Hamburger ose heroinë - që i dëmshëmHulumtuesit në Universitetin Rockfeller të argumentojnë se bare ushqimet yndyrore të lirë të lehta që përmbajnë një sasi të madhe të karbohidrateve të shpejtë shkakton trurit për të dhënë një sinjal për të prodhuar të njëjtën kënaqësi hormonet, e cila bazohet në prodhimin e varësisë nga droga. Nëse hani ushqim junk gjithë kohës, ka një çekuilibër hormonal si rezultat i të cilave ne duhet të hani më shumë për të rikthyer raportin normal të homonov të ndryshme në trup.

Nëpërmjet hulumtimit, shkencëtarët kanë ndarë minjtë në tre grupe: i pari nuk i japin ushqim junk në dietë i dytë përfshin një sasi të vogël të ushqimit junk, një e treta ishin të lejuar për të ngrënë ushqim junk në sasi të pakufizuar.

Rats dy grupet e para ishin të shëndetshëm, ndërsa grupi i tretë i brejtësve ha tepër ushqim të gabuar dhe shpejt mori trashje.

"Ju e humbni kontrollin. Ky është tipar dallues i çdo varësisë ", - thotë studiuesi Paul Kenny.

Më vonë shkencëtarët inatosur qendra kënaqësi të kafshëve eksperimentale, dhe gjeti se minjtë roztovstiv kërkohet shumë më tepër stimulim për të marrë nivelin normal të gëzimin e ushqimit.

Rezultatet e anketës tregojnë qartë se obeziteti dhe varësia e drogës rriten në të njëjtën bazë biologjike. Por refuzimi aq shpejt e ushqimit junk mund të jetë shumë e vështirë, studiuesit rekomandoj duke filluar vogël, për shembull, të ndaluar të pijshëm sode.


Duke vendosur që të heqë dorë ushqim junk ju mund të mbajë një motivim të vogël për të ndryshuar parimin e alkolikët Anonim: një pjesë mund të jetë shumë e shumë dhe një mijë është gjithmonë i vogël.