaskulare në mënyrë aktive të hyjnë substanca të tretur në lëngun e qelizave dhe indeve. Fshij këto substanca mund të efferent procedurat e mëposhtme, kryesor, në fund të fundit, për të reduktuar përqendrimin e substancave patogjene në trup dhe faljen zgjatur (mungesa e sëmundjes), apo edhe shërim. Prandaj, për të arritur efektin e qëndrueshëm pozitiv të rekomanduara të paktën 3 trajtime.

  Tregues absolut për hemosorption mbeten helmim akut.

  Ndër metodat e ndryshme të hemosorption jashtëtrupor hemokorrektsii dalluar qark të thjeshtë, pajisje të panevojshme të shtrenjta.

  Përbërës kryesor aktiv është Hemosorbents qark. Ky material të karbonit pluhur aktivizimit të nënshtruar, demineralization, depirohenizatsii, përpunimin hydromechanical, balancimin jon dhe sterilizimi. Hemosorbents përdoret për të hequr një gamë të gjerë të substancave të peshës së ulët dhe të mesëm molekulare, florën bakteriale Gram-negative dhe endotoksine saj nga gjaku i pacientëve.


  Indikacionet për hemosorption

  Indikacionet kryesore për hemosorption janë:

 • Simptome të tërheqjes në varësinë e drogës, abuzimin e substancave, alkoolizmi;
 • shtetet maniak dhe depresive në sëmundjet mendore dhe kushtet;
 • droga akute helmimi hipnozës, klor dhe fosfor komponimet, alkaloide, salicylates, metalet e rënda.


 • Kundërindikimet për hemosorption

  Të contraindications kryesore për hemosorption janë:

 • të gjitha llojet e gjakderdhjes;
 • koagulimit të gjakut;
 • Deficiti CBV;
 • hipotension i vazhdueshëm;
 • Çrregullime electrolyte;
 • Shkelja e hemodinamikën;
 • dështim kardiopulmonar;
 • mosfunksionim të rënda të mëlçisë dhe veshkave.