Ruaj të dytë droga


 • Mos kini frikë
 • bisedë
 • Rekomandoj
 • Qëndroj


  Mos kini frikë

 • Droga - kjo nuk është mosha i vështirë apo zakon i keq që mund përfundimisht të shkojnë vetë. Nëse nuk trajtohet, varësia kimike aq e rrezikshme si kanceri. Nëse dikush ka një problem me drogat, kjo nuk është gjithmonë e qartë se çfarë të bëni. A duhet të flisni me të? Ose ajo mund të jetë më mirë për të lënë atë vetëm? Ose telefononi dikë tjetër për ndihmë?

  Mendoni se si kjo. Nëse keni parë dikë që kishte një sulm në zemër, dhe ju do të thërrisni një doktor. Nëse dikush ka depresion, ju ndoshta të përpiqet për të dëgjuar problemet e tij. Nëse dikush dëshiron të lënduar veten, ju përpiqen për të ndaluar atë.

  Ju do të jeni së bashku me të për hir të saj. Kjo është miqësi.

  Është e vështirë të jetë një mik i dikujt që nuk po përmbush premtimet e harron për të thirrur, huazon para dhe kurrë nuk e kthen ato, "shkelma", në vend se për të komunikuar me ju si zakonisht. Ndoshta ju dhe të pavetëdijshëm, por shoku juaj ju ka nevojë tani më shumë se kurrë. Shqetësimet e përbashkëta "Dhe në qoftë se ju doni të merrni të përfshirë?"

  Ju e dini se shoku juaj ka nevojë për ndihmë, por çdo herë, një herë ju navazhuyeshsya flisni me të, diçka që ju mban. Ndoshta ju nuk doni të pa dashje "dëm" apo frikë atë të duket i bezdisshëm apo jo "cool"?

  Nëse shoku juaj është planifikuar të vriste veten, dhe askush nuk ndërhyn, çfarë pastaj?


  Atëherë ajo vetëm mund të zahnutysya në jashtëzakonshme ose diku më keq. Addicts janë në të njëjtën situatë - problemi është aq serioz dhe ndihmë sipas nevojës. Varësia kimike - një nga arsyet kryesore për tërheqjen nga jeta. Bisedës tuaj me një mik mund të shpëtojë jetën e tij.


  bisedë

  Gjithmonë e lehtë për të biseduar me dikë për problemet e tyre. Ndonjëherë njerëzit të ndihen të turpëruar, fajtor dhe madje i zemëruar. Mundohuni të mos dele reagimin negativ. Të jetë gati për të. Të ketë parasysh se një medikament mund të ndryshojë mikut tuaj, të bëjnë të bezdisshëm dhe kokëfortë. Kontsentruysya në qëllimin tuaj; përpiqen për të thirrur atë në hapje.

  Bëjë të gjitha që ai besonte atë që ju doni të ndihmojë atij dhe kjo është arsyeja pse ju jeni me të. Ju do të jetë i befasuar, por ju do të gjeni se shoku juaj gjatë gjithë kohës duke pritur për ndihmën tuaj.

  Para se të përpiqet të ndikojë askujt për problemet e tij, të merrni këshilla profesionale. Flisni me mësuesit, mjekët dhe prindërit. Ne garantojmë privatësinë dhe konfidencialitetin e bisedave. Flasin gjuhë të thjeshtë, pyesni veten këshill. Kjo do t'ju ndihmojë të lundruar dhe zgjidhni sjelljen taktik.

  Sigurohuni që koha për folur është mjaft i përshtatshëm. Të filluar një bisedë vetëm në qoftë se shoku juaj nuk është "gjuajnë me gurë" nëse koka e tij është e qartë. Përndryshe, bisedë ende nuk është skleyitsya.

  Zgjidhni për të folur në një pikë ditë para mikut tuaj mori droga dhe tani ndjehet keqardhje, faj ndjenja kur ende i freskët. Mos harroni, ne nuk duhet të flasim për një incident të vetëm, por një mënyrë jetese. Asgjë, në qoftë se ju nuk mund të komunikojnë me ngjarjen e parë. Është më mirë në qoftë se ju i përmbushni në territorin neutral, një kafene, park ose diku tjetër. Të ketë parasysh se në alkool bisedë e papranueshme.


  Rekomandoj

  Nëse ju e dini dikush që ju mund të besimit, për shembull, dikush nga shoqëria Anonymous droguar, miqtë e tij apo familjen, ju mund të përpiquni për tërheqjen e tyre. Vetëm Sigurohuni që ata janë mjaftueshëm kompetent në këtë çështje.

  Gjithmonë flisni me qetësi dhe kujdes; sepse ju jeni vetëm dhe të ndjehen dhembshuri. Jo pengese vetes një njohës. Mos filloni një bisedë me një mik në krye të varësisë tuaj të drogës. Kjo mund të çojë në atë që ai vetëm të mbyllur dhe të shkojnë larg. Tregojini atij se si ju jeni të shqetësuar dhe se ju ndiheni kur ju shohin atë "gjuajtur me gurë". Trego atij pjesëmarrjen tuaj dhe shqetësim. Tregoj mikut tuaj që ju të vini re atë kur ai u "gjuajt me gurë". Të sigurojë një shembull specifik dhe të bindur se ju doni për të ndihmuar atë.

  Jini të gatshëm të jetë i zemëruar se ai do të mohojë gjithçka dhe madje edhe psihanet. Miku juaj mund të jetë i bindur se ai nuk ka probleme dhe mund të merrni zemëruar.

  Ky është një reagim tipik i njerëzve që përdorin drogë. Mos e merrni në zemër të mbani mend se kush saktësisht është miku juaj, dhe kontsentruysya problemin, jo pozicionin e tij. Të jetë i përgatitur për të të treguar atë rreth ku për të marrë ndihmë. Sugjeroni një të tillë për të shkuar me të për një konsultim apo një takim. Ai e sheh se ju kujdeseni për të dhe që ju janë të gatshëm të kalojnë kohën e tyre personale dhe energji për të organizuar ajo ka nevojë për ndihmë. Por duke pretenduar se vetëm nëse ju vetë i gatshëm. Nëse shoku juaj është një problem serioz, dhe ju nuk mund të bindë veten se është se ai ka nevojë për ndihmë, ti kthehu te prindërit, mësuesit apo edhe dikujt reputacion.

  Ju nuk mund të injorojë faktin se pa mbështetjen e pasojat mund të jetë shumë e rrezikshme. Është shumë e vështirë dhe madje e frikshme të pranoj se ka një problem dhe të kërkoni ndihmë. Shoku juaj do të duhet të kuptojnë se dhimbja dhe mjerimi ai shkaktoi veten dhe të tjerët pasionin e tij për të drogës.
  Më shpesh kjo është një proces i dhimbshëm, ajo sjell me paqen e mendjes. Por për aq kohë sa njeriu nuk e kupton se ajo është në të gjitha barnat e saj mjerimit, ai humb miqtë dhe vetë për veten, për sa kohë ai nuk guxon të ndryshojë jetën tuaj. Kur shoku yt është i përgatitur mendërisht, do të bëj atë në vende ku ai mund të merrni ndihmë.

  Vizita shumë paraprak atje dhe çdo gjë vetëm të mësojnë, shkruajnë numrat, zonat e pritjes dhe programet e trajtimit.


  Qëndroj

  Nëse shoku juaj zgjedh rrugën e shërimit apo jo, ju duhet të ndiheni zgjidhjet tuaja kuptim për të ndihmuar atë. Gjëja më e rëndësishme për ju dhe mikun tuaj - të bëjë diçka. Çdo përpjekje për të ndihmuar në - një shans për shërim, dhe kurrë tepër vonë për të filluar.

  Kur shoku juaj fillon trajtim, ai do të duhet të kalojnë nëpër shumë vështirësi. Ai do të duhet të kalojnë shumë kohë në një grup mbështetje, këshilla, të bëjnë miq të rinj në mesin e të varurve shërohet. Ju edhe mund të dyshoj nëse ai mban mend më shumë për ju dhe të vlerësojmë ndihmën tuaj ai në të gjitha.

  Kjo është normale dhe tipike të procesit të shërimit, edhe pse ju nuk mund të pëlqen. Ju edhe mund të duket si ju humbur një mik, që ti vetë dhe të vënë në një rrugë të drejtë. Por shumica e njerëzve shërohet përsëri me miqtë e tyre të vjetër dhe miqësia e tyre bëhet edhe më e fortë.

  Pa marrë parasysh se sa ju janë të shqetësuar për mënyrën se si dhe qëllimet tuaja serioze, por vetëm nga shoku juaj do të përcaktojë nëse ajo do të të ndihmojë. Vendimi për të ndaluar marrjen e drogës duhet të vijnë prej tij. Ai ka për të të duan atë vetë, për veten e tij, dhe kjo do të sigurojë që ajo mund të përballojë të gjitha vështirësitë. Ju nuk jeni përgjegjës për suksesin ose dështimin e mikut tuaj në procesin e trajtimit.

  Të gjithë ju mund të bëni është të flisni me të, tregoni atij se si i shtrenjtë është për ju, dhe ta bindë atë për të kërkuar ndihmë. Ajo është shqetësimi juaj dhe mbështetje mund të ndihmojë mikut tuaj për të krejtësisht të ndryshojë jetën e tij.

  Informacion nga artikullin "Nëse problemet e mikut tuaj me drogë"