Hemangiomas në fëmijët paraqitjen e hemangiomas


 • Koncepti i hemangioma
 • Shfaqja e hemangiomas
 • Faktorët që ndikojnë në rritjen e hemangiomas


 • Koncepti i hemangioma  Hemangioma - term i përgjithshëm dhe jo specifik për tumor beninje e indit të enëve të gjakut, spote vaskulare lidhura dhe malformations vaskulare.


  Hemangiomas ndodhin në 1,1-2,6% të të gjithë të sapolindur deri në fund të vitit të parë, kjo shifër u rrit në 10,1%. Hemangiomas e lëkurës dhe mucous membranave - hasur shpesh formacione beninje vaskulare të cilat përbëjnë 50% të tumoreve të indeve të buta në fëmijët. Hemangiomas Vajzat ndodhë 2-3 herë më shpesh se djemtë.
  Shfaqja e hemangiomas  Në mënyrë tipike, hemangiomas shfaqen menjëherë pas lindjes dhe shumë më pak - në dy muajt e parë të jetës. 75% janë fëmijë nën një vit, dhe gjysma e tyre - fëmijët nën 6 muaj të moshës.

  Rritja veçanërisht e shpejtë e hemangiomas vërejtura në gjashtë muajt e parë të jetës, atëherë procesi është ngadalësuar, me përjashtim të hemangioma komplikuar lokalizimin anatomike.


  Disa hemangiomas, pas rritjes së shpejtë gjatë vitit të parë, mbi 5 të ardhshme - 7 vjet mund të jetë në pjesën e pasme të zhvillimit spontan. Në këtë drejtim, disa mjekë paralajmëroi kundër mbi-aktiv trajtimin e hemangiomas tek fëmijët, duke rekomanduar vetëm vëzhgim kohë.

  Pavarësisht mundësisë së vetë-shërimit dhe të ndaluar rritjen e hemangiomas me ngritje në fuqi të mëtejshëm, rrjedha e saj të mëvonshëm ende mbetet e paparashikueshme.


  Llogaritja e regresionit spontan mund ndonjëherë në gjendje për të ofruar, dhe humbja e kohës nuk është e qartë në favor të pacientit. Për më tepër, zbuloi se spontanisht regres vetëm 6,7% të hemangiomas.
  Faktorët që ndikojnë në rritjen e hemangiomas  Pavarësisht natyrës së tij beninje e hemangioma me karakteristika klinike të kursit malinje. Edhe pikë dhe tumoreve të vogla të enëve të gjakut në foshnjat mund të shfaqin rritje të shpejtë, shpesh duke arritur një madhësi të madhe. Rritja rëndues i nootropic hemangiomas dhe drogës vasoactive (nootropil, piracetam, etj) që janë të caktuar për të sapolindur dhe foshnjave për trajtimin e patologjisë trurit.