Hemangioma Trajtimi


 • Si është trajtimi

 • Si është trajtimi

  Trajtimi kirurgjik i hemangiomas treguara në tumore të vendosura thellë vaskulare mund të hiqet kur hemanhyomu tërësisht brenda indeve të shëndetshme, pa dëme të konsiderueshme kozmetike. Trajtimi operativ i hemangiomas duhet të përdoret në rastet kur përdorimi i metodave të tjera të trajtimit është qartë i paefektshëm.

  Terapia me rrezatim të jetë e komplikuar vende hemangiomas, veçanërisht tumoret e zonave ku trajtimet e tjera nuk mund të përdoren, për shembull rajonin e orbites. Terapi Rrezatimi është gjithashtu e thjeshtë me hemangiomas zonë të madhe.

  Rrezatim mbajtur fraksioneve të ndara në intervale prej 2-4 javë deri në 2-6 muaj.

  Diatermoelektrokoahulyatsiya të jetë vetëm pikë e vogël e hemangioma në rastet kur tumori është e vendosur në zona të paarritshme për trajtim tjetër.

  Gjakderdhje mund të konsiderohet një tregues për electrocautery. Electrocoagulation hemangiomas të mëdha dhe të thellë nuk zbatohen.

  Trajtim sclerosing është treguar me të vogla, tumore të vendosura thellë vaskulare Lokalizim vështirë, sidomos në trajtimin e hemangiomas vogla shpella dhe fytyrën dhe hundën e kombinuar.

  Për të sklerozë duke përdorur 70% alkool apo droga të tjera.


  Disavantazhet e terapisë sclerosing është dhimbje dhe kohëzgjatja e trajtimit. Avantazhi i terapisë injeksion me trajtime të tjera konservative është thjeshtësia e saj, e cila e bën këtë metodë veçanërisht të vlefshme.

  Një nga trajtimet e reja të hemangiomas i madh mbulon të jashtme fëmijët të kenë trajtim hormonal lechenie.Hormonalnoe është prednisone. Hormon është trajtim mjaft efektive për hemangiomas, por me efikasitet të lartë (98%) të rezultatit të dëshiruar kozmetike është pothuajse e pamundur për të arritur. Kjo metodë është krejtësisht e ndalon rritjen e tumoreve vaskulare. Terapia Hormone nuk është më i pavarur, dhe trajtim ndihmëse është.

  Përdorimi i ulët ndikim. Trajtim Cryogenic është e nevojshme për të gjithë zonën hemangioma zakonshëm të vogël, çdo vend.

  Indikacionet për mikrovalë trajtim cryogenic është prania e hemangiomas shpella dhe i kombinuar me pjesë të rënda nënlëkurës shpesh - lokalizimin komplekse që nuk mund të jetë ose të vështirë për të trajtuar në mënyra të tjera. Cryodestruction Metodat mikrovalë fare e thjeshtë, i kryer mbi një bazë pacient i jashtëm dhe nuk kërkon anestezi. Rajoni hemangioma fushë mikrovalë rrezatuara, e ndjekur nga Cryodestruction menjëhershëm.