Hallucinations, ndihma e parë


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6

 • Pyetje № 1. Cilat janë hallucinations, dhe çfarë lloje ata dallohen?

  Kur hallucinations pacienti percepton gjëra që vërtetë nuk ekzistojnë si objekte reale të botës. Nuk janë auditory, vizuale, gustatory, hallucinations nuhatjes dhe hallucinations përbashkëta kuptim.


  Pyetje № 2. Cilat janë shenjat e shfaqjes së hallucinations në një pacient?

  Më shumë gjasa ka një shumëllojshmëri të hallucinations auditory. Pacientët dëgjojnë thirrjet, hidhni, disa tinguj të paqarta, fjalë, fraza, duke folur një ose më shumë persona. Zërat janë me zë të lartë dhe të qetë, të njohur dhe të panjohur, përmbajtja e tyre shpesh të pakëndshme për pacientin: ata fajësuan atë, kërcënojnë, ndëshkuar këshillën ose të shkaktojë ndonjë dëm të pacientit ose të afërmit e tij.

  Shpesh hallucinations auditory janë imperativë (urdhra), dhe pacienti shpesh implicite bindet atyre.

  Kur halucinacione të gjitha përpjekjet për të provuar falsitetin e pasqyrave pacientit të tij janë jobindëse.


  Në izolim hallucinations janë relativisht të rralla. Zakonisht ata janë pjesë e sindromave të ndryshme psiko shpesh të kombinuar me forma të ndryshme të jerm. Shfaqja e hallucinations, sidomos në fillimin e sëmundjes është zakonisht pushton pacientin, i shoqëruar nga një eksitim të mprehtë, frika, ankthi, i cili kërkon trajtim urgjent.

  Pyetja numër 3.


  Çfarë përmban hallucinations vizuale?


  Visual hallucinations janë të ndryshme: nga Vizioni ndez, tym dhe flakë të më komplekse kur shikimi i pacientit shpalosur piktura shumëngjyrëshe të luftës, zjarr, përmbytje, etj Visual hallucinations mund të ngrirë, i palëvizshëm ose, vazhdimisht në ndryshim, të dy në skenë ose në film. Përmbajtja e më shqetësuese, në disa raste të shkaktojë hallucinations vizuale në një pacient një ndjenjë të kënaqësisë.

  Pyetje № 4. Çfarë hallucinations shije të veçantë?

  Hallucinations Shijoni zakonisht bashkëjetoj me nuhatjes erë, të sëmurë e prishjes, jashtëqitjet, plehu, ushqimi bëhet shije të pështirë.


  Pyetje № 5. Çfarë përmban hallucinations sens të përbashkët?

  Kur halucinacione përbashkëta kuptim (ose, siç quhen gjithashtu, halucinacione trupore) pacientët të ndjehen siklet në pjesë të ndryshme të trupit:. Ata mendojnë se ata thikë, hahet, aktuale elektrike dhe t N.

  Pyetje № 6. Si është e ndihmës së parë pacientit?

  Ndihma e parë duhet të sigurojë sigurinë e pacientit dhe të tjerët, për të parandaluar veprime të rrezikshme të shkaktuar frikë, ankth, eksitim. Prandaj, masat e kujdesit për pacientët është i një rëndësie të madhe, veçanërisht në shtetin akute hallucinatory.

  Për të reduktuar ngacmim chlorpromazine administruar (2-4 ml e 2.5% solucion) ose tizertsyn (2-4 ml prej 2.5% zgjidhje) ose intramuskulare këto barna njëjtat brenda prej 100-200 mg në ditë.

  Me përdorimin e vazhdueshëm të chlorpromazine ose tyzertsyna, që doza mund të rritet nga një mjek për 300-400 shqip-ditës, i kombinuar ato me droga selektive duke vepruar në hallucinations: triftazin në 20-40 mg në ditë, ose 15-25 haloperidol mg në në ditë, ose trysedyl 10-15 mg intramuskulare ose goje ne njëjta ose më shumë doza të larta ose Etaperazin për 60-70 mg në ditë.

  Përveç kësaj për t'u kujdesur për pacientët infermiere monitoron performancën e masave higjienike në rast të një pacienti nga të ngrënit vlen të ushqyerit nëpërmjet një tub. Infermierja gjithashtu duhet të monitorojnë me kujdes nëse një pacient merr ilaçe, me pamje nga goja e pacientit pas duke i dhënë atij ilaçe.

  Informacion nga nenet "hallucinations".