Gangrenë gaz, Simptomet, Diagnoza dhe Trajtimi


 • Çfarë është gangrenë gaz
 • Shkaqet e gangrenë
 • Simptomet e gangrenë
 • Diagnoza e gangrenë?
  ? Dhe
 • Trajtimi i gangrenë

 • Çfarë është gangrenë gaz

  Gas gangrenë - një infeksion i rrallë shkaktohet nga bakteret anaerobe, të cilat nuk kërkojnë oksigjen hyn në trup nëpërmjet plagëve gjatë operacionit. Më shpesh ajo është gjetur në plagë të thella, natyrisht të gjymtyrëve, abdomen, mitra më pak.

  Gangrene gazit zhvillohet ne pranine e seksioneve indeve pa furnizimin e gjakut, që rezulton në dëmtim ose kirurgji. Me trajtim adekuat 80% e njerëzve me gangrenë gazit të ekstremiteteve të mbijetuar. Moti përkeqësohet kur sëmundja zhvillohet diku tjetër (p.sh. në zgavrën e barkut).  Shkaqet e gangrenë

  Bakteret anaerobe normalisht pranishëm në microflora zorrëve dhe sistemit urogjenital; Ata gjithashtu jetojnë në tokë. Infeksioni zhvillon për shkak të baktereve të hyrë në plagë gjatë operacionit dhe që rezultojnë të plagosur.

  Simptomet e gangrenë


  Gangrenë Gas shkakton inflamacion i indeve nën lëkurë. Shenjat e rënda të infeksionit zhvillohet përmes 72ch pas lëndimit ose kirurgji. Një tipar dallues i gangrenë gazit është crepitus (kërcitja tingujt) e shkaktuar skupchuvannya dioksidit të karbonit dhe hidrogjenit në inde të vdekura.

  Simptoma të tjera tipike: dhimbje të forta në plagë, ënjtje dhe njollë e lëkurës (shpesh lëkura bëhet ngjyrë kafe të errët apo ngjyrë të kuqe) mund të formojnë blisters brenda 36 orëve ekzistojnë fusha të nekrozë, erë të rëndë, clots gjakut, shkarkimit plagë mund të jetë i holluar me ujë dhe i mbuluar me shkumë; përhapet infeksioni.
  Përveç simptomave lokale të shfaqen shenjat e hershme të sepsës (infeksionit në gjak) dhe të zvogëluar volumin e lëngjeve të trupit (palpitations zemrës, frymëmarrjes, rënie e tensionit të gjakut); temperatura zakonisht ngrihet mbi 38,3 °. Pavarësisht nga zbehje, lodhje dhe pronës, shumica e pacientëve të mbeten të ndërgjegjshëm, të orientuar mirë në mjedisin dhe kanë një ndjenjë të fortë të ankthit.

  Zakonisht vdekja ndodh papritmas, shpesh gjatë operacionit për të hequr inde të vdekur. Rrallë para vdekjes zhvilluar jerm tij dhe gjendje kome, ndonjëherë të vjella, diarre e harlisur dhe dështim kardiovaskular.


  Diagnoza e gangrenë

  Diagnoza numërohen kohët e fundit pësuar operacion kirurgjik ose disponueshmërinë e plagëve të thella thikë, si dhe zhvillimin e shpejtë të dhimbjes dhe kërcëllimë rreth plagë. Diagnoza përsosin përmes hulumtimeve të sekrecione plagë. X-rrezet mund të tregojë praninë e gazit në indet. Analizat e gjakut tregojnë gjithashtu praninë e infeksionit.


  Trajtimi i gangrenë

  Në shenjat e para të inflamacion i indeve nën lëkurë duhet menjëherë të fillojë trajtimi. Ajo është heqja kirurgjikale e indeve të prekur. Vonesa ose kirurgji dështim mund të kushtojë jetën e pacientit. Përveç kësaj, doza të mëdha të penicilinës emëruar.

  Nëse është e mundur, të kryer terapi oksigjeni.

  Informacion nga neni "gangrenë".