Eritemë nodosum nuk freskohet me trajtim


 • Eritemë nodosum Ku
 • Vetë-trajtim i eritemë me gunga
 • Nuk showered me trajtim eritemë me gunga
 • Kush të kontaktoni

 • Eritemë nodosum Ku

  Eritemë nodosum - një reagim të lëkurës përbërë nga inflamatore, të dhimbshme, lezionet me gunga, zakonisht të vendosura në frontin e ekstremiteteve të ulëta. Eritemë nodosum mund të jetë një shenjë e sëmundjeve të ndryshme, por rreth një e treta e rasteve shkaku nuk mund të themeluara eritemë nodosum dhe konsiderohet si një sëmundje të veçantë.

  Mundur shkakton eritemës gunga:

 • duke marrë medikamente të caktuara (p.sh., kontraceptivet orale);
 • sëmundjet autoimmune (p.sh., sistemik lupus eritematosus, artriti rheumatoid, etj);
 • sëmundjet ngjitëse (tuberkulozi, infeksionet streptokoke, etj);
 • sëmundje kronike inflamatore të zorrëve (koliti ulcerativ, sëmundja e Crohn-it, etj);
 • semundjet neoplastike (përfshirë gjakut);
 • shtatzënisë.

 • Vetë-trajtim i eritemë me gunga

  Eritemë nodosum është jo gjithmonë kërkojnë ndërhyrje mjekësore. Ndonjëherë të përballen me këtë sëmundje dhe mund të jetë vetëm e tyre. Kështu, me gunga përdorimi eritemë ndihmë të drogës nonsteroidal anti-inflamator. Këto droga të lehtësuar simptomat. Ata mund të përdorin vetëm e tyre.

  Gjithashtu pacienti në shtëpi mund të kryejnë këto rekomandime:

 • mbani këmbët tuaja të ngritur;
 • përdorni fasho speciale elastike, stockings;
 • aplikojë kompresa të lëkurës të prekur eritemë me gunga.
 • Shumë shpesh ngjarje të tilla është e mjaftueshme dhe 10 ditë janë skuqje dhe hidhërim.
  Megjithatë, në qoftë se vetë-trajtim dështon, apo skuqje të lëkurës të dhimbshme u shfaq pas një kohë përsëri, konsultohuni me mjekun tuaj. Ky mjek mund të përcaktojë shkakun e eritemë me gunga dhe zgjidhni trajtimin e duhur.
  Nuk showered me trajtim eritemë me gunga
  Nëpërmjet trajtimin e eritemë gunga në shtëpi, për të shmangur gabimet e zakonshme të vetë. Pra mos harroni:

 • nuk duhet të përdorin ointments hormonale të vetëm, veçanërisht afatgjatë;
 • pas dështimit të drogës nonsteroidal anti-inflamator, veçanërisht për një kohë të gjatë, shoh një mjek;
 • vetëm nuk është e rekomanduar për të përdorur bimor të ndryshme dhe mjetet juridike homeopatik;
 • të nevojshme për të përfunduar shkaqet e eritemë nodosum (drogë, kontraceptive hormonale).


 • Kush të kontaktoni
  Në rast të eritemë gunga mund të kenë nevojë për ndihmë të ekspertëve:

 • rheumatologist;
 • dermatolog;
 • GP (mjek i familjes) ose terapist;
 • sëmundje infektive;
 • mushkërive;
 • TB.
 • Informacion nga neni "nodosum eritemë".