Hot çaj të rrezikshme për jetënÇdo tumor kanzeroz vit i ezofagut (një nga format më të zakonshme të kancerit) vret rreth gjysmë milion njerëz në mbarë botën. Shkaku i kësaj sëmundjeje në Evropë dhe Amerikë janë pirja e duhanit dhe alkoolit, dhe shkalla e incidencës ndër njerëzit është më e lartë se në mesin e grave.

Edhe pse Lindje (duke përfshirë Iran), këto zakone të këqija të zakonshme në një shkallë shumë më të vogël, statistikat tregojnë se normat më të larta janë për kancerin e ezofagut. Shkencëtarët besojnë se kjo sëmundje e rrezikshme ndodh për shkak të çajit përdorimin e tepruar të nxehtë.

Përfundim mbështetur nga hulumtimet shkencore, gjatë të cilit ekzaminuar "pasion çaj" banorëve të Iranit, dhe rezultatet janë publikuar në British Medical Journal.

Në eksperiment, të udhëhequr nga Profesor Teheran University Reza Malekzadeh (Reza Malekzade) i përfshirë dy grupe: 300 njerëz të diagnostikuar me - "kancer esophageal" dhe 600 njerëz të shëndetshëm. Pothuajse çdo ditë, çdo pjesëmarrës pinin më shumë litra çaj të zi.
Rezultatet treguan se pirë çaj të nxehtë (65-69 gradë) 2-fish rrit rrezikun e kancerit esophageal, dhe çaj shumë të nxehtë (mbi 70 gradë) përshpejton manifestimin e sëmundjes tetë herë. Studiuesit zbuluan gjithashtu se kur brewed çaj vetëm 2 minuta - 5 herë mund të rrisë rrezikun e kancerit! Prandaj Procesi pirja mbahet për 4 minuta apo më shumë.


Si rezultat, autorët në përfundimin se sëmundja mund të provokojë tmerrshme "djegur termik" epitelin traumatike esophageal. Megjithatë, u gjetën numri i marrëdhënieve ndërmjet çaj të pijshëm dhe rrezikun e tumoreve.

Shkencëtarët besojnë se të dashuruar çaj nuk duhet të refuzojë për të pirë - ajo duhet vetëm të ftohtë të ngrohtë dhe të këndshëm ngrohjen e temperaturave!

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com