Diagnoza eritemë nodosum dhe faktorët e rrezikut


 • Eritemë nodosum Çfarë
 • Faktorët diagnostike dhe rrezikut eritemë me gunga

 • Eritemë nodosum Çfarë
  Puçrra në lëkurë mund të jetë pamja shumë të ndryshme. Kjo i nxituar i llojit të njëjtë mund të jetë ose plotësisht të sigurt, dhe të tregojë praninë e një sëmundjeje të rëndë që kërkon trajtim të menjëhershëm të mjekut, në mënyrë që sa më shpejt të jetë e mundur për të kaluar provimin e nevojshme dhe diagnozë të saktë.

  Një situatë disi e ndryshme në eritemë me gunga. Kjo sëmundje (ose simptomë) mjaft të njohur lehtësisht në bazë të përshkrimit - nyje të kuqe të dhimbshme nën lëkurë, e cila zakonisht mbahet brenda 3-10 ditësh.

  Njohin eritemë nodosum lehtë, problemi qëndron diku tjetër - Nevoja për të kuptuar nëse problemit disa arsye apo atje veten. Në mënyrë tipike, nodosum eritemë si një sëmundje të veçantë nuk përbëjnë një kërcënim serioz. Por kjo është thelbësore për të sunduar nga sëmundje të tjera që mund të jetë i rrezikshëm.

  Në eritemë gunga kuptoj inflamacion të lëkurës dhe, rrjedhimisht vospavleniya, arsimit gunga mjaft të mëdha të kuqe. Eritemë nodosum shpesh manifestohet një simptomë e një sëmundje. Në rast se shkaku i eochevidna gunga eritemë, ajo është konsideruar si një sëmundje të veçantë.
  Në fillim ka pasur një eritemë me gunga mund të përdorin NSAIDs vetë për lehtësimin e simptomave. Është gjithashtu e rekomanduar për të mbajtur këmbët tuaja të ngritur (nëse është e mundur), përdorni fasho elastike dhe stockings. Ju mund të përdorni kompresa. Zakonisht puçrra janë të kuqe dhe të dhimbshme për deri në 10 ditë. Dukuri e përsëritur e lezioneve duhet të konsultoheni me një mjek për të sqaruar shkaqet eritemë me gunga dhe të përzgjedhjes i trajtimit adekuat.

  Në raste të rënda, episodet e skuqje të lëkurës, simptomat shoqëruese (temperaturë të lartë, dhimbje të përbashkët, etj) të përsëritura mjeku juaj mund të përshkruajnë hormonet.  Faktorët diagnostike dhe rrezikut eritemë me gunga

  Diagnoza e eritemë gunga vënë me tregime dhe rezultatet e anketimit të pacientëve skuqje të lëkurës.

  Më shumë hulumtime është e ndjek dy objektiva:

 • përjashtojnë praninë e sëmundjeve të tjera (që kërkon trajtim më aktiv);
 • vlerësojë veprimtarinë e inflamacionit.
 • Shuma e hulumtimeve shtesë mund të jetë shumë i rëndësishëm. Kështu, për tuberkulozi i dyshuar mund të kërkohen testin Mantoux, X-ray provimet e gjoksit, kulturën pështymë (nëse ka), etj
  Për të përjashtuar infeksionet shpesh kërkon teste të veçanta të gjakut.

  Kërkojnë qasje specifike dhe situatat ku tumor dyshuar ose sëmundje autoimune.

  Rreziku i eritemë gunga rritur në prani të sëmundjeve conin drejt kesaj semundje. Gjithashtu në rrezik në rritje janë gratë shtatzëna dhe gratë që marrin kontraceptivë.

  Informacion nga neni "nodosum eritemë".