Gardnerella


 • Si e bën burrat gardnerellez
 • Si e bën gratë gardnerellez
 • Diagnoza e Gardnerella
 • Trajtimi i Gardnerella
 • Parandalimi Gardnerella

 • Si e bën burrat gardnerellez

  Burrat Gardnerella është kryesisht Uretriti. Kur shkarkimi hardnerelleznom Uretriti nga uretrës gri, i holluar me ujë, me një të pakëndshme "peshkut" erë. Numri i tyre është i papërfillshëm. Në manifestimet e tjera të vëzhguara për djegien Uretriti konvencionale, kruajtje ose siklet gjatë urinimit.

  Infeksion i zgjatur malosimptomno hardnerelleznaya aktual herët a vonë çon në vezikulita kronike prostatitis dhe pastaj - epididimoorhita dhe shterpësinë.


  Si e bën gratë gardnerellez

  Gratë hardnerelleznaya përveç infektimit Uretriti shkakton inflamacion të vaginës dhe mitrës. Komplikime të zhvillimit mund të kontribuojnë mujore, abort, lindjes, përdorimin e pajisjes intrauterine.

  Gardnerellez endometritis dhe mund të jetë i komplikuar nga inflamacion të mitrës. Në gratë shtatzëna, të sëmurë Gardnerella, komplikimet më të zakonshme të shtatzënisë - abort, lindje të parakohshme. Një fëmijë mund të merrni hardnerelloy në lindjen e fëmijës kur kalon nëpër kanalin e lindjes së nënës.


  Diagnoza e Gardnerella

  Diagnoza e Gardnerella është efektive. Mesatare studim "shpifjeve" nën mikroskop lejon siguri të mjaftueshme për të konfirmuar ose të hedhur poshtë diagnozën e Gardnerella.  Trajtimi i Gardnerella

  Duhet të bëhet për të trajtuar të gjithë partnerët, përndryshe ajo nuk do të jetë efektive. Trajtimi i infeksioneve kryhet drogë hardnerelleznoy antibakteriale bazuar ndjeshmërisë dhe praninë e patogjeneve tjera. Mesatare kohezgjatja e trajtimit Gardnerella eshte 1 deri 3 javë. Për periudhën e trajtimit pacienti duhet të refuzojë marrëdhëniet seksuale dhe të ndjekin një dietë që përjashton, skuqur, tymosur, ushqim akute djegëse dhe alkool. Pas trajtimit disa herë të kontrolluar studimet e kryera microflora urogjenital.


  Parandalimi Gardnerella

  Parandalimi Gardnerella i nënshtrohet rregullave të seksit higjienës:

 • Partner i përhershëm që ju besoni.

 • Marrëdhëniet Disclaimer rastit seksuale ose përdorni një prezervativ. Megjithatë, mbani mend që një prezervativ - efektive, por jo 100% nënkupton parandalimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

 • Në dyshimin më të vogël të infektimit të konsultoheni me një urolog.