Gangrenë, lloje të gangrenë


 • Gangrenë
 • Gangrenë Gas
 • Akute gangrenizuar
 • Atherosclerotic
  gangrenë
 • Gangrenë
  me ngrirja

 • Gangrenë

  Gangrenë - nekroza masiv (nekroza) e indeve
  jetojnë organizëm. Shkaku i gangrenë mund të dëmtohen
  inde të cilat Efektet fizike (p.sh., thellë
  ngrirje), furnizimi i paaftë gjak të indeve apo organeve të ndryshme
  sëmundjet dhe infeksionet. Gangrenë mund të zhvillohet në të ndryshme
  indet dhe organet, por është gangrenë më e zakonshme e gjymtyrë, për
  cila është tipik i errësuar (nxirje) i lëkurës. Më
  gangrenë e zakonshme gaz, gangrenë akute dhe atherosclerotic
  gangrenë.


  Gangrenë Gas


  Gaz
  gangrenë që rezulton nga infeksioni me plagë Clostridium -
  bakteret të gjinisë Clostridium. Ata formojnë spore dhe është i rreptë
  Anaerobet, dmth jeta e tyre duhet të plotësojnë mungesën
  oksigjen. Clostridia patogjene janë të zakonshme në tokë dhe zakonisht
  hyjnë në trup, duke depertuar plagët e muskujve (thellë
  copëtuar ose skërfitjen). Në
  muskujt, ku kushtet janë të favorshme për riprodhimin e
  bakteret, Clostridium prodhojnë toksina që depërtojnë
  indet përreth dhe vrasin qelizat. Infeksioni përhapet me shpejtësi dhe
  bakteret nga enzima të veçanta prishen proteina dhe karbohidratet


  indeve të dëmtuara për të formuar një gaz.

  Gaz
  gangrenë zhvillon gradualisht. Simptomat e saj të parë - dhimbje të forta dhe
  ënjtje të indeve përreth plagës. Pastaj atje shkarkimi kafe
  nga plaga, erë stinky, lëkura bëhet ngjyrë të errët ose bronz. Në
  zakonisht akumulon në indet gaz prekur është
  kërcitje karakteristikë (kërcitje) në prekjen më të vogël të
  sipërfaqe të lëkurës.
  Trajtim
  - Kirurgjia; ind necrotic është hequr plotësisht (amputuar
  gjithë zonën brenda indeve të shëndetshme) dhe sigurimin e rrjedhjes fluide
  (Kullimit) nga indet përreth. Për të parandaluar zhvillimin
  infeksion dytësor duke përdorur antibiotikë.


  Akute gangrenizuar

  I mprehtë
  gangrenë e shkaktuar nga bakteret që janë baktere fakultative anaerobe.
  Ato zakonisht përzier në një mjedis përmban oksigjen, por mund
  të zhvilluar në mungesë të oksigjenit. Këto përfshijnë Escherichia coli
  (Escherichia), aerobakterii (Aerobacter), streptokoket (Streptococcus).

  Vetëm Streptokoku akute hemolitike shkakton gangrenë.


  Atherosclerotic
  gangrenë

  Shkaku i arteriosklerozës, e shoqëruar nga ngushtimi
  lumen ose mbyllje total (zhdukje) e enëve të gjakut, e cila zvogëlon
  ose plotësisht ndalon furnizimin me gjak të indeve. Kur lidh
  infeksion dytësor zhvillon gangrenë e lagësht, ndërsa

  Flukset e pakomplikuar sipas llojit të gangrenë të thatë. Pacientët
  ateroskleroza dhe diabeti si rezultat i gangrenë tij ndodhin
  më shpesh se sa ata që nuk kanë diabet.
  Fillestar
  shfaqje gangrene është ulur temperaturën e gjymtyrëve të poshtme, ose
  vetëm këmbët ose gishtërinjtë. Më vonë, lëkura bëhet cyanotic
  (Cyanotic) nuancë, pastaj kthehet i zi. Ekspresive pikturuar
  rrip i lëkurës quhet vijën e demarkacionit që ndan të gjallët dhe
  ind necrotic.

  kjo formë e gangrenë është shumë e rëndësishme që të përdorin antibiotikët për të
  parandaluar infeksionin e mesme. Kur vija e demarkacionit
  formuar transmetimin amputim lart këtë linjë.


  Gangrenë
  me ngrirja

  Morth i rëndë shkakton shkatërrimin e qelizave dhe
  nekrozë ind në zonën e prekur. Në rastin e morth thellë
  brenda enët e gjakut clots (trombeve) që parandalojnë
  rrjedhjen e gjakut dhe për të nxitur zhvillimin e gangrenë. Pasi formuan
  vijë demarkacioni, pjesë necrotic trup prerë.

  Informacion nga artikullin "gangrenë".