Burra dhe gra Gardnerella


 • Burrat Gardnerella
 • Gardnerella Infeksioni
 • Simptomet e femrave Gardnerella
 • Komplikimet Gardnerella
 • Diagnoza e Gardnerella
 • Parandalimi Gardnerella

 • Përbërja e microflora normale vaginale në sasi të vogla mund të përfshijnë Gardnerella vaginalis, Mycoplasma hominis dhe bakteret anaerobe (gjini Mobiluncus) dhe të tjerët. Këto mikroorganizma janë të pranishme në sasi të vogla në vaginë e gratë më të shëndetshme.


  Burrat Gardnerella

  Gardnerellez nga dysbiosis përkufizim vaginë. Ndonjëherë patogjene Gardnerella shkaktojë uretritin në meshkuj, e cila është manifestuar nga dhimbje dhe ndjesi djegie gjatë urinimit.

  Në këtë rast, trajtimi i nevojshëm.


  Gardnerella Infeksioni

  Gardnerellez nuk i përket sëmundjeve klasik seksualisht të transmetueshme. Ajo është e lidhur ngushtë me faktorët e rrezikut për sëmundjet seksualisht të transmetueshme (partnerë të shumta seksuale, ndryshimit të fundit të partnerit seksual).
  Prandaj, gratë me Gardnerella këshillueshme për të shqyrtuar sëmundjeve ngjitëse seksuale të mëdha.

  Faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e Gardnerella:

 • Douching shpeshtë; (Shpesh kur simptomat e një gruaje Gardnerella (erë të pakëndshme nga lengjet vaginale) vetëm turistik për ujitje, lidh higjienë e keqe e dobët. Ky dush është më përkeqësimi Gardnerella).
 • Douching klor-permbajtur antiseptics (Hibitan, Myramistin);
 • Përdorimi i kontraceptivëve përmban nonoxynol-9 (qirinj "Patenteks oval" qirinj "Nonoxynol");
 • Duke përdorur kondom me spermicidal (nonoxynol 9);
 • Një shumë e partnerëve seksualë;
 • Ndryshimi i fundit i partnerit seksual;
 • Pranimi i antibiotikëve gjerë të spektrit;


 • Simptomet e femrave Gardnerella

  Simptomat në gratë përfshijnë Gardnerella pakta, erë të pakëndshme, homogjene, i holluar me ujë, përhimtë në të bardhë lengjet vaginale uniforme që mbulon murin e tij. Kjo erë erë vaginale shkarkimit si peshk kalbur.


  Komplikimet Gardnerella

  Gardnerellez konsiderohet si një faktor rreziku për inflamacion të mitrës, të infertilitetit femër, lindjes së parakohshme, komplikacionet e shtatzënisë dhe lindjes.


  Diagnoza e Gardnerella

  Diagnoza bazohet në foto klinike dhe rezultatet e pash totale. Zbulimi i patogjenëve Gardnerella (Gardnerella vaginalis) në mbjellje, nga Immunofluorescence drejtpërdrejtë.

  Një disa gardnerellas pranishëm në vaginë e shumica e grave të shëndetshme.


  Parandalimi Gardnerella

  Mirëmbajtje parandaluese është reduktuar në një mohim e ujitjes dhe përdorimit të kontraceptivëve që përmbajnë nonoxynol-9 ("Patenteks Oval", "Nonoxynol"). Kur seksi rastësor, dhe kur kanë të bëjnë me partnerë jo të rregullta seksuale duhet të përdorin prezervativë. Deri në fund të trajtimit duhet të shmangin marrëdhënie seksuale pa prezervativ në vagjinë. Trajtimi i partnerit seksual nuk do të zvogëlojë frekuencën e relapses në femra.