Mbajtësit e moles jetojnë më gjatëMoles mund të mburremi praninë e pothuajse çdo një prej nesh, dhe nganjëherë ata të paraqiten në vende të papritura, të kenë forma dhe madhësi të ndryshme. Këto pika të vogla të bëhet një pjesë e pandarë e stilit dhe personalitetit të shumë yjeve, duke shtuar në pamjen shijen e tyre të veçantë. Por pak që nuk kishin dëgjuar se moles mund të degjenerojë në tumoret malinje, duke shkaktuar sëmundje serioze - melanoma apo kanceri i lëkurës. Prandaj, të gjitha moles janë të rrezikshme?

Siç thonë shkencëtarët, nuk është gjithmonë e nevojshme për alarmin kur një numër i madh i moles në trup. Si rezultat i hulumtimit është gjetur se numri i moles mund të përcaktojë se si proceset e plakjes në njerëzit shpejtë.

Kjo është shkencëtarët Konkluzioni në kanë llogaritur moles në trupin e pjesëmarrësve të hulumtimit dhe të matur gjatësinë telomere e kromozomeve në qelizat e tyre. Hulumtuesit ishin në gjendje për të zbuluar një korrelacion statistikisht domethënës mes gjatësia e telomeres në qelizat në mes të palëve me disa moles dhe ata që ishin më shumë se 100 Telomeres janë tregues të plakjes në zemër, muskujt, kockat dhe personit të arterieve. Kur ata bëhen shumë të shkurtër, qeliza ndalet për të ndarë dhe vdes. Në grupin e dytë të të anketuarve ishin telomeres në mënyrë të konsiderueshme më të gjatë, do të thotë se qelizat e këtyre njerëzve të "rinj" rreth 6-7 vjet.

Sipas autori kryesor Veronique Bataille dermatolog rrezikun e studimit të parëndësishme të malignancies të lidhur me një numër të madh të moles në trup, kompensohet nga një sensibilitet më të ulët të sëmundjeve të lidhura me moshën - sëmundje të zemrës dhe osteoporozën.


Shkencëtarët shpresojnë se në të ardhmen zbulimi i tyre do të ndihmojë të zgjasin rininë dhe do të luftojë shumë sëmundjeve të lidhura me moshën.