Keqformimet e lindura të veshit


 • Karakteristikat e veshit të jashtëm
 • Koncepti i anomalive të veshit

 • Karakteristikat e veshit të jashtëm

  Veshi i jashtëm përbëhet nga krah dhe veshit kanalit. Veshët të vendosura në mes para temporomandibular të përbashkët dhe pas procesit të mastoid. Shell Core është trashësi elastike kërc nga 0,5-1 mm, i mbuluar në të dy anët nadhryaschnitsey dhe lëkurës. Veshët e bashkangjitur ligaments dhe muskujt për të kockave të përkohshme dhe proceset e saj - mastoid dhe degët zygomatic, dhe mbytet muskujve në njerëz janë rudimentare në natyrë. Kanali jashtme vesh përbëhet nga 2 seksione --membranous kërc jashtëm dhe të brendshëm - kockave.

  Pjesa e jashtme është 2/3 e të gjithë gjatësinë e kanalit të veshit.


  Koncepti i anomalive të veshit

  Anomalitë e lindura të organit të dëgjimit shoqërohet shpesh me gradë e funksion abuse auditory ndryshme, duke çuar në zhvlerësimin e gjuhës dhe paaftësisë së pacientit. Deformime ndryshueshmërinë e veshit është shumë e lartë dhe përfshin formën dhe pozicionin relativ të elementeve të veshit të jashtëm dhe të mesëm. Anomalitë e veshit janë relativisht të rralla. Të gjitha tendosje veshët mund të ndahen në dy grupe:

 • i lindur
 • fituar përmes lëndimit
 • Deformime të lindura të veshit janë të vendosur në lindje për shkak të të metave kozmetike:


 • Madhësia e tepruar (makroty)
 • Madhësia reduktuar e veshit (mikrotiya)
 • otstoyanyya nga (veshët spikatur) kreu
 • Këto defekte mund të korrigjohet kirurgjike. Në fushën e veshëve spikatur BTE vathë ovale përplasje prerje të lëkurës; Kur qepur plagët veshin nxjerrë në sipërfaqe të kokës. Makroty dhe pështymë mund të hiqet nëpërmjet një seri e operacioneve plastike.

  Nuk janë anomali të tjera të rralla të përballet veshit:

 • në një fjalim në kërmill (kodrinë Darvinin)
 • zgjatim zhytet deri si një tip (satirë veshit)
 • curls shlazhennosty (macaque vesh)
 • Për të anomalive të kanalit të veshit të përfshijnë bashkim kongjenitale (atresia) e kanalit të veshit.

  Ata mund të shoqërohet me hypoplasia i veshit të mesëm dhe të brendshëm në mungesë të ossicles auditory, kockave zaraschenyya veshit të mesëm dhe të brendshme. Një numër i pacientëve është vetëm cipë atresia-kërc i kanalit të veshit. Në raste të tilla të përdorë plastike kanalin e veshit krijim.

  Për fat të keq, trend në mbarë botën është rehabilitimi i pacientëve me mikrotiyeyu lindura kryesisht në Departamentin e Kirurgjisë Maksilofaciale. I njëjti pozicion kemi vërejtur në spitalet ruse: rehabilitimi i fëmijëve me anomalitë e kirurgët e jashtme dhe të mesme maxillo-faciale veshit kryesore, se çështja e restaurimit të funksionit auditory në shumicën e rasteve thjesht nuk konsiderohet.

  Në anën tjetër vetëm otohyrurhiv ndërhyrje në shumicën e rasteve vetëm rindërtim i kufizuar i veshit të mesëm, dhe totale të rehabilitimit estetik mbetet i papërmbushur.

  Informacion nga artikullin "anomalitë e veshit të jashtëm"