Kongjenitale defekt zemra


 • Kongjenitale defekt zemra
 • Si e bën zemrën kongjenitale?
 • Incidenca e sëmundjeve të lindura të zemrës
 • Zemra normal dhe si funksionon


 • Kongjenitale defekt zemra  Mjete të lindura "ekzistuese në lindje". Termat "defekt të zemrës kongjenitale" (Air Force) dhe "sëmundje kongjenitale të zemrës" është përdorur shpesh për të referuar në një dhe të njëjtën gjë. Zemra defekt - një anomali defekt. Prania e defekteve është vendosur në operacionin e gabuar dhe zhvillimin e enëve të gjakut të zemrës dhe përreth.


  Nëse fëmija juaj ka lindur me një defekt në zemër, ai ka shumë shanse për të kapërcyer këtë problem dhe për të jetuar një jetë të shëndetshme pas.

  Përparimet e fundit diagnozë dhe kirurgjia plotësisht të rregulluar mete shumica e lejuar madje të duket krejtësisht i pashpresë. Kirurgjia vazhdon të lulëzojnë, shkencëtarët janë duke eksploruar mënyra për të rregulluar defektet tjera të zemrës.


  Pas diagnozën e sëmundjeve të zemrës të fëmijës suaj, ju keni disa hulumtime. Ata do të ndihmojnë profesionistët - kardiologët e fëmijëve dhe kirurgët - për të kuptuar apo nevojë për kirurgji në rastin tuaj.


  Nuk ka dy fëmijë të ngjashme në botë. Mjeku juaj mund të japin këshilla mbi sëmundjet e zemrës me fëmijën tuaj. Kjo broshurë do t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë se çfarë mjeku thotë dhe të ju tregojnë se çfarë të presin nga anketat që kërkojnë fëmijën tuaj rreth qëndrimit në spital të tij, kirurgji dhe shërim në shtëpi.  Si e bën zemrën kongjenitale?  Forma më e zakonshme e defekteve kardiake vështira. Në shumicën e rasteve, askush nuk e di se si ata janë të shkaktuara. Mos e merrni fajin për problemet e pranishme në fëmijën tuaj.


  Ndonjëherë shkaku i defekteve të lindjes mund të jetë një infeksion viral. Për shembull, nëse një nënë shtatzënë sëmuret me fruthit, përçarje të mundshme të zhvillimit të zemrës. Shkaqet e këtyre çrregullimeve gjithashtu mund të jenë të sëmundjeve të tjera virale. Ndonjëherë në rast të Forcës trashëgim luan një rol.
  Në raste të tilla, sëmundjet e zemrës mund të vërehet te fëmijët e tjerë të familjes, por kjo është e rrallë. Kushtet në të cilat ndikon shumë organe, të tilla si sindromi Daun, mund të ndikojë edhe zemrën.
  Gratë që përdorin alkool ose drogë gjatë shtatzënisë janë në rrezik të lartë për të pasur fëmijë me sëmundje të zemrës. Shfaqja e shumë të re sëmundjeve të zemrës vit lidhur me alkoolit apo drogës.


  Faktorë të tjerë që ndikojnë në zhvillimin e studimit të zemrës. Në të vërtetë, shkaqet e më të Forcave Ajrore ende i panjohur.
  Incidenca e sëmundjeve të lindura të zemrës  Të paktën 8 të 1000 sapolindur me sëmundje të zemrës. Është pothuajse 1% e totalit të lindjeve.


  Në Shtetet e Bashkuara ka lindur rreth 25-30 mijë. Fëmijët e forcave ajrore.


  Në vendet e CIS janë të lindur çdo vit rreth 40 mijë fëmijë nga BBC.
  Zemra normal dhe si funksionon  Zemra Normal - i fortë, muskuloz pompë running vazhdimisht. Madhësia e një njeriut grusht atë. Në të katër dhomat e zemrës. Të dy atria sipërme janë të thirrur, dhe të dy më të ulta - ventricles. Atrium ndarë septumeve atrial. Ventricles ndarë septumeve interventricular.


  Seri gjaku vjen nga atria deri ventricles, dhe në të arteries kryesor përmes katër valvulat e zemrës. Valves hapur dhe të afërt, lënë gjak në një drejtim të vetëm.


  Valvulave të zemrës - trikuspidal ajo apo valvul trikuspidal, të vendosura në mes të atrium të drejtë dhe barkushe të drejtë; valvul pulmonare në mes barkushe të drejtë dhe arteries pulmonare; valvula mitrale në mes të atrium e majtë dhe barkushe të majtë; dhe valvula aortic midis barkushe të majtë dhe të aortës.

  Secila valvul një numër valvulave. Valvul mitrale ka dy krahë, pjesa tjetër - tre fletë.


  "Blue" apo gjak venoz, kthimet e varfër e oksigjenit në zemër pas duke kaluar nëpër enët e gjithë trupit. Ajo shkon nëpër venat në zemër dhe është gjetur në atrium të drejtë. Ky aparat është zbrazur përmes valvulave trikuspidal në barkushe të drejtë pompa zheludochek.Pravyy gjakut në presion të ulët përmes valvulave pulmonar në arteries pulmonare. Nga atje, gjaku shkon në mushkëri, ku oksigjeni pasuruar.


  Pastaj ai kthehet përmes venave pulmonare, në atrium e majtë. Pastaj, duke kaluar përmes valvulës mitrale në barkushe të majtë bie.

  Barkushe të majtë pompa me oksigjen të pasur "aluyu" ose gjakut arterial nëpërmjet valvulës të aortës në aortë. Aorta mbart gjakun pastaj duke filluar një cikël promovim të ri të enëve të gjakut në trup. Presioni i gjakut në barkushe të majtë korrespondon me presion të matur në dorë.