Mungesës së imunitetit kongjenitale


 • Koncepti i imunitetit njerëzor
 • Koncepti i imunitetit kongjenitale

 • Koncepti i imunitetit njerëzor

  Në trupin tonë ekziston një sistem i tërë që mund të na mbrojë nga të gjitha llojet e infeksioneve. Ne nuk jemi vetëm në këtë botë. Megjithatë, ne jemi edhe viruset, bakteret, kërpudhat dhe parazitët. Ata janë duke luftuar për mbijetesë dhe që jetojnë në të gjitha organizmat, duke përfshirë edhe njeriun. Konfrontimi këto ndërhyrës dhe synon të qelizave të sistemit imunitar, i cili është një kompleks i organeve dhe qelizave për zbatimin e funksionit imun, dmth për të mbrojtur trupin nga substancat e huaja gjenetikisht që vjen nga jashtë ose të prodhuara në trup.

  Organet Sistemi imunitar prodhon qeliza të veçanta (limfocitet, qelizat plazma), substancat biologjikisht aktive (antitrupat) që njohin dhe shkatërrojnë, neutralizoj apo depërtojnë në qelizat e trupit formuar aty dhe substancave të tjera të huaja (antigjenet).

  Ka dy lloje të imunitetit:

 • celular
 • humoral
 • Imuniteti qelizor përbëhet nga qelizat T. Ata na mbrojë nga viruset dhe bakteret, rrezatimi nga stresi dhe reaksione alergjike.

  Imuniteti qelizor luan një rol të rëndësishëm në këto reagime:

 • hypersensitivity vonuar (p.sh., testet Tuberkulin), kontakt dermatit alergjik
 • Mbrojtja kundër parazitëve brendaqelizore
 • Imuniteti antivirale dhe antifungal
 • Transplanti refuzim
 • Imuniteti antitumor
 • Humoral pjesë imuniteti - është gjaku, limfatike, sistemi i komplementit.


  Kjo pjesë pastron trupin tuaj e toksinave, ushqyes ushqyesve. Kryen trupit "të shëndetshme" gjak të pastër. Përveç kësaj, ai është përgjegjës për formimin e antitrupave në trup, të cilat përfshijnë të ashtuquajturat B-qelizave. Ata janë formuar në palcën e eshtrave në qelizat burimore. Antitrupat janë proteina imunoglobulinat. Tani hapur antitrupat e mëposhtme - IgM, IgG, IgA, IgD IgE dhe. Nga këto, më e shumta, klasat më universale dhe më të mirë-studiuar e imunoglobulinave janë A dhe G. Ata neutralizoj 99% të patogjenëve infektivë dhe toksina që hyjnë në trupin tonë.

  Imunoglobulina G (IgG) mund të quhet kreu i një familje të imunoglobulinave, si ajo është rreth 75% e të gjithë familjen.

  Ai përmban antitrupa kundër pothuajse të gjitha bakteret dhe viruset, mbron të lëkurës dhe frymëmarrjes sistemin tonë dhe vepron në gjak. IgG (veçanërisht IgGI) është vetëm imunoglobulina që mund të kalojë nëpër placentë, dhe për këtë arsye shumë e rëndësishme për të mbrojtur fëmijën nga infeksioni.

  Imunoglobulina A (IgA) ushtrojnë veprimtarinë e tyre biologjik nuk është në gjak, dhe sipërfaqja e mukozës së traktit të frymëmarrjes, syve, gojës dhe hundës zgavrën, traktin gastrointestinal. Për të kuptuar rëndësinë e kjo e mjaftueshme për të kujtuar se shumica e patogjenëve infektivë depërtojnë në trupin tonë është përmes mukozës.

  Imunoglobulina D (IgD) të përfshira në serum.

  Imunoglobulina E (IgE) është përgjegjës për të gjitha reaksionet alergjike. Mbron trupin nga pickimin e insekteve, reagimet ndaj çokollatë, vezë dhe peshk.

  Rritja imunoglobulina M (IgM) tregon praninë e infeksionit me sifiliz dhe rubeolës. Rritja e Ig M vërejtur edhe në sëmundje të mëlçisë (hepatiti dhe veçanërisht kesh).

  Nëse ndonjë prej këtyre antitrupave nuk janë prodhuar, ka mungesës së imunitetit.


  Koncepti i imunitetit kongjenitale

  Immunodeficiency (mangësi imune) - një grup i shteteve të ndryshme në të cilat sistemi imunitar nuk funksionon siç duhet për shkak të sëmundjeve të shkaktuara nga infeksioni, dhe aty janë të përsëritura shpesh më të rënda dhe të fundit më shumë se zakonisht.

  Mungesës së imunitetit mund të ekzistojnë prej lindjes (imunitetit lindura) ose të zhvillojë mbi një jetës.

  Imunodeficiencave lindura zakonisht i trashëguar. Edhe pse kjo është një gjendje e rrallë e njohur më shumë se 10 imunodeficiencave ndryshme trashëguar. Në disa raste, numri i reduktuar i qelizave të bardha të gjakut, në disa të tjera ajo është e ndryshme nga norma, por këto qeliza janë duke funksionuar siç duhet. Në qelizat e tretë të gjakut të bardhë nuk mund të kryej funksionin e tij për shkak të mungesës së komponentëve të tjerë të sistemit imunitar, të tilla si antitrupa ose proteinat e sistemit të komplementit. Trajtimi i imunitetit të lindur të angazhuar pediatrin.

  Informacion nga artikullit "Si për të mbrojtur trupin tuaj nga sëmundje?"