Gardnerella vaginosis bakterial


 • Çfarë është ajo?
 • Shkaku i sëmundjes gardnerellez
 • Si të njohin
 • Çfarë është e rrezikshme
 • Diagnoza e Gardnerella
 • Trajtimi dhe parandalimi i Gardnerella

 • Megjithatë, një herë humbi ekuilibrin (dysbiosis), disa bakterie
  është më shumë ose më pak se normale; në organet gjenitale femërore
  sëmundje ndodh.


  Çfarë është ajo?

  Gardnerellez
  ose vaginosis bakterial - vetëm një nga këto sëmundje. Shkaqet
  bakter i tij pak Gardnerella vaginalis, e cila normalisht jeton
  në traktin urinar dhe organe gjenitale të jashtme. Ju mund të vini deri
  gjatë marrëdhënieve seksuale.

  Në qoftë se një grua ka microflora thyera
  vagina, dhe ajo reduktohet numri i baktereve të dobishme të filluar

  fort race nuk është shumë i dobishëm, duke përfshirë gardnerellas.
  Shpesh ka një infeksion i përzier me hardnerelloy gonokoku, Trichomonas, klamidia dhe mykoplazmat.

  I sëmurë
  Gardnerella vetëm seks më të drejtë. Sipas
  Statistikat mjekësore për momentin që vuajnë nga kjo sëmundje 20%
  të gjitha gratë e moshës 18 deri 50 viteve.


  Shkaku i sëmundjes gardnerellez  ndryshimet në microflora vaginale, dhe kështu Gardnerella aktivizimit,
  mund të çojë, douching, antibiotikët, përdorimin
  kontrollin e lindjes dhe trajtimi i suppositories vaginale dhe xhel. Përveç kësaj,
  Aktiviteti i baktereve rritet kur një grua e shqetësuar hormonal


  background, reduktuar imunitetin, dhe gjatë stresit.

  Vënë re
  që më shumë të ngjarë gardnerellez ndodh në gratë
  Dashuruar të ndryshojë si dorashka, por ai e gjeti në mesin odnolyubok
  relativisht të rralla.


  Si të njohin

  Në 90% të meshkujve dhe 50%
  Gratë nuk Gardnerella shkaktojë ndonjë siklet. Që prej
  Personi është një bartës i baktereve, ajo lehtë mund të infektojnë
  saj partneri i tij seksual.

  Dyshohet se ajo
  gardnerellez, një grua mund një tipar shumë karakteristik:
  dukuri e shkarkimit pak gri-të bardhë të bollshme nga vulvë
  Organet erë e keqe peshk kalbur. Kjo kuqe Labia

  dhe bymehet, ajo ndihet kruarje dhe djegie, veçanërisht gjatë urinimit
  dhe marrëdhënie.

  Sëmundje burra Gardnerella pothuajse nuk është kurrë. Vetëm në raste të rralla (më i pafat), mund të ndodhë uretritin
  (Inflamacioni i uretrës). Pastaj nuk do të jetë një njeri
  Shkarkimi pak gri me një erë të veçantë peshku nga penis.
  Në manifestimet e tjera të vëzhguara për djegien konvencionale uretritin kruarje, ose
  vetëm siklet gjatë urinimit.


  Çfarë është e rrezikshme

  Para
  Mjekët menduan gardnerellez nuk sjellin ndonjë dëm. Megjithatë
  Sot ajo është konsideruar si një faktor rreziku për inflamacion të mitrës, e grave

  infertilitetit, lindje të parakohshme, komplikacionet e shtatzënisë dhe lindjes.


  Diagnoza e Gardnerella

  Nëse dyshoni gardnerellez një duhet të shkoni te mjeku apo sëmundjeve veneriane dermatolog.
  Vetëm ai mund të themi me siguri se ju jeni të shëndetshëm apo i sëmurë, dhe trajtim të drejtë.

  Për diagnozën e një shtupë të organeve gjenitale për hulumtime dhe të bëjë mbjellje bakteriologjike.
  Nëse marrim parasysh qelizat nën një mikroskop njeri pash pacienti, tregon
  ata janë të mbuluara me një shtresë të trashë të mikrobeve-gardnerellas. Vlen për të shpenzuar
  pH metra, normalisht mjedis acid të vaginës, ndërsa Gardnerella -
  alkaline. Përgjigja përfundimtar diagnozë vullnet për të izonitril -

  një substancë që mundëson erën lirimin e peshkut kalbur. Në sëmurë
  ajo është pozitiv.

  Përveç kësaj, mjeku mund të urdhërojë një test të gjakut që do të tregojë kur reduktim Gardnerella në numrin e qelizave të bardha të gjakut, edhe pse e njëjta gjë mund të ndodhë në sëmundje të tjera.


  Trajtimi dhe parandalimi i Gardnerella

  Gardnerellez
  trajtohet me antibiotikë dhe vitamina të administruara në të njëjtën kohë,
  adjuvants dhe droga që të normalizojë microflora: lactobacterin
  dhe bifidobakterin. Pas trajtim shpifjeve do të kalojë
  përsëri. Është e rëndësishme për të trajtuar jo vetëm pacientin (pacientit), por të gjithë
  Partnerët e saj seksuale.