Narcolepsy i mesëm


 • Shenja të dyshimta
 • Diagnoza e narkolepsisë tek mesme
 • Trajtimi i narkolepsisë tek mesme

 • Narcolepsy - një sëmundje manifestohet me periudhave të shkurtra të papritura të sleepiness. Njeri thjesht bie në dysheme dhe fle për një kohë të shkurtër. Shkaku më i zakonshëm i narkolepsisë është i panjohur, por në disa raste mund të jetë një manifestim i sëmundjeve të tjera. Këto sëmundje shkaktojnë dëme në strukturat e trurit të vendosura në zonat e trurit përgjegjëse për ndodhjen e fazës ëndërruar. Si rezultat, ka simptoma të narkolepsisë. Kjo quhet narcolepsy dytësor.

  Sëmundjet që kontribuojnë në shfaqjen e simptomave të narkolepsisë janë:

 • skleroza e shumefishte;
 • distrofi miotonichna;
 • Sëmundja e Parkinson-it;
 • sarkoidosis.

 • Shenja të dyshimta

  Për të dyshuar në narkolepsisë e tij të mesëm, në vend të pyesni veten dy pyetje:

 • A keni ndonjë sëmundje neurologjike?
 • A keni simptomat e mëposhtme: konfiskimet marramendje, dobësi të muskujve, fle paralizë (ndjenjë obezdvyzhennosty gjatë gjumit), hallucinations në kohën e të shkojnë në shtrat.
 • Nëse jeni përgjigjur me "po" për të dy pyetjet, atëherë ndoshta vuani nga narkolepsisë tek të shkaktuara nga sëmundje të tjera. Për të instaluar atë patjetër, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj.


  Diagnoza e narkolepsisë tek mesme


  Ky çrregullim kërkon ndihmën e një mjeku me përvojë i cili ka trajnim të mirë në diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve të gjumit komplekse. Mjeku juaj do të dinë se cilat metoda e hetimit është e nevojshme. Mjeku do të përcaktojë natyrën e problemeve tuaja dhe të ju ndihmojë të merrni trajtimin më të mirë të mundshme.

  Dr. nevojë është informacion ju transferuar më parë sëmundje. Tregoni mjekut tuaj për të gjitha sëmundjet që në ndonjë mënyrë të mund të ndikojnë në trurin tuaj apo nerva. Mjek do të kanë nevojë për informacion të detajuar mbi:

 • Kur ka pasur shenja të sëmundjes themelore;
 • Cilat janë simptomat e shfaqura në ju;
 • Cilat janë trajtimet që keni përdorur;
 • Sa i suksesshëm ishte trajtimi.

 • Tregojini mjekut edhe për simptomat që ju keni narcolepsy. Kjo do të krijojë një kohë lidhur me këto probleme shumë sëmundje fizike.

  Për të vendosur ndoshta nuk do të ju vuajnë për të narkolepsisë, ju do të duhet për të kryer dy studime të gjumit:

 • Instrumental studim gjumë natë të quajtur polysomnography mirë; Ky studim përfshin regjistrimin e parametrave fiziologjike gjatë gjithë natës.
 • Latente Multiple provë për të fjetur (Mtls); Ky studim ditë që përfshin regjistrimin e të paktën 4 episode (përpjekje për të) fle.
 • Studimi Polisomnohraficheskoe përfshin regjistrimin e valëve të trurit, zemrës dhe frymëmarrjes gjatë gjumit.

  Përveç kësaj, lëvizjet e armëve dhe këmbët regjistruar gjatë gjumit. Studimi do të përcaktojë nëse ju vuani nga probleme të tjera të gjumit të shkaktojë që të keni periudhave të shkurtra të sleepiness. Shembuj të këtyre problemeve është apnea gjumë dhe periodik çrregullim lëvizjet e gjymtyrëve.

  Njerëzit që vuajnë nga narkolepsisë tek shpesh kanë tendencë të bien në gjumë në kohë të çuditshme gjatë ditës. Mtls do të masë se sa shpejt ju bie në gjumë gjatë ditës. Studimi gjithashtu tregon se ekziston një lloj i gjumit ju gjatë këtyre episodeve. Mtls tregon nëse ju ëndërr. Në të rriturit, zakonisht gjatë ëndrrave ditës gjumit nuk janë shënuar.


  Trajtimi i narkolepsisë tek mesme

  Hapi i parë është për të identifikuar dhe trajtuar sëmundjen që nënvizon shfaqjen e këtyre simptomave. Nëse simptomet narcolepsy vazhdojnë, atëherë ju mund të kenë nevojë trajtim të veçantë.

  Mënyra më e zakonshme për të trajtuar narcolepsy është qëllimi i terapisë drogës. Më shumë gjasa, mjeku juaj do të ju rekomandojmë marrjen psychostimulants për t'ju ndihmuar të ruani gjendjen e syçeltësi gjatë ditës. Aktualisht, ka një numër të madh të barnave që mund të përdoren. Përzgjedhja e drogës, më të përshtatshme për ju mund të kërkojë disa kohë. Mjeku do të duhet të marr dozë tuaj optimal të ndonjë ilaç.

  Narcolepsy dhe mund të shoqërohet me simptoma të tilla si katapleksi (dobësi e muskujve të rënda). Për trajtimin e mjekut katapleksi mund të përshkruajnë një lloj tjetër të drogës.

  Informacion nga artikullin "narcolepsy e lidhur me sëmundje somatike"