Gangrenë gaz, simptomat, trajtimi


 • Çfarë është gangrenë gaz
 • Cilat janë simptomat e gangrenë
 • Ndihma e parë në gangrenë të gazit
 • Trajtimi i gangrenë

 • Çfarë është gangrenë gaz

  Gangrenë gaz po kërcënon ndërlikim të lëndimeve të hapura të sistemit musculoskeletal.

  Patogjenët gangrenë - anaerobe
  mikrobet rezidente në zorrët e barngrënësit brendshme.
  Ata mund të mbillet nga lëkura dhe feces e individëve të shëndetshëm.
  Medium lëndë ushqyese është e muskujve të vdekur dhe indet e tjera që janë
  në plagë. Riprodhimi i mikrobeve ndodh në një mjedis pa oksigjen.
  Shumica mikrobet anaerobe në procesin e formave të jetës

  gaz. Infeksion anaerobe ka tendencë të përhapet shpejt,
  shprehet dehje të përgjithshme. Portë
  Infeksioni është gjymtyrët shpesh traumatike ndarje
  Plagët razmozhennye, shumë më pak - plagosje trup i huaj i trashë
  zorrë. Edhe një plagë e vogël mund të jetë i komplikuar infeksion anaerobe.
  Gangrenë anaerobe zhvillon gjatë ditës së parë pas
  dëmtim, të paktën - vonë.


  Cilat janë simptomat e gangrenë


  Pacientët ankohen për gaz gangrenë dhimbje arching
  plagë. Nuk është një ënjtje në rritje të shpejtë e gjymtyrë. Ndryshe nga
  banal acarohet asnjë skuqje përreth plagës, me kontrast, lëkurë


  Gjymtyrët mbulojnë zbehtë me një ngjyrë kaltërosh, ngjyra shpesh me njolla bronz. Kur ndjenja gjymtyrët përcaktohet përtypje të gazit
  (Crepitus) në indin nënlëkuror. Përcaktuar nga një të mirë kërcitja
  dëgjim phonendoscope. Ka dehje të rënda:
  viktimë vonuar ose, rushes në shtrat dhe ankohet
  dhimbje të forta në plagë; impuls të shpeshta, thatë gjuhë, të veshura,
  vjella mundur. Dehje nuk trajtohet në rritje të shpejtë,
  Viktima bie në pavetëdije, dhe brenda 2-3 ditëve
  Data e vdekjes lëndimit mund të ndodhë.

  Edhe pse gangrenë gazit në një mjedis të qetë ndodh

  rrallë, rreth saj gjithmonë për të kujtuar për ndonjë plagosje si gjymtyrë,
  dhe bust.

  Më i mundshëm zhvillimi i gangrenë gazit në transport dhe
  Lëndimet e mi lokalizuar dëmtim në kofshë, prapanicë; në pacientët
  servis bagëti, derra, dele. dhi, veçanërisht nëse
  Aksidenti ndodhi në një vend ku kafshët janë mbajtur, dhe
  Plaga e kontaminuar me pleh organik.

  Dhimbje të mprehtë në plagë, pamja e zbehtë në rritje të shpejtë ënjtje gjymtyrë, gazit crepitus, dehje dyshohet përgjithshme të shkaktojë gangrenë gazit.


  Ndihma e parë në gangrenë të gazit

  Lies
  për të mbështetur zemrën dhe dehje luftarake.

  Hyj
  painkillers. Në një vonesë prej shtrimit në spital të kërkuara
  menjëherë të fillojnë për të trajtuar gangrenë sepse patrajtuara rezultateve "klasike" infeksionit anaerobe janë shumicë
  i plagosur për vdekje.


  Trajtimi i gangrenë

  Trajtimi kryesor për gangrenë është operacioni.

  Hospitalism? 8%
  6iya me gangrenë gazit në
  repart purulent kirurgjikale, më gjeografikisht
  të mbyllur në Barotsentr, si një nga oksihenobaroterapiya
  Trajtimi i gangrenë gazit. Pas shëndetin e pacientit
  Shipping është subjekt i mjeteve të dezinfektimit - njomje në

  zgjidhje dezinfektues.
  Informacion nga neni "gangrenë".