Kongjenitale defekt zemra kanali atrioventricular stenozë e arteries pulmonare


 • kanali atrioventricular
 • Stenozë e arteries pulmonare


 • Kanali Atrioventricular


  Për të përshkruar këtë defekt kompleks, ka shumë terma.


  atrioventricular kanal - një vrimë e madhe në qendër të zemrës. Kjo ndodh në pikën ku fytyrë atriale mur ndarës dhe interventricular. Kështu ky efekt vlen për të dy atria dhe ventricles. Trikuspidalnyy dhe valvulave mitrale, normalisht duke ndarë edhe dhomat e sipërme të zemrës nga më të ulëta, nuk i formuar me porotsi si valvola të veçanta. Në vend të kësaj, nuk është një valvul e madhe është i mërzitur për shkak të një defekti.


  Kjo është një vrimë e madhe në qendër të zemrës mund të "kuqe" gjak të pasuruar me oksigjen, rrjedhja e lirë e zemër e majtë në departamentet e duhura.

  Nga atje, gjak përzierjen me venoz blu përsëri hyn në mushkëri. Zemra ka për të pompimit të gjakut më shumë, e cila çon në një rritje ose hypertrophy e muskulit të zemrës. Simptomat mund të shfaqen brenda disa ditë ose muaj pas lindjes. Shumica e fëmijëve me kanalin atrioventricular dhe zhvillimin rrëgjuar fizike. Për shkak të fluksit të rritur të gjakut në enët e mushkërive rrit presionin në arterie pulmonar dhe enët e gjakut pulmonare janë të dëmtuara.


  Në disa fëmijë, valvula i përgjithshëm në mes të zemrës së sipërme dhe të poshtme nuk është mbyllur plotësisht, duke e lejuar gjakun të rrjedhë në tkurrje prapa nga më i ulët për zemrën e sipërme.


  Kjo rrjedhje, i quajtur regurgitation ose pamjaftueshmëria mund të ndodhin në të djathtë, të majtë apo të dy anët e zemrës. Nëse keni valvulave të zemrës pompë pamjaftueshmëri gjak ekstra. Ajo është rifurnizuar SHUMICE dhe rritet në madhësi.


  Trajtim kirurgjik. Nëse fëmija ka kurs të rënda klinike të tensionit të lartë në LA, operacioni duhet të bëhet në fëmijërinë e hershme. Gjatë operacionit, vrimë mbyll një ose dy arna. Pastaj patch indet shumë i madh veta të zemrës dhe të bëhet pjesë e saj. Kirurgu gjithashtu ndajnë një valvul që ndan pjesët e sipërme dhe të poshtme të zemrës në dy vete, rezulton rindërtimin e këtyre valvulave do të jetë shumë afër në normale.
  Korrigjim kirurgjik i kanalit atrioventricular ndihmon normalizimin e qarkullimit të gjakut. Megjithatë valvul e rindërtuar mund të veprojë jo mjaft normale. Kjo valvul mund të "rrjedhje", apo të jetë tepër i ngushtë.


  Ndonjëherë ky defekt është shumë e vështirë për të korrigjuar fëmijërinë. Në këtë rast, kirurg mund të ngushtë arterie pulmonar, duke reduktuar kështu rrjedhjen e gjakut dhe presionit në enët e pulmonare. Kjo procedurë është quajtur arterie suzhyvanyya pulmonar. Kur fëmija bëhet më i vjetër, pranga e ngushtë do të ngarkohet dhe të bëhet korrigjim radikal të defekteve. Ndonjëherë duhet kirurgji shtesë ose trajtim terapeutik.
  Stenozë e arteries pulmonare  Valvul pulmonare hap për të le të gjakut nga barkushe të drejtë në mushkëri. Ngushtimi i valvulës pulmonare (stenozë pulmonare valvul) shkakton drejtë gjakun pompë barkushe nëpër këtë pengesë me një përpjekje të madhe. Në stenozë të rëndë, sidomos në foshnjat, mund të ketë cianozë (cianozë). Për fëmijët më të vjetër, simptomat mund të mos jetë.


  Me presion të lartë në trajtimin barkushes së djathtë të nevojshme kirurgjikale, madje edhe nëse është pa simptoma. Operacioni është kryer nën qarkullim artificiale është e themeluar dhe normal pulmonar të qenët i qartë valvul arterii.Chasto ngushtim mund të hiqet në catheterization tullumbace valvuloplasty përdorur.

  Në këtë procedure, një rajon i valvulës pulmonare është bërë nga një llak veçantë kateter. Kur mbushjen tullumbace zgjeron valvul.


  Perspektiva pas operacionit pacienti është i mirë. Megjithatë, vëzhgimet e fëmijës pas këtyre procedurave ende nevojë për të siguruar funksionimin normal të zemrës.