Hemiatrofiya - një arsye për asimetrinë e trupit


 • Format hemiatrofiya
 • Trajtimi hemiatrofiya

 • Hemiatrofiya - reduktimi i njëanshëm në madhësinë e gjymtyrë, trungu dhe (ose) individëve. Kjo sëmundje ndodh në sëmundje të ndryshme të sistemit nervor dhe është e kombinuar shpesh me hemihipertrofiey. Hemiatrofiya kongjenitale mund të trashëgohet ose ndodhin nën faktorë të ndryshëm të pafavorshme gjatë shtatzënisë amtare. Përveç kësaj, hemiatrofiya shpesh vërejtur në një formë të paralizë cerebrale, si dhe paraliza, të shkaktuara nga inflamacion, sëmundje vaskulare e sistemit nervor, si dhe të plagosur. Kjo, së bashku me hemiatrofiya shënuar rritje të prapambetura të gjymtyrëve të prekura.


  Format hemiatrofiya

  Personi Progressive hemiatrofiya (sëmundje Romberg-së) - një sëmundje e rrallë, shkaqet dhe mekanizëm i cili është i panjohur. Supozohet se arsyeja është shkatërrimi dhe përçarje e nervave të caktuara. Sëmundja zakonisht fillon midis moshës 10-15 vjet. Së pari, ka atrofi të lëkurës dhe indit nënlëkuror në një zonë të vogël të fytyrës. Procesi përparon ngadalë, përhapet në të gjithë gjysmë entitet që përfshin muskujt dhe kockat. Cheek dhe mjekër të fundoset në mënyrë dramatike. Ndonjëherë ka gjysmë fjalim atrofi. Ka lëkurës kequshqyerja, zbardhjen e humbjes së flokëve, vetullat dhe qerpikët atrofi anë, djersitje e tepruar ose mungesa e tij.


  Në disa raste, atrofi është e shpërndarë në trup, krahët dhe këmbët.

  Kryqi hemiatrofiya - një sëmundje e rrallë që e kthen gjysmën atrofi e fytyrës dhe në anën e kundërt ka atrofi e gjymtyrëve dhe trungu. Ndryshe nga sëmundjet Romberg këto procese ndodhin në të njëjtën kohë.


  Trajtimi hemiatrofiya

  Aktualisht, mjekët nuk e di rrugën për të më në fund t'u marrë me këtë sëmundje. Përdor droga që rrisin metabolizmin (vitaminë E, vitaminë B, ATP kokarboksilaza), Vasodilators, dhe masazh dhe ushtrim terapeutik.

  Informacion nga nenet B. Lebedev "hemiatrofiya"